Υγιή μαλλιά κάτω από τον ήλιο !!!



Το αρθρο μου στο http://www.dearmom.gr




από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Τώρα που ο ήλιος γίνεται σιγά-σιγά πιο έντονος και ζεστός και η έκθεσή μας σε αυτόν αυξάνεται, εκτός από την επιδερμίδα, πρέπει να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας! Μάθετε πώς!
Βασικές συμβουλές προστασίας
  • Καθημερινά, πρωί και βράδυ, χτενίζετε επιμελώς τα μαλλιά σας με μία πυκνή, αλλά απαλή βούρτσα, ώστε να τα αερίζετε και να διώχνετε σκόνη και σπασμένες τρίχες.
  • Ο πιο οικονομικός τρόπος για να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο, αλλά και τους αέρηδες, είναι να φοράτε πάντα καπέλο με γείσο. Άλλωστε, ένα τέτοιο αξεσουάρ προσθέτει και στιλ στην εμφάνισή σας γενικότερα!
  • Μια ή και δύο φορές την εβδομάδα, εφαρμόζετε μετά το λούσιμο μία μάσκα, για βαθειά ενυδάτωση και θρέψη. Αφήστε την κρέμα για τουλάχιστον 10 λεπτά πάνω στα μαλλιά προτού την ξεβγάλετε.
  • Όσο ο καιρός θα ζεσταίνει και περισσότερο, είναι καλό να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά, χωρίς θερμό αέρα από το πιστολάκι. Επιπλέον, κατά το λούσιμο χρησιμοποιείτε χλιαρό (και το καλοκαίρι κρύο) νερό, διότι το ζεστό ευνοεί την αφυδάτωση.
  • Από τον Μάιο και μετά, χρησιμοποιείτε ένα ειδικό αντηλιακό προϊόν για τα μαλλιά από τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Αν έχετε μακριά μαλλιά, προτιμάτε να τα πιάνετε σε κοτσίδα ή κότσο, ώστε να μειώνεται η εκτεθειμένη στον ήλιο επιφάνεια. Ωστόσο, να θυμάστε ότι όσο πιο σφιχτά πιάνετε τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο αναπνέουν. Οπότε, για να τα μαζεύετε, προτιμήστε μπαντάνες, κορδέλες και κλάμερ, αντί για λαστιχάκια.
  • Αν επισκέπτεστε συχνά πισίνα (π.χ. κολυμβητήριο), αναζητήστε σαμπουάν και μαλακτικά που δρουν εναντίον του χλωρίου, που σε συνδυασμό με τον ήλιο βλάπτει πολύ την τρίχα. Συμπληρωματικά, καλό είναι να φοράτε σκουφάκι.
Για τα βαμμένα μαλλιά
  • Ο ήλιος κάνει τα μαλλιά να χάνουν τη λάμψη τους, ιδίως αν είναι βαμμένα. Το πρόβλημα εντείνεται όταν τα μαλλιά έρχονται σε επαφή με το θαλασσινό νερό και τον καλοκαιρινό ήλιο. Οι φυσικές λιπιδικές ενώσεις ceramides, που θα βρείτε σε αρκετά προϊόντα μαλλιών, προστατεύουν ακριβώς από αυτό.
  • Ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα σε τόνους του κόκκινου ή του καστανού, είναι καλό μία φορά την εβδομάδα να τα λούζετε με ένα ειδικό σαμπουάν για τόνωση του συγκεκριμένου χρώματος (θα βρείτε στο εμπόριο σχετικά προϊόντα).
  • Μπορείτε να παρέχετε και μια φυσική προστατευτική μεμβράνη για το χρώμα των μαλλιών σας, χρησιμοποιώντας σησαμέλαιο ή λάδι από καρπούς macadamia, το οποίο αντανακλά μεγάλο μέρος του ηλιακού φωτός.
Φυσικές συνταγές
  • Χειροποίητο σαμπουάν: Τρίβουμε σαπούνι ελιάς, προσθέτουμε νερό, να αραιωθεί καλά, και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή χαμομήλι.
  • Σε 1,5 ποτήρι ζεστό νερό ρίχνουμε μέντα φρέσκια ή αποξηραμένη, σουρώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο. Το αφήνουμε όλο το βράδυ σε δοχείο σπρέι και μετά το λούσιμο, ανακινούμε, ψεκάζουμε, κάνουμε μασάζ και ξεβγάζουμε.
  • Λιώνουμε 1 ώριμο αβοκάντο, το αναμειγνύουμε με 2 κουταλιές γιαούρτι και χυμό 1/2 λεμονιού, απλώνουμε σαν μάσκα στα μαλλιά, αφήνουμε για 15-20 λεπτά, ξεβγάζουμε και λουζόμαστε με σαμπουάν.
Extra tips
  • Για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, πολύ αποτελεσματικό σαν μάσκα είναι και το ελαιόλαδο. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε χλιαρό απλώνοντάς το σε όλα τα μαλλιά. Απλά πρέπει να φροντίζετε να το ξεβγάζετε πολύ καλά μετά. Το ίδιο ισχύει και για τη μαγιονέζα, έτοιμη ή σπιτική, που θρέφει εξαιρετικά την τρίχα!
  • Για να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό μαλλιών που χρησιμοποιείτε έχει απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού, αφού εφαρμόσετε μία επαρκή ποσότητα, χτενίστε τα μαλλιά με μια χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια.

    Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τιςΕκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά.Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr


love u ...marina!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις