4 + 1 Φυσικοί σύμμαχοι για λαμπερό πρόσωπο κάτω από τον ήλιο!!!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Με τον καλοκαιρινό ήλιο να «δαγκώνει» και τις ανάγκες του δέρματος να είναι αυξημένες, το πρόσωπό μας χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση.

Πώς θα το πετύχεις:

-Λευκός άργιλος (αλλιώς καολίνη): είναι το πιο ήπιο και συνηθισμένο είδος αργίλου που χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία. Διαθέτει αποτοξινωτικές ιδιότητες, ενώ το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι ρυθμίζει το ph και απορροφά το σμήγμα, προσφέροντας παράλληλα ενυδάτωση. Επιπλέον έχει αντισηπτική και καταπραϋντική δράση, ενώ βοηθά σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων και την επούλωση πληγών.
-Αγγούρι: Όταν ένα λαχανικό περιέχει περίπου 96% (!) νερό, είναι βέβαιο ότι μπορεί να κάνει καλό στο δέρμα και γενικότερα στον οργανισμό μας. Διαθέτει ήπια στυπτική δράση και είναι ιδανικό για να δροσίσετε και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας μετά από έντονη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και μόνο απλώνοντας τριμμένο αγγούρι στο πρόσωπο!
-Ακτινίδιο: Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, στοιχείο που ενεργοποιεί το καθοριστικής σημασίας για το δέρμα κολλαγόνο, το ακτινίδιο αποτελεί σημαντικό παράγοντα ομορφιάς. Χάρη στη μεγάλη θρεπτική του αξία, πρέπει να το προτιμάς τόσο προς κατανάλωση όσο και σαν υλικό για ποικίλα μείγματα περιποίησης.
-Γιαούρτι: Υλικό με εξαιρετικές μαλακτικές, καταπραϋντικές και καθαριστικές ιδιότητες για το δέρμα, πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνες. Το γιαούρτι απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα και δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ψυγείο μας.
-Καρπούζι: Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι, αποτελεί μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Η  βιταμίνη C που περιέχει βοηθά στην επιβράδυνση της γήρανσης, το ίδιο και η β-καροτίνη. Περιέχει επίσης το πολύτιμο κάλιο, αλλά και βιταμίνες Β6 και Α –η τελευταία αποτελεί ασπίδα κατά των μολύνσεων.
Τι πρέπει να προσέχεις:
-Αν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα απόφυγε τις μάσκες με καολίνη, ενώ αν έχεις λιπαρό εφάρμοζέ τις περιστασιακά (και όχι συνέχεια), διότι υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής αφυδάτωσης.
-Ποτέ μην αφήνεις μία μάσκα προσώπου να δράσει πάνω από 20 λεπτά.

Φυσικές συνταγές που θα φτιάξεις μόνη σου:
Μάσκα με αγγούρι
Υλικά: 1 φακελάκι ζελατίνη χωρίς γεύση, 1/2 κούπα χυμό αγγουριού (πολτοποιήστε το αγγούρι και στύψτε το), προαιρετικά χυμό μήλου (συνολικά να είναι 1/2 φλιτζάνι)
Αναμειγνύεις τη ζελατίνη με τον χυμό αγγουριού (ή και τον χυμό μήλου) και ζεσταίνεις το μείγμα για 1 λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Αφού διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το απλώνεις σε πρόσωπο και λαιμό και το αφήνεις για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρείς τη μάσκα με χλιαρό νερό.
Μάσκα προσώπου με φυσικό άργιλο
Υλικά: 2 κουταλιές φυσικό άργιλο (πράσινο ή άσπρο), 1-2 κουταλιές αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο ή ροδόνερο, προαιρετικά 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή τριαντάφυλλο
Αναμειγνύεις καλά τα υλικά και, αν θέλεις, στο τέλος προσθέτεις το αιθέριο έλαιο και ανακατεύεις. Εφαρμόζεις τη μάσκα στο πρόσωπο, αφήνεις για 15-20 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Προσφέρει καθαρισμό, αλλά και λάμψη στην επιδερμίδα.
Μάσκα κατά των μαύρων στιγμάτων
Υλικά: 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλιά μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές νερό, μισό ώριμο ακτινίδιο πολτοποιημένο
Αναμειγνύεις τη ζάχαρη, τη σόδα, το νερό και τον πολτό του ακτινίδιου. Απλώνεις το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, κάνοντας μασάζ. Αφήνεις για 15 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό. Μπορείς να εφαρμόσεις τη μάσκα και στο ντεκολτέ.
Καλοκαιρινή μάσκα
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 μπανάνα λιωμένη, 1 κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο)
Αναμειγνύεις τα υλικά, απλώνεις τη μάσκα, την αφήνεις για 15 λεπτά και ξεβγάζεις. Απλώνεται σαν ενυδατική κρέμα. Είναι ειδικά φτιαγμένη για να προσφέρετε στο πρόσωπο τέλεια ενυδάτωση μετά τον ήλιο.
«Summer love» ενυδατική μάσκα
Υλικά: 2 κουταλιές χυμό από αγγούρι, 2 κουταλιές χυμό από καρπούζι, 1 κουταλάκι γιαούρτι και 1 κουταλάκι γάλα σε σκόνη
Αναμειγνύεις καλά τα υλικά, απλώνεις τη μάσκα, την αφήνεις για 15 λεπτά και ξεβγάζεις. Απλώνεται σαν ενυδατική κρέμα. Είναι ιδανική για ενυδάτωση του προσώπου χωρίς ερεθισμούς.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω



love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις