8 μυστικά για τέλεια άκρα!


Από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Η εποχή που θα φοράμε όλη τη μέρα ανοιχτά σανδάλια είναι προ των πυλών. Για αυτό αν δεν έχετε ήδη άψογα φροντισμένα άκρα, ξεκινήστε τώρα! Μερικές συμβουλές και τρικ θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γρήγορα τα τέλεια πόδια!
Όχι στα γυμνά πόδια
Αν σας αρέσει να περπατάτε ξυπόλητες μέσα στο σπίτι, καλό είναι να το ξανασκεφτείτε. Το βάδισμα χωρίς παπούσια ή παντόφλες είναι επιβλαβές για τις καμάρες, ενώ ξηραίνει τις φτέρνες και γενικά τις πατούσες, κάνοντάς τις πιο χονδρές και σκληρές.
Τα σωστά παπούτσια
Πολλοί από μας και κυρίως οι γυναίκες φοράμε παπούτσια που δεν έχουν το σωστό μέγεθος και την κατάλληλη φόρμα για τα πόδια μας, μόνο και μόνο επειδή μας αρέσει πολύ το σχέδιό τους και το πώς δείχνουν πάνω μας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για τα πόδια, που πιέζονται, τρίβονται με λάθος τρόπο, αποκτούν φουσκάλες και τελικά φαίνονται κάθε άλλο παρά ελκυστικά.
Χρησιμοποιήστε πάτους
Πολλοί άνθρωποι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους πάτους, όμως μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν ένα άβολο παπούτσι σε πολύ άνετο. Υπάρχουν πολλά είδη πάτων (τζελ κ.άλ.) και αξίζει να αναζητήσετε τον τύπο που θα προστατεύει τα δικά σας πόδια, όσο φοράτε κλειστά ή ημίκλειστα παπούτσια.
Τακτική απολέπιση
Μπορεί να μην είναι και πολύ ελκυστική σαν σκέψη, ωστόσο η μέθοδος του λιμαρίσματος ή τριψίματος των ποδιών είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές για να έχετε λεία πόδια. Εφοδιαστείτε με μία λίμα ή μία ελαφρόπετρα και τρίψτε με αυτή τις πατούσες και τις φτέρνες σας όταν είναι υγρές (π.χ. στο ντους ήμετά από ένα ποδόλουτρο), επιμένοντας στα πιο ξηρά σημεία, για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και τυχόν κάλους. Δεν χρειάζεται να τρίψετε για πολλή ώρα και να το παρακάνετε. Αρκεί να το κάνετε τακτικά για λίγα μόνο λεπτά κάθε φορά.
Αφού τελειώσετε, πλύντε τη λίμα με σαπούνι και νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε για την απολέπιση κάποιο ειδικό προϊόν για τα πόδια ή να φτιάξετε το δικό σας με μέλι, ελαιόλαδο, ζάχαρη και μαγειρική σόδα.
Απολαύστε ένα ποδόλουτρο
Ένας από τους πιο χαλαρωτικούς και απολαυστικούς τρόπους για απαλά πόδια είναι το ποδόλουτρο. Προσπαθήστε να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως γάλα, έλαια ή άλατα. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν καλά, για 35-40 λεπτά ή το πολύ 15 λεπτά αν έχετε ήδη κάνει ντους.
Καλή ενυδάτωση
Αποτελεί βασικό μυστικό για να έχετε όμορφα άκρα. Μετά από την απολέπιση και το μούλιασμα, το δέρμα στις πατούσες χρειάζεται πάντα ένα καλό ενυδατικό προϊόν. Μπορεί να είναι ειδικά για τα πόδια ή να είναι μία πλούσια κρέμα σώματος (ή butter). Απλώστε αρκετή ποσότητα προτού πέσετε για ύπνο, κάντε για ένα λεπτό μασάζ στα πόδια και έπειτα φορέστε βαμβακερές κάλτσες και ξαπλώστε. Αν τα πόδια σας είναι υπερβολικά ξηρά, τότε απλώστε την κρέμα, τυλίξτε τις πατούσες με πλαστικές σακούλες, βάλτε από πάνω τις κάλτσες και κοιμηθείτε -θα ξυπνήσετε με πολύ απαλά άκρα.
Σύντομα ντους
Αποφεύγοντας τα πολύ ζεστά και χρονοβόρα ντους και αφρόλουτρα βοηθάτε το δέρμα σε όλο το σώμα -και στα πόδια σας- να μένει πιο απαλό. Όσο περισσότερο μένετε σε καυτό νερό τόσο περισσότερο ξηραίνεται η επιδερμίδα.
Κάντε τους μασάζ 
Η σωστή κυκλοφορία παίζει καθοριστικό ρόλο για την εμφάνιση του σώματός σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια των ποδιών. Για αυτό επιστρατεύστε τον σύντροφο ή μία φίλη σας να σας κάνει συχνά μασάζ στα πόδια. Αν, ωστόσο, δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει σε αυτό, απλά χρησιμοποιήστε λίγο λάδι ή μία ελαφριά λοσιόν και περιποιηθείτε εσείς τα άκρα σας.
Κρέμα ποδιών με λάδι νυχτολούλουδου
Υλικά: 1/4 φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο, 2 κουταλιές τριμμένο μελισσοκέρι, 2 κουταλιές λάδι καρύδας, 1/4 φλιτζανιού γλυκερίνη, 1 κουταλάκι (κοφτό) λάδι νυχτολούλουδου, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Λιώνετε ελαφρώς το κερί μέλισσας και τα λάδια, εκτός από το λάδι νυχτολούλουδου. Προσθέτετε σιγά-σιγά τη γλυκερίνη και ανακατεύετε καλά. Το βάζετε σε βαζάκι, αφήνετε να κρυώσει εντελώς και προσθέτετε το λάδι νυχτολούλουδου και τα αιθέρια έλαια. Ανακατεύετε καλά και το χρησιμοποιείτε σε όλα τα ξηρά σημεία σε πέλματα και αγκώνες.
Αρωματικό μπάνιο για τα πόδια 
Υλικά: 2 σακουλάκια μαύρο τσάι, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και 1/2 λίτρο νερό από τη βρύση
και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
Βάζετε τα φακελάκια στο βραστό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά, το σουρώνετε σε μία λεκάνη και προσθέτετε το κρύο νερό. Προαιρετικά, προσθέτετε μία μικρή ποσότητα φυτικού σαπουνιού. Κάνετε ποδόλουτρο για 20-30 λεπτά. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και, αν εφαρμόζεται σε τακτική βάση, βοηθά να μην ιδρώνουν και να μη μυρίζουν τα πόδια.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888
Φωτογραφία: Shutterstock


love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις