Φυσικα αντηλιακα....απο σπιτι....

Βασικοί κανόνες αντηλιακής προστασίας
  • Μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε συστηματικά το αντηλιακό σας, όχι μόνο στην παραλία, αλλά και στις βόλτες σας στην πόλη ή την εξοχή.
  • Βάζετε το αντηλιακό 1/2 ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και φροντίζετε να το ανανεώνετε κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό.
  • Ειδικά για το πρόσωπο, χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη και αντιγηραντικές ιδιότητες.
  • Μετά το μπάνιο, σκουπίζετε καλά το σώμα σας από το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας για να μην αφυδατωθεί και δείχνει γερασμένο.
  • Προστατεύετε και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και γύρω από αυτά. Φοράτε γυαλιά με καλούς απορροφητικούς φακούς (όσο μεγαλύτερα είναι τα γυαλιά τόσο πιο μεγάλη περιοχή προστατεύουν).
  • Τέλος, μην ξεχνάτε τα μαλλιά και τα χείλη σας! Στα μαλλιά, απλώνετε ειδική μάσκα ή σπρέι με δείκτη προστασίας. Στα χείλη χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό στικ ή γκλος.
  • Γενικά, καλό είναι να προστατεύετε περισσότερο την επιδερμίδα από την αρχή της Άνοιξης και τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου και να θυμάστε ότι όλες οι επιδερμίδες, ανεξάρτητα από τον τύπο και την χρωματική τους απόχρωση, χρειάζονται προστασία από την έκθεση στον ήλιο με τον κατάλληλο αντηλιακό δέκτη προστασίας.
 
Φυσικές συνταγές καλοκαιρινής περιποίησης
Από την  Μαρίνα Σεραφειμίδου (6937136888)
 
Μάσκα προσώπου για τέλεια ενυδάτωση μετά τον ήλιο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 μπανάνα λιωμένη
1 κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο)
Αναμειγνύετε τα υλικά, απλώνετε τη μάσκα, την αφήνετε για 15' και ξεβγάζετε.
 
Μάσκα μαλλιών
1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο
1 κουταλάκι λάδι αβοκάντο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κρόκο αβγού
1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Απλώνετε τη μάσκα σε υγρά μαλλιά, αφήνετε 20’ και λούζεστε κανονικά.
 
Τονωτικό σπρέι για πρόσωπο και σώμα
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλα τα ανθόνερα ή να φτιάξετε το δικό σας ως εξής: Αφήνετε για 10-12’ ένα φακελάκι πράσινο τσάι (με άρωμα βανίλιας ή σκέτο) σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Έπειτα, σουρώνετε, βάζετε το τσάι σε δοχείο σπρέι, αφήνετε να κρυώσει και έπειτα αποθηκεύετε στο ψυγείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και μετά την έκθεση στον ήλιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις