Αναδείξτε τον πιο λαμπερό σας εαυτό αυτές τις γιορτές!








από την Φυσιοπαθητικό - Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα- Μαρία Σεραφειμίδου

Το περίγραμμα των ματιών αντανακλά την κούραση, το στρες και την αφυδάτωση. Αφιερώστε τους 5 λεπτά για να επαναφέρετε την όψη σας σε καλή κατάσταση.
Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια και αφήστε τα στην φροντίδα ειδικών δίσκων ενυδάτωσης, που θα φτιάξετε εσείς ή θα βρείτε στην αγορά. Κάνουν θαύματα!
Τζελ για κουρασμένα μάτια: Ανακατέψτε 1 κουταλιά τζελ αλόης, 1 κουταλάκι χυμό αγγουριού και ¼ κουταλάκι κορν φλάουρ και βάλτε τα για 1 λεπτό στον φούρνο
μικροκυμάτων. Βγάλτε τα, προσθέστε 1 κουταλιά νερό αμαμελίδας και χρησιμοποιήστε το όταν κρυώσει το μείγμα.
Κομπρέσες: Βάλτε 2 φακελάκια τσαγιού για πολύ λίγο σε ζεστό νερό, αφήστε τα στο ψυγείο για αρκετή ώρα και μετά τοποθετήστε τα στα μάτια έως ότου να μην είναι πια κρύα.
Μαύροι κύκλοι: Πολύ αποτελεσματικές για τους μαύρους κύκλους είναι οι φέτες πατάτας.
Ομορφιά από μέσα: Δώστε προτεραιότητα στην «πράσινη» διατροφή, ώστε να χαρίσετε στο δέρμα σας τη λάμψη που του αξίζει: καρότα, φασολάκια, μαρούλι, μαϊντανός και τα εσπεριδοειδή είναι οι πιστοί σύμμαχοί σας.
Χυμός για λάμψη στο δέρμα: Βάλτε στον αποχυμωτή φύλλα μαρουλιού, μαϊντανό και πορτοκάλι και πίνετε τον χυμό 2 φορές την
ημέρα (από 1 ποτήρι) για αρκετό διάστημα έως τα Χριστούγεννα.
Φωτεινό πρόσωπο: Ιδίως τις Παραμονές, όλη η κούραση και η ένταση των ημερών φαίνεται στο πρόσωπό σας. Φρεσκάρετέ το σε λίγα λεπτά, απλώνοντας πρώτα μία τονωτική μάσκα, κατά προτίμηση με αντιγηραντικές ιδιότητες, και έπειτα ένα serum λάμψης. Σε καμία περίπτωση μην ξεχάσετε το λαιμό και το ντεκολτέ -πρέπει να είναι και αυτά υπέροχα. Φροντίστε να κάνετε αυτήν την κούρα λίγη ώρα προτού μακιγιαριστείτε, καθώς τα ενεργά συστατικά που περιέχουν αυτές οι μάσκες θα βοηθήσουν το μακιγιάζ να κρατήσει περισσότερο.
Πήλινγκ: Τέτοιες μέρες αξίζει να εφαρμόσετε έστω το δικό σας πήλινγκ. Βάλτε μικρές ποσότητες του μείγματος (έτοιμου ή χειροποίητου) και με μικρές κυκλικές κινήσεις επιμείνετε κυρίως στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Έπειτα, γεμίστε ένα μπολ με ζεστό έγχυμα χαμομηλιού ή ευκάλυπτου (για λιπαρό δέρμα) και κρατήστε το πρόσωπό σας από πάνω για περίπου 10 λεπτά. Ολοκληρώστε με ένα τόνερ.
Scrub προσώπου για λάμψη: Ανακατέψτε λάδι ελιάς και μαγειρική σόδα και κάντε με αυτό μασάζ στο πρόσωπο.
Μάσκα λάμψης: Βάλτε στο μπλέντερ ¼ φλιτζανιού φρέσκο ανανά σε κομματάκια, 1 κουταλιά γάλα καρύδας και 2 κουταλάκια αμυγδαλέλαιο. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 10 λεπτά και αφαιρέστε με χλιαρό νερό.
Extra Tip: Προσθέστε λάμψη στην εμφάνισή σας επιλέγοντας μία κρέμα ή λάδι ενυδάτωσης σώματος με ελαφρά ιριδίζουσα υφή -προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε στην ποσότητα.    



Aπο τη συνεργασια μου στο http://www.dearmom.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις