Απαλή επιδερμίδα, χωρίς δυσχρωμίες και πανάδες με σύμμαχο το μέλι!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr !!!

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αποκτήσετε απαλή επιδερμίδα χωρίς δυσχρωμίες και πανάδες, σου έχουμε εδώ τον τρόπο και μάλιστα εντελώς φυσικά: με το θαύμα της φύσης που λέγεται μέλι!
Γιατί κάνει καλό:-Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό. Χρησιμοποιείται σαν επουλωτικό συστατικό για το δέρμα.
-Χάρη στη θεραπευτική του δράση για την επιδερμίδα, μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε δέρμα με ακμή.
-Είναι ενυδατικό και μαλακτικό, ενώ μυρίζει όμορφα (φυσικά είναι και νόστιμο!).
Βασικές συμβουλές-Αν έχεις  πολύ ευαίσθητο δέρμα, καλό είναι να κάνεις πρώτα μία δοκιμή στο εσωτερικό του αγκώνα σας ή στη γραμμή του πηγουνιού, προτού το χρησιμοποιήσεις σε όλο το πρόσωπο.
- Φυσικά, αν είσαι αλλεργική στο μέλι δεν μπορείς να το αξιοποιήσεις σαν υλικό ομορφιάς.
Καθαρισμός προσώπουΜάζεψε τα μαλλιά σου προς τα πίσω. Αν έχεις make-up, θα πρέπει να το αφαιρέσεις, καθώς το μέλι δεν λειτουργεί ως ντεμακιγιάζ. Βάλε μια κουταλιά μέλι στα δάχτυλά σου και άπλωσε το σε όλο το πρόσωπο. Αν θέλετε, μπορείς να βάλεις και στα χείλη σου, για ήπια απολέπιση και ενυδάτωση. Αφήσε το μέλι στο δέρμα σου για 2 λεπτά. Ξέβγαλε με ζεστό νερό ή καθάρισε το με ένα μαλακό ύφασμα βρεγμένο με ζεστό νερό, ώστε παράλληλα να κάνεις και ελαφριά απολέπιση.
Μάσκα προσώπουΜάζεψε τα μαλλιά σου προς τα πίσω. Άπλωσε μία στρώση μελιού σε στεγνό, καθαρό δέρμα. Άφησε το για 10 λεπτά και ξέβγαλε με ζεστό νερό. Αν θέλεις, μπορείς πρώτα να κάνεις ατμό με νερό βοτάνων, να ανοίξεις τους πόρους του δέρματος και έπειτα να κάνεις τη μάσκα μελιού, για μια ολοκληρωμένη περιποίηση στο πρόσωπο.
ΑπολέπισηΧρησιμοποίησε μέλι που έχει ζαχαρώσει (που έχει στερεοποιηθεί ή έχει αποκτήσει κόκκους) για να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο.
Φυσικές συνταγές
Ανανεωτική μάσκα θρέψης με αντιγηραντική δράσηΥλικά: 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές μέλι, 2-3 κουταλιές γάλα, προαιρετικά 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι
Αναμειγνύεις τα υλικά και απλώνεις τη μάσκα σε καθαρό δέρμα. Την αφήνεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό. Προτίμησε να την εφαρμόσεις μετά από ένα καλό scrub προσώπου.
Λοσιόν επανόρθωσης και ενυδάτωσηςΥλικά: 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 1 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι σιτέλαιο, 1/2 κουταλάκι μέλι και 1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι
Αναμειγνύεις τη σόδα με το νερό να διαλυθεί. Λιώνεις τα λάδια, το μελισσοκέρι και το μέλι σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνεις λίγο το διάλυμα σόδας-νερού (ώστε να έχει περίπου την ίδια θερμοκρασία με τα λάδια). Ρίχνεις το ζεστό διάλυμα στο ζεστό μείγμα λαδιών και ανακατεύεις γρήγορα με μπλέντερ, ώστε να γίνει μία πλούσια παχύρρευστη κρέμα. Αποθηκεύεις σε καθαρό βαζάκι, αφήνεις να κρυώσει και χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα κρέμας κάθε φορά σε σώμα ή και πρόσωπο.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω



love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις