Λάδι αργκάν: η εξωτική λάμψη σε δέρμα, νύχια και μαλλιά!!!





Αρθρο μου απο το :http://www.dearmom.gr

Από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Έρχεται από το Μαρόκο και κάνει θαύματα για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μας! Μάθετε τα πάντα για το λάδι αργκάν!
  • To Argan Oil είναι 100% φυσικό προϊόν.
  • Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα έλαια στον κόσμο, έχει απαλή υφή, δεν είναι υπερβολικά λιπαρό και το άρωμά του θυμίζει το άρωμα του καρυδιού.
  • Καλείται «υγρό χρυσάφι της ερήμου» χάρη στις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητές του και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί επιλογή πολλών διασημοτήτων για την ομορφιά τους.
  • Η περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά οξέα φτάνει το 80% κι αυτά προσφέρουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
  • Περιέχει ακόμα σημαντικά ποσοστά βιταμίνης Ε, που επίσης προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία  UV και προλαμβάνει τη γέννηση των ρυτίδων.
  • Στη σύστασή του βρίσκουμε ακόμα λινολενικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και μειώνει το στρες και το άγχος, αλλά και στεαρικό οξύ, που λειτουργεί σαν καθαριστικός και απαλυντικός παράγοντας.
  • Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδίως όμως για τα ξηρά, αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα.
  • Το έλαιο αργκάν αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και τονώνει τη σύνθεση του κολλαγόνου.,
  • Όταν χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, εξαφανίζει τις ατέλειες του δέρματος προσφέροντας ομοιόμορφο τόνο, ενώ του προσφέρει άμεση ενυδάτωση. Ακόμη, μειώνει ουλές και σημάδια ακμής.
  • Επίσης, το λάδι αργκάν βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη ή την αυξομείωση βάρους και γενικά καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.
  • Δυναμώνει τα μαλλιά, προσφέροντας στην τρίχα ενυδάτωση και αναδόμηση, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το φαινόμενο των σπασμένων άκρων. Επιπλέον παρατείνει το χρώμα των βαμμένων μαλλιών και προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα και τα χημικά προϊόντα styling.
  • Τέλος, η συχνή χρήση του Argan oil ενισχύει τα εύθραυστα νύχια, προσφέροντάς τους αντοχή και υγεία.
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σέρουμ βραδινό με λάδι Αργκάν(για ώριμα δέρματα)

20 μλ λάδι Αργκάν
5 σταγ. αιθ. έλαιο Μύρο
5 αγ. αιθ.έλαιο Λιβάνι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικα μαζι και τα βάζουμε σε μπουκαλάκι με δοσομετρητή κατά προτίμηση.
Είναι καταπληκτικό για τα δέρματα ανω των 50 χρόνων.
Απαλύνει και εξαλείφει τις ρυτίδες.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888




http://www.epbooks.gr/product/100191/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1

Φωτογραφία: Shutterstock



love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις