Τα μπαχαρικά των γιορτών για υγεία και ομορφιά!





my article from:http://www.dearmom.gr !!!



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική κατά την περίοδο των Χριστουγέννων «ζητούν» περισσότερα μπαχαρικά. Το ευτυχές είναι ότι τα πλέον κλασικά μπαχαρικά της εποχής έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ βελτιώνουν την πέψη, βοηθώντας μας στο να απολαύσουμε περισσότερο τις γιορτινές στιγμές!
ΚανέλαΜας προσφέρει θερμότητα, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία. Επιπλέον, εξουδετερώνει το «φούσκωμα» και τονώνει την πέψη μετά την κατανάλωση λιπαρών και βαρέων φαγητών. Ακόμη, είναι δοκιμασμένη συνταγή για την αντιμετώπιση των πρώτων συμπτωμάτων ενός κρυολογήματος –αν υποφέρετε από βήχα ή ερεθισμένο λαιμό, προσθέστε κανέλα στο φαγητό σας και θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρηγορότερα.

ΜοσχοκάρυδοΠρόκειται για έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη χώνεψη, για αυτό και προστίθεται συχνά σε κρέμες και σάλτσες τυριών ή και σε πλούσια, κρεμώδη επιδόρπια, σαν αυτά που συχνά συναντάμε σε επίσημα τραπέζια. Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μπαχαρικών, το γιορτινό «τελετουργικό» απαιτεί έστω λίγο μοσχοκάρυδο στα πιάτα σας.
ΓαρίφαλοΜε το ιδιαίτερο άρωμα και τη ζεστασιά του, αναδεικνύει τα πιάτα σας. Ωστόσο, είναι άλλο ένα μπαχαρικό που μπορεί να επιδράσει θετικά με ποικίλους τρόπους κι εκτός της μαγειρικής σας. Έχει την ικανότητα να καθαρίζει τα ιγμόρεια, να διαλύει το φλέγμα, ενώ τονώνει την πνευματική διαύγεια


Φυσικές συνταγές ομορφιάς


Πίλινγκ προσώπου με κανέλα
Υλικά: 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα και 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
Αναμειγνύουμε τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε υγρό πρόσωπο και τρίβουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Φυσική πούδρα-bronzer
Υλικά: 1 κουταλιά κανέλα σκόνη, 1 κουταλάκι κακάο σκόνη, 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο σκόνη, 2 κουταλιές κορνφλάουρ και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Όταν είστε έτοιμες να φτιάξετε την πούδρα, καλό είναι να υπολογίσετε πόσο σκούρο θέλετε το χρώμα. Να θυμάστε: Η κανέλα προσθέτει λάμψη, το κακάο προσθέτει βάθος και δίνει πιο σκούρα απόχρωση και το μοσχοκάρυδο προσθέτει ένα γλυκό καφέ χρώμα. Το κορνφλάουρ βοηθά στο να το απλώνουμε, αλλά και φωτίζει. Το αιθέριο έλαιο συγκρατεί μαζί τα υλικά και τα πήζει. Ρυθμίστε τις ποσότητες των συστατικών έτσι, ώστε να ταιριάζουν με την απόχρωση που θέλετε και ανακατέψτε τα καλά σε ένα μικρό μπολ, φροντίζοντας να διαλύσετε οποιεσδήποτε συμπαγείς μάζες με τα δάχτυλά σας. Τοποθετήστε τη σκόνη σε καθαρό δοχείο (π.χ. από ένα παλιό κόμπακτ μέικ-απ και έπειτα πιέστε την καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Εφαρμόζετε όπως θα κάνατε με μια σκόνη μέικ-απ.

Λάδι-άρωμα σώματος

Υλικά: 1/4 φλιτζανιού λάδι αμυγδάλου (καρύδα ή λάδι jojoba), 1/2 ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα μικρό δοχείο σπρέι. Αν δεν μυρίζει αρκετά βανίλια, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι ή περισσότερο. Ψεκάστε το λάδι σώματος πάνω στο δέρμα σας (πόδια, χέρια, στα περισσότερα σημεία) και τρίψτε το ελαφρώς. Να είστε προσεκτικοί με το γαρίφαλο, ώστε να μην βγει πολύ βαρύ.


Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888
Φωτογραφία: Shutterstock




love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις