Φτιάξτε κεριά ...τώρα τις γιορτές....ειναι εύκολο....!!!

Κεριά από τα χέρια σας!
Φέτος στολίστε το σπίτι σας με κεριά δικής σας έμπνευσης. Μια παλιά κούπα, μια μπομπονιέρα που σκέφτεστε να πετάξετε ή ένα μικροσκοπικό, άδειο γλαστράκι μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε!
Υλοποίηση: Μαρίνα Σεραφειμίδου. Φωτογραφίες:Studio Reflector
Υλικά
1 κ. παραφίνη
Στεατίνη σε αναλογία 10% (δηλαδή για 1 κ.παραφίνη, 100 γρ, στεατίνη)
Άρωμα της επιλογής σας
Φυτίλι για κερί σε σκεύος (υπάρχουν διάφορα είδη φυτιλιού, οπότε θα ζητήσετε το κατάλληλο)
Μεταλλικό στήριγμα φυτιλιού
Ένα σκεύος (π.χ. κούπα, γλαστράκι κ.λπ.)
Καλαμάκι για σουβλάκια ή μολύβι
Μικρή πένσα
Χρώμα (προαιρετικά)
Πώς γίνεται
1 Λιώνουμε την παραφίνη σε μπεν-μαρί ή σε πολύ σιγανή φωτιά (προσέξτε, διότι αν η φωτιά είναι δυνατή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καείτε από την παραφίνη που «σκάει»). Υπολογίζουμε το μήκος του φυτιλιού να εξέχει αρκετά (8-10 εκ.) από το χείλος του σκεύους, ώστε να μπορεί να τυλιχθεί στο ξυλάκι, και το κόβουμε. Περνάμε ελάχιστα τη μία άκρη του μέσα από την τρύπα του στηρίγματος και σφίγγουμε ελαφρώς με την πένσα.
2 Ακουμπάμε το μεταλλικό στήριγμα στον πάτο του σκεύους, φροντίζοντας να είναι ακριβώς στο κέντρο. Ρίχνουμε λίγο από το λιωμένο κερί και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Ανεβάζουμε σιγά-σιγά το φυτίλι και προσεκτικά το ισιώνουμε με το χέρι μας, τεντώνοντας και ελαφρώς. Βάζουμε το καλαμάκι ή το μολύβι κάθετα στο σκεύος και τυλίγουμε γύρω του την ελεύθερη άκρη του φυτιλιού με απαλές κινήσεις.
3 Στο λιωμένο κερί ρίχνουμε το άρωμα και το χρώμα στην ποσότητα που θέλουμε και ανακατεύουμε.
4 Ρίχνουμε λιωμένο κερί σιγά-σιγά στο σκεύος μας, ώσπου να γεμίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αν κάνει μεγάλο βαθούλωμα, τότε ρίχνουμε λίγο ακόμα ζεστό κερί, για να ισιώσει η επιφάνεια, και το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο. Μόλις είναι πάλι κρύο, κόβουμε το φυτίλι και…έτοιμο!
Tips
· Η παραφίνη πωλείται σε πλάκες του κιλού και δύσκολα κόβεται. Για αυτό, λιώνουμε όλη την πλάκα και όση παραφίνη περισσέψει μπορούμε να τη ρίξουμε σε μία φόρμα σιλικόνης, να την αφήσουμε να κρυώσει και να τη χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.
· Είναι πολύ σημαντικό το φυτίλι να βρίσκεται στο κέντρο του δοχείου, διότι διαφορετικά το κερί δεν θα βγει σωστό.
· Περισσότερες πληροφορίες:Μαρίνα Σεραφειμίδου 6937136888
 
 
STEPS
 
1
 
2
 
3
 
4





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις