Φυσικα καλλυντικα και super συμβουλες ομορφιας....Ετσι-Απλα!!!

Υγεία & Ομορφιά




Winter skin

Πολλοί θεωρούν ότι το δέρμα έχει λιγότερες ανάγκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα από ό,τι το καλοκαίρι. Κι όμως, η επιδερμίδα ταλαιπωρείται και από το κρύο!

Επιμέλεια – φυσικές συνταγές: Μαρίνα Σεραφειμίδου



14 κανόνες για τον χειμώνα

1. Χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε μια καλή ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας 30 (διότι στην Ελλάδα ο ήλιος είναι πάντα παρών!).

2. Κάνετε απολέπιση στο σώμα σας 2 φορές την εβδομάδα, για να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα και να αναπνέει καλύτερα –επειδή το δέρμα καλύπτεται από ρούχα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχνάτε!

3. Φροντίζετε να κάνετε ενυδάτωση σώματος με μια πιο «βαριά» κρέμα από ό,τι το καλοκαίρι (π.χ. προτιμήστε τα body butter από τις λοσιόν).

4. Πριν κάνετε ντους, περάστε το σώμα σας με λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση.

5. Αν αντέχετε και δεν είστε κρυωμένοι, κατά τη διάρκεια του ντους, κάνετε σύντομες εναλλαγές μεταξύ ζεστού και κρύου, για να τονώνετε και να ενεργοποιείτε το δέρμα και τον οργανισμό.

6. Κάθε μέρα πίνετε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό όπου έχετε ρίξει μερικές σταγόνες λεμόνι, ώστε να αποτοξινώνετε τον οργανισμό και να έχετε πιο υγιές δέρμα.

7. Πίνετε άφθονο νερό, τσάι και φυσικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη.

8. Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη C, σε όποια μορφή μπορείτε να τη λαμβάνετε.

9. Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά –είναι βασικό και για την υγεία του δέρματος.

10. Μην αμελείτε την ενυδάτωση των χειλιών σας σε καθημερινή βάση.

11. Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν βγαίνετε έξω την ημέρα, ώστε να μη ζαρώνετε το πρόσωπο, προκαλώντας ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

12. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα χρησιμοποιείτε μία καλή κρέμα ενυδάτωσης για τα χέρια. Καλό είναι να την έχετε μόνιμα στο κομοδίνο σας, ώστε να βάζετε προτού κοιμηθείτε.

13. Προστατεύετε και τα μαλλιά σας, προτιμώντας να τα μαζεύετε, ώστε να μην ταλαιπωρούνται από τους δυνατούς ανέμους.

14. Κάνετε και τον χειμώνα πεντικιούρ –αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάφετε τα νύχια, αλλά να φροντίζετε για την υγεία των άκρων σας (ενυδάτωση, κάλλους κ.λπ.).



Body scrub

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη, 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, 2 κουταλιές φρέσκο γάλα πλήρες.

Αναμειγνύετε τα υλικά και κάντε απολέπιση σε όλο το σώμα.



Κρέμα σώματος για τον χειμώνα

2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο ή βερυκοκέλαιο, 1/4 φλιτζανιού καρυδέλαιο, 1/4 φλιτζανιού στεαρίνη, 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1-2 κουταλιές τζελ αλόης, 1 φλιτζάνι νερό.

Βάζετε το λάδι με τη στεαρίνη στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν. Σε άλλο δοχείο ανακατεύετε την αλόη, σόδα και το νερό και τα βάζετε κι αυτά στον φούρνο για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το 1/3 από το υγρό μείγμα στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύετε συνέχεια ώσπου να πήξει. Μπορείτε να το χτυπήσετε και με μίξερ ώστε να γίνει πιο αφράτη. Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ή άρωμα βανίλιας.



Κρέμα προσώπου

200 ml αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο ή ροδόνερο, 1 κουταλιά υγρή γλυκερίνη, 3 κουταλιές ομογενοποιητικό κερί, 1 κουταλιά στεαρίνη, 100 ml ελαφρύ λάδι (αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο ή και ελαιόλαδο), 25-30 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεβάντα, ροδόδεντρο, αρμπαρόριζα κ.άλ.), προαιρετικά 3-4 σταγόνες βιταμίνη Ε

Βάζετε τη στεαρίνη, το λάδι και το κερί να ζεσταθούν και να λιώσουν. Ανακατεύετε σε άλλο μπολ τη γλυκερίνη με το νερό και τα βάζετε να ζεσταθούν. Ρίχνετε αργά το μείγμα στο μείγμα το λαδιών, ανακατεύετε καλά και το δουλεύετε ώσπου να γίνει αφράτη κρέμα. Λίγο προτού κρυώσει εντελώς, προσθέτετε και το άρωμα.



Μάσκα προσώπου

1 αβγό χτυπημένο, 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά αλεύρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά φρέσκο γάλα πλήρες.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά να γίνουν μία λεία πάστα και την απλώνετε σε καθαρό δέρμα.



Bath oil

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο, 1 μείγμα αιθέριων ελαίων: για χαλάρωση βάλτε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο – για αναζωογόνηση, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκαλάκι και το χρησιμοποιείτε πριν ή μετά το μπάνιο.



Lip balm

1 κουταλάκι μαργαρίνη, 1/2 κουταλάκι καστορέλαιο, 1/2 κουταλάκι κερί μέλισσας τριμμένο, 1/2 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 1/8 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 1-2 σταγόνες άρωμα βανίλιας ή καρύδας

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων βάζετε τα υλικά εκτός του αρώματος να λιώσουν. Ανακατεύετε το μείγμα και λίγο προτού πήξει, προσθέτετε το άρωμα και αποθηκεύετε σε μικρά βαζάκια που κλείνουν.



Tip

Info: Μαρίνα Σεραφειμίδου 6937136888. Υλικά για τις συνταγές: Healing Herb Products, 210 36.08.616.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις