7+1 μυστικά ομορφιάς με σύμμαχο το τσάι !!!



















Από τη φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο, Μαρία- Μαρίνα Σεραφειμίδου


To τσάι δεν προορίζεται μόνο για να μας ζεσταίνει ως ρόφημα, αλλά και για να μας κάνει ομορφότερες! Ας δούμε μερικές από τις πολύτιμες ιδιότητές του:
- Το τσάι περιέχει φθόριο που προστατεύει τα δόντια, βοηθώντας στο ομορφότερο χαμόγελο!
- Περιέχει επίσης μαγγάνιο, βιταμίνες και τανίνες, που βοηθούν την πέψη και κατά συνέπεια στον έλεγχο της σιλουέτας μας!
- Δεν υπάρχει ποικιλία τσαγιού που να μην περιέχει αντιοξειδωτικά σε μεγάλο ποσοστό! Η διαφορά έγκειται στο πόσο μεγάλα είναι αυτά τα ποσοστά και στο ποια επιμέρους κατηγορία αντιοξειδωτικών (φλαβονοειδών) περιέχεται κάθε φορά.
- Οι φλαβονόλες που περιέχονται στο τσάι ενισχύουν την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και των υπεροξειδίων, προλαμβάνοντας έτσι την φθορά των ιστών του οργανισμού. Αυτό σημαίνει, εκτός από τις αντιγηραντικές ιδιότητες, ότι μπορεί να λειτουργεί και ως ασπίδα κατά ασθενειών, όπως το Πάρκινσον.
- Το φυτό του τσαγιού, η Camelia Sinensis, κι ένα είδος μανιταριού είναι τα μόνα που παράγουν θειανίνη, η οποία βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου και προκαλεί αίσθηση ευεξίας.
- Ειδικά το πράσινο τσάι, είναι ευεργετικό για ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα, έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες.
- Το τσάι περιέχει τη μισή ποσότητα καφεΐνης ανά φλιτζάνι σε σχέση με τον καφέ. Για αυτό και η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για το τσάι είναι η διπλάσια από τον καφέ (έως και 8 φλιτζάνια!).
- Το γάλα δεν περιορίζει τη διατροφική αξία ή την αντιοξειδωτική δράση του τσαγιού, αντιθέτως την ενισχύει με θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη Β12. Το ίδιο ισχύει και για το λεμόνι.
Τονωτικό μείγμα για υγιή μαλλιά
Υλικά: 1/4 φλιτζανιού ή 3-4 φακελάκια τσάι μέντα ή δυόσμο, 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό, 1/2 φλιτζάνι αμαμελίδα
Βάζετε το τσάι στο νερό και αφήνετε για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει, το στραγγίζετε και προσθέτετε την αμαμελίδα. Το αποθηκεύετε σε δοχείο σπρέι. Μπορείτε να το εφαρμόζετε μετά το λούσιμο, κάνοντας μασάζ και χωρίς να το ξεβγάζετε, ή για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας μέσα στη μέρα. Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο μαλλιών.
Αντιγηραντική κρέμα προσώπου με πράσινο τσάι
Υλικά: 1/8 κουταλάκι βόρακα, 1/4 φλιτζανιού πράσινο τσάι, 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά κερί μέλισσας, 1 κουταλιά ξυσμένο βούτυρο κακάο ή βούτυρο καριτέ, προαιρετικά αιθέριο έλαιο (π.χ. λεβάντα, γεράνι)
Βάζετε το αμυγδαλέλαιο, το βούτυρο και το κερί να λιώσουν σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (στο max, θέλουν 1 λεπτό), ώσπου να ομογενοποιηθούν (όχι να βράσουν). Φτιάχνετε το τσάι, αφήνοντας το πράσινο τσάι για 10 λεπτά στο βραστό νερό. Σουρώνετε και προσθέτετε στο τσάι τον βόρακα. Μετράτε με ένα θερμόμετρο κουζίνας τα 2 μείγματα (έλαια και τσάι) να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Ρίχνετε το τσάι αργά στο μείγμα των λαδιών και ανακατεύετε πολύ καλά με κουτάλα ή στο μπλέντερ. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το αιθέριο έλαιο (περίπου 20 σταγόνες για κάθε 50 ml κρέμας).
Αντισηπτικό toner με πράσινο τσάι
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό και 2 κουταλάκια αποξηραμένα φύλλα πράσινου τσαγιού

Βράζετε το νερό. Βάζετε τα φυλλαράκια σε ένα κεραμικό μπολ, ρίχνετε το νερό, αφήνετε για 2-3 λεπτά, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το χρησιμοποιείτε με δοχείο σπρέι ή με βαμβάκι κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, αλλά και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα.




from http://www.dearmom.gr/component/k2/item/944-7+1-mustika-omorfias-me-summaxo-to-tsai

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις