Αλόη: Η πράσινη δύναμη στην υπηρεσία της αντιγήρανσης και τις ομορφιάς μας!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr !!!

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Αξιοποίησε τη «θαυματουργή» αλόη, μαζί με μερικούς εξίσου ικανούς φυσικούς… φίλους της και δες εντυπωσιακά αποτελέσματα στο δέρμα σου!

Ποιες είναι οι «μαγικές» ιδιότητές της:-Το τζελ του φυτού της αλόης είναι συστατικό-κλειδί για πάρα πολλά καλλυντικά
-Απαλύνει, δροσίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα
-Θεραπεύει μελανιές και εγκαύματα, βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος
-Καταπολεμά τις ρυτίδες, ενώ, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ευνοεί την παραγωγή του κολλαγόνου στα σημεία όπου εφαρμόζεται
-Είναι ιδανικό για να φτιάχνεις σπιτικές μάσκες ομορφιάς, lip balm, σαμπουάν, ακόμα και ξυριστικές κρέμες
TipΕίναι σημαντικό να προμηθεύεσαι αλόη καλής ποιότητας, από πηγές που εμπιστεύεσαι, καθώς τα φυσικά συντηρητικά που περιέχει την καθιστά ευπαθές υλικό.
Οι 3 σύμμαχοι
-Καλέντουλα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε καροτενοειδή, είναι εξαιρετικά καταπραϋντική και αναπλαστική, ενώ διαθέτει και αντιφλεγμονώδη δράση.
-Μέλι: Επίσης αντιφλεγμονώδες και ιδανικό για τη θεραπεία εγκαυμάτων και πληγών, χάρη στην αντιβακτηριδιακή του δράση.
-Χαμομήλι: Διαθέτει πολλές κοινές ιδιότητες με τη λεβάντα όσον αφορά στην καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη του επίδραση για το δέρμα, ωστόσο θεωρείται λίγο πιο ήπιο.
Φυσικές συνταγές
Λοσιόν σώματος (ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες)Υλικά: 1/2 κουταλιά μέλι (ρευστό), 1/2 κουταλιά αλόη βέρα τζελ, 3 κουταλιές λάδι καλέντουλας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι ή λεβάντας
Αναμειγνύεις όλα τα υλικά, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί (για την ανάμειξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλό σέικερ). Βάζεις τη λοσιόν σε καθαρό βαζάκι και τη διατηρείς στο ψυγείο. Είναι πολύ καλή για μετά την έκθεση στον ήλιο και την αλμύρα, σαν κρέμα χεριών, αλλά και ως βραδινή κρέμα ιδίως τέτοια εποχή (τέλος καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου).

Ελαφριά κρέμα προσώπου για επανόρθωση και ενυδάτωσηΥλικά: 2 κουταλιές βερυκοκέλαιο, 1/4 φλιτζανιού φουντουκέλαιο, 1/4 φλιτζανιού σκόνη στεαρίνης, 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά αλόη βέρα τζελ, 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
Λιώνεις τα λάδια και τη στεαρίνη σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Αναμειγνύεις το νερό με τη σόδα και το τζελ αλόης και ζεσταίνεις ελαφρώς και αυτό το μείγμα. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το διάλυμα σόδας με το μείγμα των λαδιών και τα χτυπάς, να γίνουν αφράτη κρέμα. Προσθέτεις το αιθέριο έλαιο και ανακατεύεις. Διατηρείς την κρέμα σε δροσερό μέρος και την χρησιμοποιείς καθημερινά.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω




love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις