Ποιες είναι οι τροφές που μας ομορφαίνουν;





my article from:http://www.dearmom.gr !!!


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Σαφώς είναι καλό να φροντίζουμε εξωτερικά την επιδερμίδα με ενυδατικά κι άλλα προϊόντα, ωστόσο το κλειδί για ένα υγιές δέρμα είναι πρωτίστως η φροντίδα να ξεκινά από μέσα, δηλαδή με τη διατροφή μας. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες τροφές που κάνουν το δέρμα πιο λαμπερό και ζωντανό!
Πιπεριές
Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (περίπου 30 γρ. πιπεριά ωμή περιέχει πάνω από 50 mg βιταμίνης C), βοηθούν σημαντικά στην ανάπλαση και την ανάπτυξη υγιούς ιστού στο σώμα και φυσικά στα κύτταρα του δέρματος. Επίσης συμβάλλουν στην παραγωγή του κολλαγόνου, παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία και διατηρούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Αποτελεί μία σημαντική φυσική πηγή της βιταμίνης Ε, που ως γνωστόν είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.  Περιέχει ακόμα φυτοστερόλες, εξίσου σημαντικές για την παραγωγή του κολλαγόνου και την επιβράδυνση της γήρανσης και των ιχνών της πάνω στο δέρμα.
Σολομός
Το γεγονός ότι είναι τροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα το καθιστά βασική επιλογή για τη διατροφή μας. Τα Ω-3 δρουν καθοριστικά ενάντια σε πολλές δερματικές διαταραχές, όπως η ακμή, η ψωρίαση και το έκζεμα, ενώ επιβραδύνουν σημαντικά την πρόωρη γήρανση.
Πάστα ντομάτας (ιδανικά από βιολογικές ντομάτες)
Η αντιοξειδωτική καροτενοειδής ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και μας βοηθά να προλάβουμε τα σημάδια της γήρανσης. Αν και εμπεριέχεται σε αρκετές τροφές (όπως γκρέιπφρουτ και καρπούζι), ωστόσο η πάστα ντομάτας είναι ο πιο εύκολος, συνήθης και αποτελεσματικός τρόπος λήψης του λυκοπένιου, καθώς έχει 10 φορές μεγαλύτερο ποσοστό της ουσίας από ό,τι μία ωμή ντομάτα (και η πρόσληψη αυξάνεται καθώς η πάστα μαγειρεύεται!). Ωστόσο, οι λιαστές ντομάτες έχουν ακόμα περισσότερο λυκοπένιο!

Φυσικές συνταγές

Πίλινγκ με φυσική ντομάτα

Παίρνουμε το ένα μισό μία φρέσκιας κομμένης ντομάτας και με κυκλικές κινήσεις αλείφουμε καλά όλο το πρόσωπο. Αφήνουμε για 15-20 λεπτα και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό και πιο απαλό.
Μάσκα λάμψης με πάστα ντομάτας και ελαιόλαδο
Υλικά: 2 κουταλιές πάστα ντομάτας και 2 κουταλάκια παρθένο ελαιόλαδο.
Αναμειγνύουμε τα 2 υλικα, απλώνουμε για 15-20 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.
Λάδι για σημάδια από ακμή
Υλικά: 10 ml λάδι καλέντουλας, 10 ml λάδι jojoba, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο παλμαρόζα, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι και 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
Αναμειγνύετε τα υλικά και χρησιμοποιείτε μία ποσότητα στο πρόσωπο κάνοντας ελαφρύ μασάζ.



Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888


love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις