Πώς να φροντίζεις την επιδερμίδα σου τις μέρες με πολύ κρύο !!!




my article from:http://www.dearmom.gr


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ και ο αέρας παγώνει, είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγουμε το ξηρό δέρμα στο πρόσωπο, στα χέρια ή και στα πόδια. Και συνήθως δεν αρκεί μόνο μία κρέμα χεριών ή ένα body butter. Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

1. Τρώτε ωμά λαχανικά & φρούτα
Φροντίστε να μην καταναλώνετε μόνο μαγειρεμένες, ζεστές και πλούσιες σε λιπαρά τροφές. Όταν τρώμε μαγειρεμένα φαγητά, το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό που έχει στο εσωτερικό του για να βοηθήσει τη διαδικασία της πέψης. Τα φρέσκα φρούτα αντιθέτως χωνεύονται πολύ ευκολότερα, διότι μπαίνουν στον οργανισμό με το δικό τους νερό. Έτσι, όσο περισσότερο νερό διαθέτουν οι τροφές που καταναλώνετε, τόσο περισσότερο νερό θα έχει το σώμα σας για τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος.

2. Ξεκινήστε με νερό!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί, προτού φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο, είναι να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Με αυτόν τον τρόπο, ενυδατώνεστε απευθείας, ενώ ενεργοποιείτε άμεσα και τον μηχανισμό της πέψης.

3. Αποφύγετε τα αφρώδη καθαριστικά
Τα περισσότερα αλκαλικά καθαριστικά με σαπούνι αφαιρούν από το δέρμα τη φυσική του λιπαρότητα, αφήνοντας πίσω οξέα που κάνουν την επιδερμίδα να "τραβά" και να ξηραίνεται. Προτιμήστε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: α) συνήθως λίγο κρύο νερό και μία ενυδατική κρέμα προσώπου αρκούν το πρωί, β) μην κάνετε απολέπιση πάνω από μία φορά στις 15 μέρες, γ) έχετε πάντα μαζί σας ένα δροσιστικό σπρέι για το πρόσωπο, ειδικά αν δουλεύετε κοντά σε υπολογιστές ή καλοριφέρ και δ) καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε απόγευμα με ένα ήπιο γαλάκτωμα.

4. Όχι στα καυτά ντους διαρκείας
Το ζεστό νερό έχει την τάση να ξηραίνει το δέρμα. Αν μάλιστα συνδυαστεί με κάποιο σκληρό αφρόλουτρο, τότε η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Προτιμάτε τα ντους με χλιαρό νερό και καθαρίζετε το σώμα σας με ένα νωπό πανί και κάποιο καθαριστικό έλαιο.

5. Επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα
Ο εξωτερικός ψυχρός αέρας και το θερμό περιβάλλον που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους δημιουργούν έναν καταστροφικό συνδυασμό για το δέρμα. Για αυτό είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε ζεστό, αλλά υγρό περιβάλλον στους χώρους που ζείτε και εργάζεστε. Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μία συσκευή, τοποθετήστε ένα μπολ με χλιαρό νερό ή ένα νωπό ύφασμα πάνω σε ένα σώμα καλοριφέρ.

6. Φέρτε τους Τροπικούς!
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να καταπολεμήσετε τον ξηρό αέρα είναι να αξιοποιήσετε τη Φύση, δημιουργώντας στον χώρο σας ένα μίνι τροπικό δάσος. Όλα τα φυτά ευνοούν την εσωτερική υγρασία, αλλά τα τροπικά είδη όπως τα φοινικοειδή έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Συνταγές

Καθαριστικό προσώπου με μέλι
1 κ.σ.μέλι1 κ.γλ..ψιλο σιμιγδάλι1/2 κ.γλ.χυμος λεμόνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση
Ζεστάνετε λίγο το μέλι και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπόλ μαζί με τα άλλα υλικά του φυσικού καθαριστικού.Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο κάνοντας ελαφρύ μασαζ. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα.

Απαλο καθαριστικό σαπούνι προσώπου και για παιδιά!!!

1κούπα νερό
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα υγρό σαπούνι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα μαζι τα υλικά,αφου έχετε ζεστάνει το μέλι.Μόλις ομογενοποιηθούν βάζετε το τελικό μίγμα σε καθαρό μπουκάλι.

Μάσκα προσώπου με λάδι ελιάς -τροφή για το δέρμα.

1 κ.γλ.λάδι ελιάς
11/2 κ.γλ.χυμό πορτοκαλιού
1-2 κ.γλ.αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό μπόλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη μάσκα μας .Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά.Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888



Φωτογραφία: Shutterstock



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις