Μελισσοκέρι: Ο φυσικός «χρυσός» στην υπηρεσία της ομορφιάς μας!




Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr !!!



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Είναι απολύτως φυσικό και αγνό και μας προσφέρει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα. Γνωρίστε λίγο περισσότερο το κερί μέλισσας και μάθετε τι μπορεί να κάνει για εσάς και το δέρμα σας!
·Το κερί μέλισσας έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, υποαλλεργικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την επούλωση πληγών.
· Χρησιμοποιείται επίσης ως έμπλαστρο σε ρευματοπάθειες και νευραλγίες.
· Είναι ακόμα γνωστό για την προστασία που προσφέρει στο δέρμα ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (μόλυνση, ήλιο κ.λπ.), καθώς «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα και προφυλάσσει τα κύτταρα. Έτσι θρέφει και απαλύνει το δέρμα σε βάθος, με φυσικό τρόπο.
· Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι η κερήθρα και κατά συνέπεια το μελισσοκέρι διαθέτει και μικρές ποσότητες βιταμίνης Α, που βοηθά στην αποκατάσταση και επανόρθωση της επιδερμίδας.
· Το κερί μέλισσας αποτελεί ένα από τα πιο βασικά υλικά για την παραγωγή χειροποίητων προϊόντων φροντίδας και ομορφιάς. Το συναντάμε σε συνταγές για σπιτικά lip balm, λοσιόν ενυδάτωσης, μάσκες μαλλιών, ακόμα και σε μάσκαρα.
·  Όταν συνδυαστεί με το ελαιόλαδο συνθέτει ένα από τα πιο απλά, αλλά και πιο ευεργετικά φυσικά προϊόντα ομορφιάς που μπορεί να φτιάξει κανείς, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά

Φυσικές Συνταγές με μελισσοκέρι

Αγνό body butter

Υλικά: 30 ml λάδι jojoba, 30 γρ. τριμμένο βούτυρο κακάο, 1 κουταλάκι τριμμένο μελισσοκέρι, 2 σταγόνες άρωμα βανίλια (προαιρετικά).
Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνετε το μελισσοκέρι και το βούτυρο κακάο μαζί με το λάδι. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το άρωμα αν θέλετε και ανακατεύετε. Αποθηκεύετε σε καθαρό γυάλινο βαζάκι.

Κρέμα νυχτός

Υλικά: 1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι, 1 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 3 κουταλιές σησαμέλαιο, 3 κουταλιές ελαφρύ ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζανιού ανθόνερο, ροδόνερο ή πορτοκαλόνερο, 1/3 κουταλάκι βόρακα, προαιρετικά 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα (αν χρησιμοποιήσετε πορτοκαλόνερο, αποφύγετε τη λεβάντα)
Λιώνετε το μελισσοκέρι, τα λάδια και τη βιταμίνη Ε σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Αναμειγνύετε τον βόρακα με το ανθόνερο και τα ζεσταίνετε ελαφρώς. Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα και χτυπάτε καλά με μπλέντερ να ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος. Απλώνετε στο πρόσωπο λίγο πριν τον ύπνο.

Κρέμα χεριών και σώματος

Υλικά (για περίπου 700 ml κρέμας): 250 ml αμυγδαλέλαιο, 120 ml λάδι αβοκάντο, 90 γρ. αγνό μελισσοκέρι, 180 ml μεταλλικό νερό, 5 ml αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, προαιρετικά 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
Λιώνετε το μελισσοκέρι με τα λάδια σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει εντελώς το κερί. Ζεσταίνετε το νερό και το προσθέτετε προσεκτικά στο μείγμα των λαδιών. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες και η θερμοκρασία να φτάσει περίπου στους 37 βαθμούς.  Τότε ρίχνετε το αιθέριο έλαιο και, αν θέλετε, το χρώμα και συνεχίζετε να ανακατεύετε, ώσπου η κρέμα να κρυώσει εντελώς (διαφορετικά το νερό και τα λάδια θα διαχωριστούν. Αν συμβεί αυτό, ζεσταίνετε ξανά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε πάλι ώσπου να κρυώσει).

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω



love u..marina!!!

Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ.ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΑΠΟ ΣΑΣ.π.χ ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ ΣΤΕΑΡΙΝΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΤΛ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ,το μελλισοκέρι δεν χαλαει τωρα το Χειμώνα,αλλα οχι κοντα σε θερμότητα .Στο βιβλίο μου "Μαγειρεώ καλλυντικά"εκδόσεις Παπαδόπουλος εχω αρκετες συνταγες με μελλισοκέρι.Οπως και εδω στο μπλόγκ.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ρωτήστε κάτι...!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις