Φτιάξε το δικό σου ενυδατικό τόνερ με φυσικά υλικά!!!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr !!!



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου



Μετά την έντονη έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, ένα ενυδατικό τόνερ είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Φτιάξτε το δικό σου!

Βασικές γνώσεις-Αν έχεις  λιπαρό δέρμα ή με τάση για ακμή, θα πρέπει να χρησιμοποιείς  ένα καθαριστικό προϊόν που ανήκει λίγο περισσότερο στην όξινη ή αντιβακτηριδιακή κλίμακα του pH. Αν, όμως, έχεις  ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, πιθανότατα να χρειάζεσαι  ένα καθαριστικό περισσότερο αλκαλικό ή αποσκληρυντικό.
- Ένα τόνερ βοηθά την επιδερμίδα να ισορροπεί το pH της μετά από κάθε καθαρισμό, φέρνοντάς το ξανά στα φυσικά του επίπεδα. Κι αυτό είναι που πρέπει να επιθυμούμε: pH στα φυσικά του επίπεδα όσο περισσότερο γίνεται!
- Τα τόνερ βοηθούν επίσης στην αφαίρεση κάθε υπολείμματος μακιγιάζ ή λιπαρότητας. Έτσι, η αποστολή ενός τόνερ μπορεί να είναι διπλή: από τη μία να εξισορροπεί κι από την άλλη να καθαρίζει σε βάθος.
- Τα τόνερ μπορούν να εφαρμοστούν με δίσκους βαμβακιού ή και να ψεκαστούν σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό.

Τόνερ για λιπαρό δέρμα ή με ακμή

Υλικά: 3/4 φλιτζανιού έγχυμα πράσινου τσαγιού, 1/4 φλιτζανιού μηλόξυδο, αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου (tea-tree) ή γερανιού
Κάνεις  έγχυμα το πράσινο τσάι  σε 3/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό (μπορεί να είναι σε φακελάκι ή 1/2 κουταλάκι χύμα) και το αφήνεις  να κρυώσει. Αναμειγνύεις  το μηλόξυδο με το πράσινο τσάι. Προαιρετικά, προσθέτεις  4 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Το διατηρείς  για περίπου 10 μέρες στο ψυγείο και το χρησιμοποιείς  καθημερινά.
-Το πράσινο τσάι καταπολεμά τις κοκκινίλες και είναι αντιφλεγμονώδες.
-Το μηλόξυδο επαναφέρει αποτελεσματικά το pH της επιδερμίδας και τη φυσική λάμψη σε αυτό.
-Το αιθέριο έλαιο tea-tree είναι απολυμαντικό, αντιικό και αντιμυκητιακό, αντιφλεγμονώδες, καταπραϋντικό και επουλωτικό.

Φυσικό ροδόνερο σαν τόνερ για ευαίσθητο δέρμαΥλικά : 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα μικρά τριανταφυλλάκια ( τα βρίσκεις και στα καταστήματα μπαχαρικών), 1& 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Ρίχνεις  στο ζεστό νερό τα τριανταφυλλάκια και αφήνεις  να μουσκέψουν καλά για 2 ώρες. Σουρώνεις καλά και κρατάς  το ροδόνερο στο ψυγείο. Το χρησιμοποιείς  2 φορές τη μέρα.
-Ισορροπεί, ενυδατώνει και βελτιώνει την υφή της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Τόνερ-λοσιόν για ξηρό δέρμαΥλικά: 1/2 φλιτζάνι ροδόνερο (βλ. συνταγή για ευαίσθητο δέρμα), 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
Προσθέτεις  στο φυσικό ροδόνερο το αιθέριο έλαιο του γερανιού, το οποίο βοηθά στη θεραπεία της ακμής  και στην ισορροπία μεταξύ λιπαρότητας και ξηρότητας στο δέρμα. Μπορεί να προστατέψει τους μυς και το δέρμα από την πρόωρη χαλάρωση, να απαλύνει τις ρυτίδες και ευνοήσει στη σύσφιγξη της επιδερμίδας.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω




love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις