Πώς να κάνετε το δικό σας Spa στο σπίτι!!










Το αρθρο μου απο το http://www.dearmom.gr



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Λίγο πριν το Πάσχα, επιτρέψτε στον εαυτό σας λίγη πολυτελή περιποίηση και αναζωογόνηση! Αφεθείτε στα χέρια ειδικών ή κάντε το δικό σας σπα στο σπίτι!
- Wrap σώματος με μικροφύκια: Περιέχουν αμινοξέα, ορυκτά άλατα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και ιώδιο που μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό των λιπαρών ουσιών. Έτσι απομακρύνονται ταχύτερα και οι τοξίνες. Τυλίγετε την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς. Με μόλις μία θεραπεία μπορείτε να χάσετε μερικά εκατοστά.
- Θεραπείες με ζεστή σοκολάτα: Συνήθως διαρκεί μία ώρα. Η επιδερμίδα καλύπτεται με ζεστό μους σοκολάτας και οι πολυφαινόλες που περιέχονται στη σοκολάτα εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και δρουν αναζωογονητικά για τα κύτταρα. Έπειτα, ακολουθεί ένα χαλαρωτικό μασάζ με λάδι ινδικής καρύδας, που καταπραΰνει την ξηρή από τον χειμώνα επιδερμίδα. Ολοκληρώνετε με ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας (ροφήματος), που θα ενεργοποιήσει την έκκριση σεροτονίνης στον εγκέφαλο.
- Λουτρό σε ζεστό λάδι argan: H θερμότητα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σφίγγει το σώμα και χαρίζει νέα ενέργεια. «Υγρό χρυσάφι» ονομάζεται σε κάποιες χώρες αυτό το λάδι, που παράγεται από τους σπόρους του δέντρου argan. Το χρησιμοποιούν στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια για νεανική εμφάνιση, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Τα λιπαρά οξέα που περιέχονται σε ποσοστό 80% στο λάδι argan εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία του φυσικού αμυντικού μηχανισμού του δέρματος, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, αναζωογονούν τα κύτταρα και χαρίζουν στιλπνότητα. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της βιταμίνης Ε αποτελούν την ιδανική αντιγηραντική προστασία. Αυτό θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα ταλαιπωρημένα από το κρύο χέρια, τα οποία, μετά από 5 λεπτά εμβάπτισης σε αυτό το θαυματουργό έλαιο, αποκτούν πάλι άψογη εμφάνιση!
- Άρωμα λιβανιού: Το άρωμα αυτό είναι μεθυστικό και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. "Το λιβάνι διώχνει μακριά το άγχος της ημέρας και φέρνει όμορφα όνειρα" λέει ένα παλιό αραβικό γνωμικό. Ίσως επειδή παλαιότερα γνώριζαν ότι με την καύση αυτής της ρητίνης δέντρου απελευθερώνονται ψυχοενεργά συστατικά που επιτρέπουν την βαθύτερη εισπνοή και ηρεμούν την ψυχή. Το λιβάνι έχει αναβιώσει στις μέρες μας και το συναντά κανείς σε αρωματικά κεριά και στικ, αλλά και σε αρώματα.
- Πουγκιά βοτάνων: Πουγκιά που περιέχουν κομμάτια μοσχολέμονου και ένα μείγμα αρωματικών βοτάνων εμβαπτίζονται μέσα σε καυτό λάδι. Έπειτα, 2 ζεστά πουγκιά χρησιμοποιούνται για μασάζ, αρχικά με απαλά κτυπήματα και μετά με κυκλικές κινήσεις. Η μεγάλη θερμότητα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενώ τα μεθυστικά αρώματα δρουν σαν χαλαρωτικό.

Φυσικές συνταγέςBody scrub με κακάο1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές σογιέλαιο ή ηλιέλαιο, 2 κουταλιές φρέσκο γάλα πλήρες, 1 κουταλάκι κακάο.
Αναμειγνύετε τα υλικά και απλώνετε το μείγμα για απολέπιση στο σώμα. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
TipΜπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με καφέ (όχι στιγμιαίο).
Μάσκα προσώπου θρέψης με κακάο1 κουταλιά γιαούρτι πλήρες στραγγιστό, 1/2 κουταλάκι λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, σησαμέλαιο ή λάδι αβοκάντο), 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι, 1 κουταλάκι κοφτό κακάο.
Αναμειγνύετε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μείγμα σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο, αφήνετε 15-20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό κι ένα σφουγγαράκι.
Αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με σοκολάτα1 κουταλιά μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι αβοκάντο, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες, 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
Αναμειγνύετε τα υλικά σε χλιαρή θερμοκρασία, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε σε καθαρό στεγνό πρόσωπο, αφήνετε 15-20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό κι ένα σφουγγαράκι. Η μάσκα έχει και ήπια απολεπιστική δράση.
Φωτογραφία: Shutterstock






love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις