Καθαρισμός προσώπου με φυσικά υλικά χωρίς σαπούνι...!!!


Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr !!!



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Αναρωτιέστε τι είδους καθαριστικό προϊόν χρειάζεστε; Εξαρτάται! Από τον τύπο του δέρματός σας, από το μακιγιάζ που κάνετε, από την εκάστοτε εποχή.  Για παράδειγμα, υπάρχουν φορές που το πρόσωπό σας απαιτεί απολέπιση και πιο βαθύ καθαρισμό. Πάντα όμως οι φυσικοί τρόποι είναι οι καλύτεροι! Για αυτό, ας κάνουμε μία… βόλτα στην κουζίνα!

Γάλα: Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει την ικανότητα να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, ενώ οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του γάλακτος το ενυδατώνουν και το κάνουν πιο απαλό –για αυτό χρησιμοποιήστε γάλα με πλήρη λιπαρά κι όχι ελαφρύ! Ρίξτε μία ποσότητα φρέσκου γάλακτος στις παλάμες σας και κάντε αμέσως μασάζ στο πρόσωπό σας. Για ξηρό δέρμα, μπορείτε να αναμείξετε γάλα με ένα χτυπημένο αβγό ή αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, να κάνετε ένα μείγμα γάλακτος και τζελ aloe vera. Για ολική περιποίηση, απλά προσθέστε 2-3 φλιτζάνια γάλα στο αφρόλουτρό σας!

Βρώμη: Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά/απολεπιστικά. Επειδή έχει απαλή υφή, είναι κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Τρίψτε σε σκόνη 1/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης και διατηρήστε τις σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς. Κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, παίρνετε με τα δάχτυλά σας λίγη από τη σκόνη βρώμης και την αναμειγνύετε στην παλάμη σας με μερικές σταγόνες νερό, λάδι ή τζελ aloe vera, ώστε να γίνει ένα μείγμα ελάχιστα ρευστό. Κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Αν θέλετε, μπορείτε αντίστοιχα να κάνετε κι ένα μείγμα από αλεσμένο ρύζι, καλαμποκάλευρο και φύτρα σιταριού.

Λεμόνι: Ιδανικό για τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος, το λεμόνι έχει την ικανότητα να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο νεανική. Μπορείτε να αναμείξετε λεμόνι με γάλα ή γιαούρτι, αν θέλετε ένα πιο κρεμώδες καθαριστικό προϊόν ή να απλώσετε χυμό λεμονιού μετά τον καθαρισμό του προσώπου, για απολέπιση χωρίς τρίψιμο.

Ζάχαρη: Προσφέρει ήπια απολέπιση, αρκεί να είναι καλά αλεσμένη, ώστε να μην τραυματίσει την επιδερμίδα σας. Αναμείξτε τη με λίγο νερό ή λάδι, ώστε να φτιάξετε μία πάστα. Καλή επιλογή για συνδυασμό είναι το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, που προσφέρουν ταυτόχρονα και ενυδάτωση. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε τζελ aloe vera. Κάντε ελαφρύ μασάζ κι έπειτα ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλο το σώμα.

Μέλι: Ένα αγνό υλικό που προσφέρει φυσική ενυδάτωση στην επιδερμίδα, καθώς έλκει την υγρασία από την ατμόσφαιρα, αφήνοντας το πρόσωπο απαλό. Επιπλέον, το ακατέργαστο μέλι καταπραΰνει ερεθισμούς και κοκκινίλες. Μπορείτε να αναμείξετε 1/2 φλιτζάνι μέλι με 1-2 κουταλιές νιφάδες από σαπούνι ελαιόλαδου (Καστίλλης), για να φτιάξετε ένα καθαριστικό αφρώδες τζελ.

Φυσικές συνταγές

Scrub με βρώμη
Υλικά:
2 κουταλάκια ψιλοκομμένη βρώμη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα και λίγο νερό (ή ανθόνερο ή ροδόνερο)
Αναμειγνύετε τα υλικά να γίνουν πάστα. Απλώνετε στο πρόσωπο και τρίβετε απαλά. Ξεβγάζετε και απλώνετε ενυδατική κρέμα.

Λοσιόν καθαρισμού με πράσινο σαπούνι και μέλι
Υλικά:
2 κουταλιές υγρό πράσινο σαπούνι (έτοιμο ή χειροποίητο)
1/4 φλιτζανιού μέλι
1/4 φλιτζανιού ροδόνερο ή άλλο ανθόνερο

Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε το πρόσωπο.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις