Τα όπλα της φύσης στην υπηρεσία της ομορφιάς μας!









από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Αξιοποιήστε τα «όπλα» της Φύσης  για να κερδίσετε την ομορφιά που ονειρεύεστε!

Έλαιο σόγιας: Ηρεμεί και τονώνει το δέρμα, διατηρεί την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος, δρα ως μαλακτικό, περιέχει καλά λιπαρά οξέα, ευεργετικά για την επιδερμίδα και γενικά τον οργανισμό.
Βιταμίνη Ε: Ισχυρό αντιοξειδωτικό που διατηρεί τη σφριγηλότητα του δέρματος.
Αγγούρι: καταπραϋντικό, αναζωογονητικό, ενυδατικό, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Φυτική γλυκερίνη: Μαλακώνει, ενυδατώνει και διατηρεί απαλό το δέρμα. Κρατά την ενυδάτωση του δέρματος περισσότερες ώρες. Στα καλλυντικά είναι υγραντικός παράγοντας.
Αργινίνη: Πόσιμο αμινοξύ, που βοηθά στην αποκατάσταση και επούλωση τραυμάτων και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου
Αμαμελίδα: Ενυδατικές, συσφικτικές και στυπτικές ιδιότητες.
Πράσινο τσάι: Ευεργετικό για ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα, έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες.
Ασβέστιο: Σε προϊόντα για τα νύχια, αυξάνει το πάχος των αδύναμων και λεπτών νυχιών.
Φυσική συνταγή για μάσκα με αγγούρι1 φακελάκι ζελατίνη χωρίς γεύση, 1/2 κούπα χυμό αγγουριού (πολτοποιήστε το αγγούρι και στύψτε το) και προαιρετικά χυμό μήλου (συνολικά να είναι 1/2 κούπα).
Αναμειγνύετε τη ζελατίνη με τον χυμό και ζεσταίνετε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αφού διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το απλώνετε σε πρόσωπο και λαιμό και το αφήνετε για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

Φυσική συνταγή για κρέμα σύσφιγξης για τον λαιμό2 κουταλιές έλαιο σόγιας, 1 κουταλιά λάδι καρύδας, 2 κουταλάκια ροδακινέλαιο, 1 κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο, 1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε
Σε καθαρό μπολ, αναμειγνύετε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αφαιρείτε το μείγμα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς και είναι έτοιμη για επάλειψη στον λαιμό.
Φωτογραφία: Shutterstock
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο «Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά.
Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω
prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888 begin_of_the_skype_highlighting 6937 136 888 ΔΩΡΕΑΝ  


from
http://www.dearmom.gr



love u...Marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις