Φυσικα καλλυντικα και super συμβουλες ομορφιας....Ετσι-Απλα!!!


Υγεία & ομορφιά



Η δύναμη της θάλασσας

Και μόνο η θέα των κυμάτων, του ήλιου και της άμμου ή η αίσθηση του αλατιού και του υγρού στοιχείου πάνω στην επιδερμίδα επιταχύνουν την έκκριση των ορμονών ευφορίας.



Παράλληλα, όμως, δίπλα στη θάλασσα, ο αέρας είναι καθαρός, δεν επιβαρύνεται με βλαβερές ουσίες και γύρη. Όμως, δεν είναι μόνο για αυτούς τους λόγους που το θαλασσινό κλίμα έχει τόσο υψηλή ευεργετική δράση.



Tο θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Ένα μπάνιο σε θαλασσινό νερό μπορεί να εξισορροπήσει τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων, να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και να συσφίξει τους ιστούς.



Θεραπευτική δράση έχουν και τα φύκια. Περιέχουν βιταμίνες, λιπίδια και ενεργά αντιβακτηριδιακά συστατικά. Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ιώδιο, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην αποτοξίνωση. Τα ένζυμά τους συμβάλλουν στη λιποδιάλυση.



Εκεί όπου σκάει το κύμα, υπάρχει υψηλή συγκέντρωση σε ιώδιο και οξυγόνο. Αυτά φθάνουν στο κυκλοφορικό μας σύστημα καθώς αναπνέουμε και φιλτράρουν ταχύτερα τις βλαβερές ουσίες. Έτσι, λοιπόν, μία βόλτα στην παραλία προσφέρει έναν «εσωτερικό καθαρισμό», από τον οποίο επωφελείται και η επιδερμίδα.





Φυσικές συνταγές



Scrub

Ζάχαρη, λάδι της αρεσκείας σας (αμυγδέλαιο, ηλιέλαιο, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο), μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας ή καρύδας

Αναμειγνύετε τα υλικά και με κυκλικές ανοδικές κινήσεις κάνετε απολέπιση σε όλο το σώμα. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.



Αποτοξινωτική μάσκα σώματος

Αραιώνετε 1-2 φλιτζάνια καφέ σκόνη φυκιών με λίγο γάλα ή νερό κρύο, ώστε να αποκτήσετε μία πάστα όχι αραιή, αλλά όχι και πολύ πηχτή (να απλώνεται με τα δάχτυλα ή πινέλο). Την απλώνετε σε όλο το σώμα, τυλίγεστε με πετσέτα, την αφήνετε για 20 λεπτά και ξεπλένεστε πολύ καλά. Αν προσθέσετε από 2 σταγόνες αιθέρια έλαια γκρέιπφρουτ, λεμόνι, άρκευθο και δενδρολίβανο, η μάσκα δρα και εναντίον της κυτταρίτιδας. 



Κρέμα ποδιών

1/4 φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο, 2 κουταλιές τριμμένο κερί μέλισσας, 2 κουταλιές λάδι καρύδας, 1/4 φλιτζανιού γλυκερίνη, 1/2 κουταλάκι λάδι νυχτολούλουδου (ή άλλο λάδι), 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι,

Βάζετε το κερί μέλισσας, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσουν. Αναμειγνύετε αργά τη γλυκερίνη με το λιωμένο μείγμα και ανακατεύετε γρήγορα και δυνατά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και προσθέτετε το λάδι νυχτολούλουδου και το αιθέριο έλαιο.



Island lip balm

1 κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο, 1 κουταλάκι λάδι καρύδας, 1 κουταλάκι λάδι βερίκοκου, 1 κουταλάκι σησαμέλαιο, 1 σταγόνα βιταμίνη Ε

Βάζετε όλα τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσουν. Ανακατεύετε το μείγμα και το βάζετε σε ένα γυάλινο βαζάκι, που κλείνει καλά. Αν θέλετε, μπορείτε όταν αποσύρετε από τη φωτιά το μείγμα να προσθέσετε 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας.



Βραδινό ενυδατικό και αντιρυτιδικό serum προσώπου

1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο ή βερικοκέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι), 1 κουταλάκι ροδόνερο.

Αναμειγνύετε τα υλικά και απλώνετε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο. Ανακινήστε το βαζάκι πριν από κάθε χρήση.



After burning λοσιόν

2 κουταλιές νερό, 1 κουταλιά απόσταγμα αμαμελίδας, 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

Αναμειγνύετε τα υλικά, ώστε να αποκτήσετε ένα γαλακτερό υδαρές υγρό. Το απλώνετε με απαλές κινήσεις στο κοκκινισμένο δέρμα και αφήνετε να απορροφηθεί εντελώς. Κατόπιν ξεπλένετε καλά.



Τips

  • Τα ένζυμα των φυκιών αποτοξινώνουν και βοηθούν στη λιποδιάλυση. Στην αγορά κυκλοφορούν φύκια σε σκόνη (π.χ. Healing Herbs Day Spa 210 3608616).
  • Στερεώστε ένα μικρό πουγκί με σκόνη φυκιών ή φύκια απευθείας από τη θάλασσα στην κεφαλή του ντους. Έτσι ο αέρας εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία και κάνει τόσο καλό, όσο και οι διακοπές στη θάλασσα.
  • Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον θυρεοειδή, ρωτήστε οπωσδήποτε τον γιατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε κάποια συνταγή με φύκια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις