Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το κρυολόγημα- ιδανικοί και για το παιδί σου !!!




my article from:http://www.dearmom.gr


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Πίνετε πολλά υγρά: Το νερό βοηθά τους βλεννογόνους αδένες της μύτης να μείνουν ανοιχτοί και να καθαρίσουν πιο εύκολα, ενώ οι χυμοί (προτιμάτε τους φρεσκοστυμμένους) συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και ενισχύουν το ανοσοποιητικό, χάρη στις βιταμίνες τους, ιδίως τη βιταμίνη C.
Βιταμίνη C: Ως φυσικό αντισταμινικό, βοηθά στην απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων. Καταναλώνετε πολλά εσπεριδοειδή, λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα (π.χ. σπανάκι), κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο, μαϊντανό, ακτινίδιο κλπ.
Ετοιμάστε ζεστούς ζωμούς: Γενικά, βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ ειδικά η κοτόσουπα συμβάλλει στη μείωση του οιδήματος της ρινικής κοιλότητας.
Μέλι: Αν υποφέρετε από βήχα, μία κουταλιά μέλι λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να μαλακώσει τον λαιμό. Επιπλέον, Αν προσθέσετε  1 κουταλάκι μέλι και  2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, θα έχετε ένα ρόφημα που βοηθά σημαντικά στα κυριότερα συμπτώματα του κρυολογήματος, ενώ τονώνει το ανοσοποιητικό. Μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 φρεσκοκομμένες φλούδες τζίντζερ.
Γαργάρες με αλατόνερο: Διαλύστε 1/4 του κουταλιού αλάτι σε 1 ποτήρι ζεστό (όχι καυτό) νερό. Θα σας βοηθήσει σημαντικά στον πονόλαιμο.

Λαδι  αποσυμφορητικό για  επάληψη τυπου Vicks

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ
5 κουταλιές της σούπας λάδι
5 σταγόνες αιθ. έλαιο ευκαλύπτου
2 σταγόνες  αιθ. έλαιο δενδρολίβανου (έγκυες μαμάδες πρέπει να παραλείψουμε αυτό, αν θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη συνταγή για τον εαυτό τους!
2 σταγ. αιθ. ελαιο Λεβαντα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζι τα υλικά και τα βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι με δοσομετρητή  για περισσότερη ευκολία .

Σιρόπι φυσικό για το βήχα

• 1 λίτρο φιλτραρισμένου νερού
• ¼ φλιτζανιού Ginger Root (φρέσκο τριμμένο αποξηραμένα)
• ¼ φλιτζάνι άνθη χαμομηλιού
• ¼ φλιτζανιού Ανθη Αλθαιας ή ριζες
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
• ¼ κούπας χυμό λεμονιού
• 1 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Σε βραστό νερί ρίχνουμε τα 3 πρώτα βότανα.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι για περιπου 20 λεπτά μέχρι να έχει μείνει το μισό νερό.
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη κανέλα,ανακατεύουμε και σουρώνουμε καλά.
Στο τέλος ριχνουμε το μέλι και το λεμόνι.Ξανανακακεύουμε και φυλάμε το σιρόπι σε καθαρό μπουκάλι.

1 κουτ. γλυκου για παιδια και 1 κ.σουπας για μεγάλους.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888



http://www.epbooks.gr/product/100191/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1
Φωτογραφία: Shutterstock



love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις