Choco beauty! Η σοκολάτα στην υπηρεσία της ομορφιάς μας !!!


my article in :http://www.dearmom.gr !!!

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Μας αρέσει να τη γευόμαστε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, η σοκολάτα είναι σημαντική και για την ομορφιά μας. Μάθετε γιατί!

Ευεργετικές ιδιότητες- Η σοκολάτα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, που σημαίνει ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια προστατεύει το κολλαγόνο, την ελαστίνη και άλλες πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα νεανικό.- Επιπλέον, η σοκολάτα λειαίνει τις ρυτίδες, ενώ ενυδατώνει την επιδερμίδα χάρη στο βούτυρο-κακάο που περιέχει, διατηρώντας την απαλή.- Τα φλαβονοειδή είναι ένα άλλο ευεργετικό συστατικό της σοκολάτας. Χάρη σε αυτά το δέρμα θρέφεται, το κολλαγόνο του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ μειώνονται οι βλαβερές επιπτώσεις από την υπεριώδη ακτινοβολία.- Τέλος, η σοκολάτα μας βοηθά να μειώνουμε το άγχος και να διατηρούμε τη διάθεσή μας ανεβασμένη. Αυτό φυσικά βοηθά στην υγεία και την ομορφιά των μαλλιών, του προσώπου, των νυχιών και του οργανισμού μας ολόκληρου.

Ξέρετε ότι... Τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν σοκολάτα είναι συνήθως κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος; Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ήπιες συνθέσεις με υπέροχο άρωμα!

Φυσικές συνταγές

Balm για ενυδάτωση και λάμψηΑναμειγνύουμε σε μπολ 1 & ½ κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο, ½ κουταλάκι λάδι καρύδας, 2 σταγόνες βιταμίνη Ε. Tα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν. Τα βγάζουμε και προσθέτουμε ¼ κουταλάκι τριμμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, το βάζουμε σε μικρό βαζάκι και το εφαρμόζουμε με καθαρά χέρια κάθε φορά.

Ενυδατική μάσκα
Υλικά: 1 κουταλάκι κακάο, 1 κουταλάκι γιαούρτι και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Αναμειγνύουμε τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών). Το αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Σαπούνια-σοκολατάκιαΘα χρειαστείτε: Φόρμα σιλικόνης για μικρά muffins, άοσμο σαπούνι γλυκερίνης σε τρίμματα ή κομματάκι, σοκολάτα κουβερτούρα
Λιώνουμε τα κομμάτια του σαπουνιού και της σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσέχοντας να μη βράσουν. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο λιωμένο σαπούνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και φροντίζουμε να μην κουνηθεί.  Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και το βγάζουμε την επόμενη μέρα.



                                                   foto:panagiotis hondrogeorgopoulos
Tip!
Για 1 «σοκολατάκι» χρειάζεστε περίπου τα 3/4 από ένα άοσμο σαπούνι γλυκερίνης και 3 κομματακια σοκολάτα.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω





love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις