Φυσική θεραπεία και λάμψη στα μαλλιά σου με κανέλα!


my article from:http://www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Η Κανέλα έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην Αγιουρβέδα ως  φυσικο φάρμακο. Η Κανέλα βρίσκεται ως συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών,  για να βοηθήσει  την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι ένας φυσικός και ανέξοδος τρόπος για τη θεραπεία της τριχόπτωσης,τη  πιτυρίδα και επίσης κάνει  τα μαλλιά να λάμπουν φυσικά.
Κανέλα ως θεραπεία  για μάσκα μαλλιών:
Ο καλύτερος τρόπος για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών  αλλα και να προσθέσετε λάμψη είναι με τη χρήση μιας μάσκας  με κανέλα. Θα χρειαστείτε:
• Κανέλα
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
• Πάρτε 4 κουταλιές ζεστό ελαιόλαδο και ανακατώστε το με  ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.
• Χωρίστε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ σε αυτό για καλύτερα αποτελέσματα.
• Αφήστε το για 10-15 λεπτά.
• Εάν αισθανθείτε ένα μούδιασμα,  μην ανησυχείτε, αυτό είναι γιατί  η μάσκα  "δουλεύει"στο δέρμα του κεφαλιού .

• Ξεπλύνετε το μείγμα με ένα σαμπουάν.
Το αιθέριο έλαιο κανέλας μπορεί  να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για την τόνωση των τριχοθυλακίων.  Εχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει τη  πιτυρίδα ή τη  φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να  χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, για τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά. Χρησιμοποιείτε πάντοτε  το αιθέριο έλαιο της κανέλας  μαζί με ένα λάδι φορέα  π.χ αμυγδάλου ή ηλιέλαιο για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι  θα βελτιωθεί η  ροή του αίματος στο τριχωτό  και να τονωθεί η ανάπτυξη των μαλλιών.

Κανέλα  σε προϊόντα μαλλιών:
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο κανέλας με την προσθήκη μιας σταγόνας σε σαμπουάν ή στο  μαλακτικό σας (στη δόση)και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενώ κάνετε ντούζ. Χρησιμοποιήστε κανέλα τακτικά για τα μαλλιά σας για να λάμπει φυσικά το χρώμα των μαλλιών. Αν  και η κανέλα είναι φυσικό προιόν , είναι πιθανό  να προκαλέσει μια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα του  κεφαλιού και ερεθισμό .Καλύτερα να κάνετε μια δοκιμή πριν από τη χρήση της στο δέρμα.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888



Φωτογραφία: Shutterstock


love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις