Πώς ο διαλογισμός μπορεί να κάνει το δέρμα σου λαμπερό !!!


my article from:www.dearmom.gr
από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Είναι γνωστό ότι ο διαλογισμός έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το πνεύμα και το μυαλό, αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι κάνει καλό και στο δέρμα; Μια ελάχιστα γνωστή επίδραση του διαλογισμού είναι η επιτάχυνση της επούλωσης των κυττάρων της επιδερμίδας. Χάρη στη χαλάρωση των μυών του προσώπου, παρατηρείται μείωση των ρυτίδων, καθώς και γρήγορη επούλωση εγκαυμάτων και κοκκινίλων. Εφαρμόζοντας ορισμένες νοητικές τεχνικές σε φάση διαλογισμού,
στηρίζετε αυτό το σύστημα, κερδίζοντας υγιή λάμψη από μέσα προς τα έξω.

1. Χαλαρώστε

Αν είστε αρχάριοι στον διαλογισμό, το ιδανικό ξεκίνημα για να μπείτε σε κατάσταση ηρεμίας & πνευματικής εγρήγορσης είναι να κλείσετε τα μάτια, να πάρετε μια βαθειά ανάσα και να επαναλάβετε τη λέξη "χαλαρώνω". Προσπαθήστε να μεταφέρετε αυτή τη συναίσθηση σε όλα τα μέρη του σώματος. Η φωνή σας θα σας καθοδηγήσει στο να ηρεμήσετε τα συναισθήματά σας και να "ακινητοποιήσετε" τις σκέψεις σας. Η απόλυτη, συνειδητή χαλάρωση είναι το κλειδί για ορατά αποτελέσματα.

2. Φανταστείτε
Το σώμα δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά μιας φανταστικής εικόνας, που δημιουργούμε στο μυαλό, και της πραγματικότητας. Δοκιμάστε το: Φανταστείτε ότι δαγκώνετε ένα λεμόνι χωρίς να έχετε σάλια... Σημαντικοί γκουρού του διαλογισμού συστήνουν αυτήν την άσκηση, δηλαδή να τροφοδοτούμε επίτηδες το "εύπιστο" σώμα με υγιεινές και θετικές εικόνες. Χρησιμοποιώντας τα μάτια του μυαλού, μπορούμε να δούμε το πρόβλημα μία φορά, να το διορθώσουμε και από εκεί και πέρα να βλέπουμε μόνο τα θετικά. Και, σταδιακά, με τη φαντασία θα μπορούμε κάθε φορά να βρίσκουμε την καταλληλότερη συνταγή-θεραπεία, για να βελτιώσουμε την εσωτερική, αλλά και εξωτερική μας κατάσταση.
3. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας
Μπορεί να έχετε κάθε φορά στο μυαλό σας έτοιμο ένα πλάνο θεραπείας και αποκατάστασης, ωστόσο μπαίνοντας σε κατάσταση διαλογισμού να νοιώσετε και να φανταστείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να πετύχετε τον στόχο σας. Ακολουθήστε αυτό που αισθάνεστε ότι είναι το σωστό. Μην αφήνετε τον σκεπτικιστικό και κριτικό εαυτό σας να εμποδίζει τη διαίσθησή σας. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή. Όσο περισσότερο εξασκείτε αυτές τις τεχνικές, τόσο περισσότερες εναλλακτικές θα βρίσκετε στην πραγματικότητα. Μπορεί να ανακαλύψετε μία νέα μέθοδο φροντίδας του δέρματός σας, να δοκιμάσετε ένα αποτελεσματικό υλικό ή να ακούσετε έναν επιστήμονα που ειδικεύεται σε ό,τι σας απασχολεί. Μπορεί, για παράδειγμα, να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό και φρέσκους χυμούς αντί για καφέ...
4. Πιστέψτε!
Κάθε σκέψη που κάνουμε έχει επίδραση στο μέλλον μας. Μία σκέψη μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και η ζωή θα την ακολουθήσει προς μία θετική εμπειρία. Εφόσον εδραιώσουμε κάτι τέτοιο, το υποσυνείδητό μας θα αρχίσει να δέχετε ότι επιλέγουμε να πιστεύουμε, χρησιμοποιώντας το εργαλείο της επιβεβαίωσης για μία αλλαγή από μέσα προς τα έξω. Μία επιβεβαίωση είναι μία θετική δήλωση για ό,τι θέλουμε στη ζωή μας. Για παράδειγμα, "Έχω λαμπερό, ενυδατωμένο δέρμα" ή "Το δέρμα μου αντανακλά την εσωτερική μου υγεία και γαλήνη". Με άλλα λόγια, για αξιοσημείωτα εξωτερικά και ορατά αποτελέσματα, απαιτείται δουλειά από μέσα. Διότι για να είμαστε υγιείς πρέπει να είμαστε ολοκληρωμένοι και ο διαλογισμός είναι μία πρακτική που αφορά όλον τον εαυτό μας (μυαλό, σώμα και πνεύμα).
Φυσικές συνταγές
Λάδι αντι-στρες
Σε 20 ml αμυγδαλέλαιο προσθέτετε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο. Το χρησιμοποιείτε για χαλαρωτικό μασάζ, ιδανικά μετά το μπάνιο.
Χαλαρωτικό ρόφημα
Υλικά: μελισσόχορτο, λεβάντα και τίλιο (όλα αποξηραμένα)
Ρίχνετε 1 πρέζα από κάθε βότανο σε περίπου 3 φλιτζάνια βραστό νερό. Αφήνετε για 10-15 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε προτού μπείτε σε φάση διαλογισμού, καθώς βοηθά στην αποβολή της έντασης και του άγχους.
Λοσιόν ενυδάτωσης
Υλικά (για 250 ml): 220 ml ροδόνερο, 6 κουταλιές γλυκερίνη, 3 κουταλιές νερό Αμαμελίδας, προαιρετικά 20-25 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
Σε ένα καθαρό πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι που κλείνει καλά (ή βαποριζατέρ), ρίχνετε το ροδόνερο. Προσθέτετε το νερό Αμαμελίδας και τη γλυκερίνη. Αν θέλετε, ολοκληρώνετε με το αιθέριο έλαιο. Κλείνετε το δοχείο και ανακινείτε καλά. Το απλώνετε στο δέρμα με βαμβακάκια ή με τα χέρια ή το ψεκάζετε. Για έξτρα ενυδάτωση, αλλά και καταπραϋντική και αναπλαστική δράση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του ροδόνερου σε 180 ml ροδόνερο, να προσθέσετε 50 ml τζελ αλόης και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888

Φωτογραφία: Shutterstock


love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις