Πώς να πετύχεις το τέλειo φυσικό beach look στα μαλλιά σου!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Φροντίστε μόνες σας για το styling των μαλλιών σας, υιοθετώντας ένα χαλαρό beach look, με όγκο και φυσικούς κυματισμούς.
Natural holiday hair
Πρόκειται για μία από τις πιο απλές συνταγές για «καλοκαιρινά» μαλλιά και κοστίζει σαφώς πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Προσθέτει ωραία υφή και όγκο στα μαλλιά χωρίς χημικά. Και το εξίσου μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά στον τύπο των δικών σας μαλλιών!
Θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή αφέψημα χαμομηλιού (αν έχετε σκούρα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μαύρο τσάι)
2 κουταλιές σούπα Epsom salt (βρίσκετε στα φαρμακεία)
1/2 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
1 κουταλάκι τζελ αλόη βέρα για καλλυντική χρήση
1/2 κουταλάκι κοντίσιονερ μαλλιών
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο
1 κουταλάκι βότκα
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού (για πιο ξανθά μαλλιά)

Σε ένα δοχείο σπρέι 300 ml ρίξτε το ζεστό νερό (ή το αφέψημα) και προσθέστε τα άλατα, την αλόη, το κοντίσιονερ, τα αιθέρια έλαια, τη βότκα και το λεμόνι (αν χρησιμοποιήσετε). Κλείστε το δοχείο και ανακινήστε καλά για 1-2 λεπτά ή ώσπου τα άλατα διαλυθούν. Αν χρησιμοποιήσετε τσάι ή χυμό λεμονιού, πρέπει να αποθηκεύσετε το σπρέι στο ψυγείο, ενώ αν δεν χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το αφήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψεκάζετε σε υγρά μαλλιά και στεγνώνετε με πετσέτα για να αποκτήσετε χαλαρά κυματιστά μαλλιά (βλ. φωτο). Διαφορετικά, αν δεν θέλετε να σγουρύνουν κι επιθυμείτε να δώσετε μόνο όγκο, ψεκάζετε σε στεγνά μαλλιά και μόνο στις ρίζες.
Βασικές συμβουλές
  • Αυτήν την περίοδο που τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται αρκετά από τον ήλιο και το αλάτι, αποφύγετε όσο μπορείτε το πιστολάκι και τις μασιές και αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν από μόνα τους.
  • Μην ξεχνάτε ότι και τα μαλλιά σας χρειάζονται αντηλιακό, ώστε να μην αφυδατωθούν ούτε να χάσουν το ζωντανό τους χρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό αντηλιακό σε μορφή κρέμας ή σπρέι.
  • Καλό είναι κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα, να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με νερό, ώστε να διώχνετε την πολύ αλμύρα.
  • Κατά τις διακοπές, χρησιμοποιείτε μάσκα ενυδάτωσης σχεδόν κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Πρώτα τα ταμπονάρει, έπειτα απλώνετε τη μάσκα σε όλο το μήκος τους, την αφήνετε για περίπου 5 λεπτά και βουρτσίζετε τα μαλλιά όσο έχετε τη μάσκα πάνω. Στη συνέχεια ξεβγάζετε με ελάχιστα χλιαρό νερό ή, ακόμα καλύτερα, με κρύο νερό, που βοηθά να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και έτσι η μάσκα να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις