Υγεία & ομορφιά !!! Συνταγές μου απο το περιοδικό ΕΤΣΙ-ΑΠΛΑ ...του Σεπτεμβρίου!!!


Υγεία & ομορφιά

 

DIY facial

 

Θέλετε λαμπερό δέρμα, αλλά δεν έχετε τα χρήματα ούτε τον χρόνο για να πηγαίνετε σε ινστιτούτα ομορφιάς. Ιδού τι χρειάζεστε για περιποίηση στο σπίτι!

 

Μπορεί η περιποίηση της επιδερμίδας από ειδικούς να έχει σπουδαία αποτελέσματα, ωστόσο και μία περιποίηση προσώπου στο σπίτι είναι αρκετή για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, να φρεσκάρετε το δέρμα και να βελτιώσετε την όψη σας. Με λίγα επιλεγμένα προϊόντα και απλές τεχνικές, δίνετε στο πρόσωπό σας καθαρότητα και λάμψη!

 

Tips

  • Όταν είστε έτοιμη για την περιποίηση προσώπου, φροντίστε να έχετε δικά σας 30 λεπτά χρόνο. Κλείστε το τηλέφωνο και πέστε στην οικογένειά σας να μη σας ενοχλήσει κανείς για αυτό το χρονικό διάστημα. Το δικαιούστε!
  • Η διαδικασία με τον ατμό είναι σημαντική, καθώς βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και επιτρέπει στο δέρμα να «δεχθεί» πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα φροντίδας.
  • H μάσκα ικανοποιεί τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε προσώπου. Για παράδειγμα, ένα αφυδατωμένο πρόσωπο χρειάζεται μία πλούσια και κρεμώδη μάσκα, μία λιπαρή επιδερμίδα απαιτεί μία καθαριστική μάσκα, ένα πρόσωπο με θολή επιδερμίδα χρειάζεται μία τονωτική μάσκα, ενώ τα μεικτά δέρματα (π.χ. λιπαρή ζώνη Τ και ξηρά ζυγωματικά και λαιμός) θέλουν δύο ειδών μάσκες. 

 

Απαραίτητα εργαλεία: δίσκοι βαμβάκι για ντεμακιγιάζ (make-up pads), ένα πετσετάκι προσώπου, μία πετσέτα χεριών, μία πετσέτα μπάνιου, ένα μπουρνούζι, ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ (για να βάλετε καυτό νερό)

 

Βήμα 1

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με μία λοσιόν καθαρισμού, κάνοντας ανοδιές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, στα βλέφαρα και τον λαιμό. Αφαιρέστε τη λοσιόν με δίσκους ντεμακιγιάζ έτσι, ώστε να απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ. Δώστε έμφαση στην περιοχή των ματιών, από όπου πολλές φορές δύσκολα φεύγει μία μάσκαρα ή άλλα αδιάβροχα προϊόντα. Ωστόσο, ποτέ μην τρίβετε επίμονα την περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και σκουπίστε με την πετσέτα χεριών.

 

Βήμα 2

Απλώστε ένα προϊόν απολέπισης, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάντε μασάζ, με σταθερές, κυκλικές κινήσεις, ώσπου να νοιώσετε ότι δέρμα σας έχει ελαφρώς ζεσταθεί. Έτσι απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, που με τον καιρό συσσωρεύονται στην επιδερμίδα, κάνοντάς τη να χάνει τη λάμψη της. Αφαιρέστε το απολεπιστικό με δίσκους ντεμακιγιάζ και ξεπλύνετε καλά. Σκουπίστε με την πετσέτα χεριών, ταμπονάροντας το δέρμα.

 

Βήμα 3

Ρίξτε σε μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ ένα τόνερ και περάστε απαλά το πρόσωπο, ώστε να βγάλετε εντελώς το απολεπιστικό, αλλά και να επαναφέρετε την ισορροπία στην επιδερμίδα.

 

Βήμα 4

Γεμίστε το μπολ με καυτό νερό. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και καλύψτε το κεφάλι σας με την πετσέτα μπάνιου, δημιουργώντας μία «τέντα ατμού». Για πιο απολαυστική εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε στο νερό ένα φακελάκι αρωματικό τσάι. Αρχίστε να αναπνέετε βαθιά και μείνετε πάνω από τον ατμό για 5 με 10 λεπτά.

 

Βήμα 5

Ταμπονάρετε και στεγνώστε καλά το πρόσωπό σας. Έπειτα, απλώστε τη μάσκα που έχετε επιλέξει, κάνοντας μία παχιά στρώση και αποφεύγοντας τα μάτια. Αν θέλετε, απλώστε τη μάσκα και στον λαιμό και το ντεκολτέ σας. Χαλαρώστε σε μία καρέκλα ή ακόμα και ξαπλωμένη για 10-15 λεπτά.

 

Βήμα 6

Αφαιρέστε τη μάσκα επιμελώς, πρώτα με δίσκους ντεμακιγιάζ κι έπειτα με το πετσετάκι προσώπου βρεγμένο και στυμμένο. Βάλτε πάλι τόνερ σε δίσκους ντεμακιγιάζ και περάστε απαλά το πρόσωπο. Απλώστε στο πρόσωπο και τον λαιμό μία ενυδατική κρέμα και στην περιοχή των ματιών μία κρέμα ματιών.

 

Φυσικές συνταγές

από τη Μαρίνα Σεραφειμίδου (6937136888)

 

Λοσιόν καθαρισμού με πράσινο σαπούνι και μέλι  

2 κουταλιές υγρό πράσινο σαπούνι (έτοιμο ή χειροποίητο), 1/4 φλιτζανιού μέλι, 1/4  φλιτζανιού ροδόνερο ή άλλο ανθόνερο

 

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά που θέλουμε να καθαρίσουμε το πρόσωπο.

 

Τόνερ με πορτοκάλι και μέντα

1 κουταλιά αποξηραμένα φύλλα μέντας, 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 2 κουταλιές βότκα

 

Βάζουμε την αποξηραμένη μέντα στο ένα φλιτζάνι βραστό νερό και την αφήνουμε ώσπου το νερό να κρυώσει. Ρίχνουμε στο άλλο φλιτζάνι βραστό νερό το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνουμε επίσης ώσπου το νερό να κρυώσει. Σουρώνουμε και αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα. Προσθέτουμε τη βότκα και το βάζουμε σε δοχείο σπρέι.  

 

Δροσιστική λοσιόν για το πρόσωπο με αλόη βέρα 

1/2 φλιτζάνι τζελ αλόη για καλλυντική χρήση

1 κουταλιά έγχυμα χαμομηλιού

2 αμπούλες βιταμίνη Ε

2-3 σταγόνες λάδι μέντας

 

Αναμειγνύουμε την αλόη με το έγχυμα χαμομηλιού και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βάζουμε το τελικό προϊόν σε αποστειρωμένο βαζάκι.

 

Μάσκα προσώπου με φυσικό άργιλο (για καθαρισμό και λάμψη)

2 κουταλιές φυσικό άργιλο (πράσινο ή άσπρο)

1-2 κουταλιές αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο ή ροδόνερο

 

Αναμειγνύουμε τα υλικά. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή τριαντάφυλλου. Εφαρμόζουμε στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά..

 

Προσοχή: Όλα τα προϊόντα των φυσικών συνταγών φυλάσσονται στο ψυγείο, καθώς δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις