Οι συνταγες μου ομορφιας με σοκολατα απο το περιοδικο" ετσι απλα"!!!

Hot spa at home


Χαρίστε στον εαυτό σας «γλυκές», σοκολατένιες στιγμές περιποίησης και ξεκινήστε τη νέα χρονιά με υγεία και ομορφιά!
Αυτες τις συνταγες και αλλες πολλες για  DIY  crafts, θα τις βρειτε στο περιοδικο "ετσι  απλα" με το οποιο συνεργαζομαι ,καθε μηνα στα περιπτερα!!!!


Body scrub με κακάο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές σογιέλαιο ή ηλιέλαιο, 2 κουταλιές φρέσκο γάλα πλήρες, 1 κουταλάκι κακάο.

Αναμειγνύετε τα υλικά και απλώνετε το μείγμα για απολέπιση στο σώμα. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με καφέ (όχι στιγμιαίο).



Μάσκα προσώπου θρέψης με κακάο

1 κουταλιά γιαούρτι πλήρες στραγγιστό, 1/2 κουταλάκι λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, σησαμέλαιο ή λάδι αβοκάντο), 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι, 1 κουταλάκι κοφτό κακάο.

Αναμειγνύετε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μείγμα σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο, αφήνετε 15-20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό κι ένα σφουγγαράκι.



Αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με σοκολάτα

1 κουταλιά μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι αβοκάντο, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες, 1 κουταλιά κορν φλάουρ.

Αναμειγνύετε τα υλικά σε χλιαρή θερμοκρασία, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε σε καθαρό στεγνό πρόσωπο, αφήνετε 15-20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό κι ένα σφουγγαράκι. Η μάσκα έχει και ήπια απολεπιστική δράση.



Choco-butter σώματος

2 κουταλιές τριμμένο βούτυρο κακάο, 2 κουταλιές ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο, 2 κουταλιές shea butter (βουτυρόσπερμο) ή βούτυρο (λάδι) καρύδας, μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας, καρύδας, πικραμύγδαλου ή σοκολάτας, προαιρετικά ελάχιστο σιρόπι σοκολάτας.

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός των αρωμάτων σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, να λιώσουν. Αφαιρείτε και προσθέτετε το άρωμα. Ανακατεύετε καλά, βάζετε το μείγμα σε δοχείο που κλείνει. Χρησιμοποιείτε το μείγμα σαν θεραπεία σε ραγάδες, σκασμένα και πολύ ξηρά δέρματα (χέρια, αγκώνες, φτέρνες κ.λπ.).

Ζεστό αφρόλουτρο με κακάο ή καφέ


2 φλιτζάνια γάλα σοκολατούχο (έτοιμο ή χειροποίητο), 3 κουταλιές απαλό αφρόλουτρο χωρίς άρωμα ή με διακριτικό άρωμα, 1 κουταλιά μέλι, προαιρετικά 1/2 κουταλάκι καφέ espresso στιγμιαίο.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε το μείγμα σε έτοιμο ζεστό αφρόλουτρο.

Tip

Αν δεν βάλετε τον καφέ και επιλέξετε ένα ήπιο παιδικό αφρόλουτρο, μπορείτε να χαρίσετε στα παιδιά σας ένα διαφορετικό σοκολατένιο μπάνιο! Βεβαιωθείτε μόνο ότι δεν θα το πιουν!



Ενεργειακές μπάλες οξυγόνου με σοκολάτα

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι κιτρικό οξύ σε σκόνη, 1/2 φλιτζάνι κορν-φλάουρ, 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο, 2 κουταλάκια κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη, προαιρετικά λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας.

Διαλύετε το κακάο στο λάδι. Αναμειγνύετε κατά σειρά τη σόδα με το κιτρικό οξύ και το κορν φλάουρ, προσθέτετε το λάδι με το κακάο και στο τέλος το άρωμα. Ανακατεύετε καλά, ώσπου να γίνει ζύμη. Γεμίζετε μικρές φόρμες σιλικόνης για muffins με τη ζύμη, πιέζοντάς την καλά σε κάθε φορμίτσα, και αφήνετε να μείνουν για μία μέρα. Βγάζετε από τις φόρμες και αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς. Χρησιμοποιείτε τις, κάνοντας αφρόλουτρο ή ποδόλουτρο.

Tip

Αντί για φόρμες muffins, μπορείτε απλά να πλάσετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ή να χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης για παγάκια ή σοκολατάκια.



Chocolate lip balm

1,5 κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο, 1/2 κουταλάκι λάδι καρύδας, 1/2 κουταλάκι τριμμένη σοκολάτα γάλακτος ή bitter, 1-2 σταγόνες άρωμα βανίλιας.

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το άρωμα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν,. Τα βγάζετε, προσθέτετε το άρωμα, ανακατεύετε καλά, κλείνετε σε βαζάκι, αφήνετε να κρυώσει και το χρησιμοποιείτε.



Σχόλια

  1. δεν σπαταλω σταγονα σοκολατας για μασκες
    αν τολμισω και το κανω θα με χωρισει ο αντρας μου lol, lol, lol ! ! ! ! !
    η σοκολατα ειναι μονο για...γλασσα, για κεικ για μουσε και γενικα μονο για μασες
    χιουμορ κανω μην παρεξηγηθουμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ, ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ,
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 2012,
    ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΠΟΡΩ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!
    ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρινάκι καλησπέρα!
    Χρησιμοποίησες στις συνταγές σου την αγαπημένη μου λιχουδιά την ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!! Έτσι κ εγώ δεν θα μπορούσα να αντισταθώ στην ιδέα εκτός από να την τρώω να την αισθάνομαι κιόλας στο δέρμα μου!!!
    Σήμερα δοκίμασα τη συνταγή σου για τις μπάλες οξυγόνου. Σε 2 μερούλες που θα είναι έτοιμες θα σου πω αν κατάφερα να τις πετύχω!
    Ήθελα να σε ρωτήσω όμως αν εκτός από αμυγδαλέλαιο κ ηλιέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κ βούτυρα όπως βούτυρο κακάο ή καρύδας (αχ μου ήρθε στο μυαλό η σοκολάτα Bounty) ή ελαιόλαδο ή ακόμη κ ο συνδυασμός αυτών;
    Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας αυτές τις υπέροχες συνταγές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα ...αν και λιγο αργοποριμενα ,ελειπα για λιγο στο εξωτερικο,...ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,μιλις ειδα και το δικο σου μπλογκ...σε παρακολουθω κ εγω ,,,να τα λεμε απο εδω και περα !!!Φιλια στη Θεσσαλονικη κ σε σενα...!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ρωτήστε κάτι...!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις