Ποια αιθέρια έλαια θα κάνουν το δέρμα σου να λάμψει!!!


my article from :http://www.dearmom.gr



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι φρέσκια και λαμπερή για τις γιορτές, αλλά και για όλον τον χρόνο; Ιδού τα 5 αιθέρια έλαια που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

1  carrot seed oil (ειδικό λαδι απο σπορους καρότου)
Είναι ένα έλαιο με κεχριμπαρένιο χρώμα, άκρως ευεργετικό για το ξηρό, ώριμο, ρυτιδιασμένο ή καμένο από τον ήλιο δέρμα. Αν το δέρμα σας ξηραίνεται και «σπάει» κατά τους χειμερινούς μήνες ή αν είναι θαμπό και κουρασμένο, λίγο από αυτό το αιθεριο ελαιο θα τοβοηθήσει να επανακτήσει τη λάμψη του. Είναι κατάλληλο για ξηρά, αλλά και λιπαρά δέρματα.

2 Αιθεριο έλαιο  λεβάντας
Χρησιμοποιείται τόσο για ξηρά ή ώριμα δέρματα όσο και για λιπαρά ή ευαίσθητα.Βοηθά την επιδερμίδα να ηρεμεί κι εσάς να χαλαρώνετε. Έχει επίσης αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Πολλοί δερματολόγοι και αρωματοθεραπευτές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια σε περιπτώσεις ακμής, αφού καταπολεμά τα βακτήρια στο δέρμα. Είναι βέβαια κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, ενώ μπορεί να αναμειχθεί σχεδόν με οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο.

3  Αιθέριο ελαιο Λεμονόχορτο
Είναι μία καλή επιλογή για την επαναφορά της λάμψης στο δέρμα, καθώς έχει αποτοξινωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων στο δέρμα, ενώ χρησιμοποιείται σαν στυπτικό και για την ελαχιστοποίηση των πόρων.

4  Αιθέριο ελαιο Τσαγιόδεντρο (tea tree ή Melaleuca oil) 
Συνιστάται για λιπαρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς και για δέρματα με ακμή.Διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ευνοεί τη φυσική ανάπλαση του δέρματος, καθώς δρα επουλωτικά σε κοψίματα, γρατσουνιές κι εγκαύματα.Επίσης, καταπραΰνει και καθαρίζει την επιδερμίδα.

5 Λάδι με αιθεριο ελαιο Ταιτινής Γαρδένιας ή Monoi oil 
Το αυθεντικό έλαιο Μονόι προέρχεται από την Ταϊτή και η χρήση του χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Παράγεται από τα άνθη του ομώνυμου φυτού που βυθίζονται σε λάδι βγαλμένο από νεαρές καρύδες. Προσφέρει στο δέρμα ενυδάτωση που διαρκεί πολύ, ενώ το καθαρίζει και το απαλύνει. Ακόμη το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, τον αέρα κ.λπ.

Basic tip
Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το δέρμα, αν ωστόσο είστε αρχάριοι στην χρήση τους, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε για τη σωστή τους χρήση. Για παράδειγμα, θα πρέπει πάντα να τα διαλύετε σε λίγο νερό ή σε κάποιο λάδι, διότι αν τα χρησιμοποιήσετε όπως είναι, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό ή και κάψιμο στην επιδερμίδα σας. Επίσης, χρειάζεται χρήση με μέτρο, διότι και η μεγάλη ποσότητα μπορεί να είναι επιβλαβής.

Φυσικές συνταγές
Κρέμα προσώπου
Υλικά: 100 ml αποσταγμένο νερό ή λεβαντόνερο, 2 κουταλιές λάδι jojoba, 1 κουταλιά γλυκερίνη, 1 κουταλιά κοφτή ομογενοποιητικό κερί, 1 κοφτή κουταλιά στεαρίνη, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα.
Βάζετε το λάδι, το κερί, τη γλυκερίνη και τη στεαρίνη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν (προσοχή να μη βράσουν) και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε το αιθέριο έλαιο. Διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο, σε αποστειρωμένο δοχείο.
Μάσκα προσώπου για καθαρισμό και λάμψη Υλικά: 2 κουταλιές φυσικό άργιλο (πράσινο ή άσπρο), 1-2 κουταλιές αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο ή ροδόνερο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Αναμειγνύετε τα υλικά και φυλάτε το μείγμα στο ψυγείο. Το εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Μάσκα μαλλιών με λάδι Μonoi
Υλικά: 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας, 2 κουταλιές λάδι Μονόι
Αναμειγνύετε καλά τα υλικά και απλώνετε το μείγμα σε ελαφρώς υγρά μαλλιά. Το αφήνετε για 15-20 λεπτά και ξεβγάζετε καλά.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888



Φωτογραφία: Shutterstock



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις