Λάδι καρύδας: Πώς να αξιοποιήσεις τις κορυφαίες ιδιότητές στην ομορφια σου!!!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr..!!!


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Ίσως έχετε ακούσει κάποιον διατροφολόγο να μιλά για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας για την υγεία μας. Όμως, εξίσου θεαματικά αποτελέσματα προσφέρει και στην περιποίηση του δέρματος και την ομορφιά γενικότερα! Μάθετε πώς!
  • Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε το αδιάβροχο μακιγιάζ! Απλώστε απαλά λίγο λάδι καρύδας πάνω στα μάτια σας και με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ, απομακρύνετε και το μακιγιάζ και το λάδι. Επαναλάβετε έως ότου το βαμβάκι να βγαίνει καθαρό. Στο τέλος, απλώστε ελάχιστο λάδι στην περιοχή, για βαθειά ενυδάτωση.
  • Καταπολεμήστε τη λιπαρότητα και την ακμή! Αφού καθαρίσετε το πρόσωπο, απλώστε μία μικρή ποσότητα λάδι καρύδας. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα θα θεωρήσει ότι διαθέτει όση λιπαρότητα χρειάζεται και θα σταματήσει την παραγωγή σμήγματος που φράσσει τους πόρους του. Παράλληλα, η αντιβακτηριδιακή δράση του ελαίου θα απομακρύνει από την επιφάνεια του δέρματος τα βακτήρια.
  • Απαλλαγείτε από το θαμπό δέρμα! Αναμείξτε 2 κουταλιές λάδι καρύδας με 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο scrub σώματος.
  • Καήκατε από τον ήλιο; Ανακουφιστείτε με λάδι καρύδας! Θα μειώσει άμεσα την ενόχληση, θα βοηθήσει την περιοχή να επουλωθεί γρηγορότερα, ενώ θα εμποδίσει το δέρμα από το να ξεφλουδίσει.
  • Κάντε το σύμμαχο κατά της γήρανσης! Το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό σαν αντιγηραντικό προϊόν γύρω από την περιοχή των ματιών, καθώς μειώνει αισθητά τις λεπτές γραμμές, ενώ παρέχει και μία ήπια φυσική απολέπιση.
  • Πολλές γυναίκες εμφανίζουν λευκά ή ερυθρά οιδήματα στο πίσω μέρος των χεριών. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, εφαρμόζετε λάδι καρύδας στη συγκεκριμένη περιοχή δύο φορές καθημερινά, έως ότου δείτε ότι τα σημάδια μειωθούν αισθητά ή εξαφανιστούν εντελώς.
  • Βελτιώστε το ξύρισμα! Απλώστε λάδι καρύδας σε στεγνά πόδια, μασχάλες ή στο μπικίνι προτού μπείτε στο ντους για να ξυρίσετε αυτά τα σημεία. Έπειτα, ξυριστείτε όπως συνήθως και θα έχετε ένα εμφανώς καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Αστραφτερό χαμόγελο! Βάλτε στο στόμα σας 1 κουταλιά λάδι καρύδας και κρατήστε το για 2 λεπτά, πλένοντας δυνατά τη στοματική κοιλότητα. Έπειτα απλά το φτύνετε. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας και στο να αποκτήσουν τα δόντια σας ξανά το λευκό τους χρώμα.
  • Περισσότερες βιταμίνες! Κι όμως, το να ρίξετε λίγο λάδι καρύδας πάνω από τα λαχανικά σας στη σαλάτα βοηθά στη μεγαλύτερη απορρόφηση των υδατοδιαλυτών βιταμινών, που σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος για τον οργανισμό και τη σιλουέτα σας!
  • Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας! Τα κορεσμένα λίπη που περιέχονται στο έλαιο καρύδας φαίνεται ότι βοηθούν στην καύση του λίπους ιδίως από την περιοχή της κοιλιάς, ενώ δίνουν ώθηση στη διαδικασία του μεταβολισμού. Ένας απλός τρόπος; Αντικαταστήστε το βούτυρο με λάδι καρύδας και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στην εικόνα και την υγεία σας!
Φυσικές συνταγές:

Ενυδατικό λάδι
Αναμειγνύετε σε ένα μπουκάλι 2 κουταλάκια γλυκερίνη, 1/2 κουταλάκι καστορέλαιο, 150 ml λάδι καρύδας και μερικές σταγόνες άρωμα σανδαλόξυλο ή βανίλια ή αιθέριο έλαιο λεβάντα. Απλώνετε μικρή ποσότητα κάθε φορά, για φυσική ενυδάτωση.

Summer scrub
Αναμειγνύετε ελαφρώς 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζανιού λάδι καρύδας, 1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε και 3 φέτες φρέσκο ανανά πολτοποιημένο. Βάζετε το μείγμα σε καθαρό βαζάκι και με τα χέρια ή με σφουγγαράκι κάνετε απολέπιση στο σώμα.

Αντηλιακό με άρωμα καρύδας
Λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κοφτές κουταλιές κερί μέλισσας. Προσθέτετε στο σκεύος 50 ml σησαμέλαιο, 50 ml αμυγδαλέλαιο, 50 ml λάδι καρύδας και 8 ml καροτέλαιο και ανακατεύετε. Απομακρύνετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα σε βαζάκι. Προτού κρυώσει, ρίχνετε 10 ml άρωμα καρύδας και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει και το σκεπάζετε. Διαθέτει φυσικό δείκτη SPF 8 και είναι κατάλληλο για πιο μαυρισμένα δέρματα ή για μικρή έκθεση στον ήλιο.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω


love u marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις