Φτιάξε το δικό σου άρωμα με αιθέρια έλαια!!!



my article from:www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Ξέρετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα αρώματα χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια; Μάθετε πώς!
Όλα τα αρώματα χωρίζονται σε 6 βασικές κατηγορίες: ανθέων, μπαχαρικών, ξύλων, φρούτων, βοτάνων, εξωτικά. Ο καθένας μπορεί να κινηθεί με «τόνους» που ανήκουν στην ίδια κατηγορία ή να κάνει συνδυασμούς. Ωστόσο, για νέα μείγματα, καλό είναι να συνδυάζετε έως 3 αρώματα κάθε φορά.
Για να δημιουργηθεί ένα άρωμα συνήθως συνθέτεται ένα μείγμα από υψηλές, μεσαίες και βασικές νότες.
  • Υψηλές νότες: Αποτελούνται από αιθέρια έλαια που μπορούν να δημιουργήσουν αισθήματα φρεσκάδας ή σθένους. Τέτοια είναι το περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το πορτοκάλι, η μέντα και το πέτιγκρεϊν.
  • Μεσαίες νότες: Δίνουν υπόσταση και την «καρδιά» στο άρωμα και είναι αυτά που συνήθως αναγνωρίζουμε πιο εύκολα σε αυτό. Τέτοια είναι η δάφνη, το γαρίφαλο, το κυπαρίσσι, το γεράνι, το γιασεμί, η λεβάντα, το νερολί, το δενδρολίβανο, το τριαντάφυλλο, το tea tree, το ylang-ylang.
  • Βασικές νότες: Είναι αυτές που διαρκούν περισσότερο. Ενώνουν τις υψηλές και μεσαίες νότες και για αυτό δεν εξατμίζονται γρήγορα. Τέτοια αιθέρια έλαια είναι το σανδαλόξυλο, η βενζόη, το πατσουλί, ο κέδρος και το verivert.
Παραδείγματα μειγμάτων:
Τόνωση: 3 σταγόνες εσάνς ροδάκινο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γυκό πορτοκάλι, και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
Πικάντικη διάθεση: 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλα

Eau de cologne
Σε ένα δοχείο σπρέι (κατά προτίμηση γυάλινο) αναμειγνύετε 1/4 φλιτζανιού βότκα, 1/4 φλιτζανιού νερό και 2-3 σταγόνες από ένα αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Είναι έτοιμο για χρήσηστο σώμα ή και στα μαλλιά.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888
http://www.epbooks.gr/product/100191/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1
Φωτογραφία: Shutterstock



love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις