Λιβάνι και Μύρο: Τα Πασχαλινά Αρώματα που συμβάλλουν στην υγεία και την ομορφια!!!




Λιβάνι και Μύρο: Τα Πασχαλινά Αρώματα που συμβάλλουν στην υγεία και την ομορφιά μας

Το αρθρο μου στο http://www.dearmom.gr


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Μύρο και λιβάνι. Δύο αρώματα που παραπέμπουν απευθείας στις Άγιες μέρες του Πάσχα που διανύουμε. Γνωρίζετε, όμως, ότι μπορούν και να συμβάλλουν και στη βελτίωση της υγείας και της εξωτερικής μας εμφάνισης; Ας δούμε πώς!
Λιβάνι
- Βαθαίνει την αναπνοή και μας γαληνεύει.
- Είναι μη τοξικό και μη ερεθιστικό. Είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος.
- Διαθέτει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, απολυμαντικές, στυπτικές, ηρεμιστικές, αντικαταθλιπτικές, τονωτικές και επουλωτικές ιδιότητες, βοηθώντας στην επούλωση κοψιμάτων, εκδορών, ουλών, καθώς και στην καταπολέμηση δερματικών μολύνσεων, ενώ καταπολεμάει και την ακμή. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση.
-Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος, καθώς και για τις ώριμες επιδερμίδες, καθώς βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση των ρυτίδων (ιδίως γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα). Επιπλέον, προωθεί την ανάπλαση του δέρματος και ευνοεί την εξάλειψη των κηλίδων που προκαλούνται από τον ήλιο και τις δυσχρωμίες.
-Το αιθέριο έλαιο του λιβανιού, που εξάγεται από τη ρητίνη του δέντρου Boswellia Carteri, αποκτά πλουσιότερη μυρωδιά με το πέρασμα του χρόνου.
Μύρο ή σμύρνα
- Διεγερτικό και τονωτικό, δημιουργεί αίσθημα θετικότητας.
- Όπως και το λιβάνι, είναι ένα από τα αρχαιότερα αιθέρια έλαια με θρησκευτική σημασία.
- Έχει επουλωτικές ιδιότητες, για αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν πάντα μαζί τους κατά τις πολεμικές εκστρατείες, ώστε να  περιποιούνται τα τραύματά τους.
- Έχει επίσης θεραπευτική επίδραση στις λοιμώξεις και στις φλεγμονές, ενώ μειώνει σημαντικά τον πόνο.
- Είναι επίσης γνωστό για την αντισηπτική και απολυμαντική δράση του. Χρησιμοποιείται για θεραπεία στοματίτιδας, άφθες, προβλήματα των ούλων, αλλά και μυκητιάσεις των νυχιών.
- Δρα δροσιστικά και καταπραϋντικά κυρίως στο ξηρό δέρμα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ώριμες και κουρασμένες επιδερμίδες. Βοηθά επίσης στη θεραπεία των ραγάδων.

Βασικά tips

- Τόσο το λιβάνι όσο και το μύρο είναι καλό να τα χρησιμοποιείτε σε μείγματα, μαζί με άλλα, ελαφρύτερα αιθέρια έλαια, κι όχι μόνα τους, διότι είναι αρκετά βαριά.
- Αποφύγετε την χρήση τους κατά την περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού.
Φυσικές συνταγές

Κρέμα για σκασμένη επιδερμίδα και έκζεμα
Σε 50 ml φυτική κρέμα, προσθέτετε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο, 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree και 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Ανακατεύετε καλά και φυλάτε το μείγμα σε καθαρό βάζο.


Αντιγηραντική κρέμα νύχτας
Ζεσταίνετε ελαφρώς 2 κουταλιές μέλι με 4 κουταλιές πλήρες γάλα, για να λιώσει το μέλι. Προσθέτετε 2 αμπούλες βιταμίνη Ε και 10 κουταλιές άοσμη φυτική κρέμα (βάση) και ανακατεύετε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι και ανακατεύετε ξανά. Βάζετε την κρέμα σε αποστειρωμένο βαζάκι και το φυλάτε στο ψυγείο.

Μάσκα για ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα (ηλικίες 45+)

Ανακατεύετε με μίξερ 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά πράσινο άργιλο, 1 κουταλιά καολίνη (άσπρος άργιλος). Προσθέτετε στο μείγμα 1/2 αβοκάντο ώριμο λιωμένο ή μισή μπανάνα ώριμη λιωμένη. Προσθέτετε 1 κουταλάκι λάδι jojoba, 3-4 κουταλάκια μέλι, 1/2 κουταλάκι γύρη σε σκόνη ή βασιλικό πολτό (προαιρετικά), 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Απλώνετε σε λαιμό, πρόσωπο και ντεκολτέ, αφήνετε 20-25 λεπτά, ξεβγάζετε απαλά με χλιαρό νερό και απλώνετε ενυδατική κρέμα.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά.Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω 




love u marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις