Φτιάξε μόνη σου φυσικά καλλυντικά περιποίησης με γεράνι!








Το αρθρο μου στο http://www.dearmom.gr


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Είναι «πολυτάλαντο» και ανθίζει αυτήν την εποχή! Μάθετε πώς το γεράνι και το αιθέριο έλαιό του μας προσφέρουν υγεία και ομορφιά!
- Το αιθέριο έλαιο του γερανιού είναι ιδανικό για την περιποίηση της επιδερμίδας, ακόμα και της ευαίσθητης, καθώς και των μαλλιών.
- Λειτουργεί ως ρυθμιστής στην παραγωγή του σμήγματος και ευνοεί την ισορροπία μεταξύ λιπαρού και ξηρού δέρματος, για αυτό και είναι κατάλληλο για θεραπεία κατά της ακμής, αλλά και για την αντιμετώπιση ουλών που δημιουργούνται από αυτήν.
-  Γενικά, επιταχύνει την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων και βοηθά στο να εξαφανίζονται από το δέρμα κηλίδες κι άλλα σημάδια.
- Είναι επίσης αντιφλογιστικό, ενώ δρα και κατά της κυτταρίτιδας, αφού μειώνει την κατακράτηση υγρών.
- Έχει ακόμη ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει (ως προσθήκη σε λάδι μασάζ και σε λύχνο αρωματοθεραπείας) στην ανακούφιση από νευραλγίες, άγχος και κατάθλιψη.
- Χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση των ψειρών, ενώ τα φυλλαράκια του ως έγχυμα μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις φλεγμονής στο στόμα.

Extra tips-  Σε κρέμες περιποίησης προσώπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο γεράνι για να αντικαταστήσετε εκείνο του τριαντάφυλλου, που είναι ακριβότερο.
- Ένας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας είναι να κάνετε κομπρέσες με χλιαρό νερό στο οποίο έχετε ρίξει λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι.
- Προσοχή! Δεν ενδείκνυται η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Φυσικές συνταγές

Eνυδατική κρέμα σώματος

Υλικά: 2 κουταλιές τριμμένο κερί μέλισσας, 3/4 φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο, 1 φλιτζάνι ανθόνερο (ροδόνερο ή λεβαντόνερο) και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι

Λιώνουμε το κερί μέλισσας μαζί με το αμυγδαλέλαιο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Zεσταίνουμε το ανθόνερο, ώσπου να φτάσει στην ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του κεριού, και τα αναμειγνύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξύλινη κουτάλα (ή μπλέντερ χειρός), ώσπου να ομογενοποιηθούν και να γίνουν απαλή κρέμα. Aφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο γεράνι. Mόλις το μείγμα κρυώσει εντελώς, το τοποθετούμε σε καθαρό αποστειρωμένο βαζάκι. Το διατηρούμε στο ψυγείο το καλοκαίρι και σε δροσερό σημείο τον υπόλοιπο καιρό. Χρησιμοποιούμε την κρέμα σε όλο το σώμα, ιδίως όπου χρειαζόμαστε έξτρα ενυδάτωση.

Κρέμα ποδιών

Υλικά: 1/4 φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο, 2 κοφτές κουταλιές τριμμένο κερί μέλισσας, 2 κουταλιές λάδι καρύδας, 1/4 φλιτζανιού γλυκερίνη, 1/2 κουταλάκι λάδι νυχτολούλουδου, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι.

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το κερί μαζί με τα λάδια αμυγδάλου και καρύδας. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη γλυκερίνη, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λάδι νυχτολούλουδου και το αιθέριο έλαιο.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο
«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr.




love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις