3 φυσικές συνταγές ομορφιάς για τέλεια χείλη, χέρια και επιδερμίδα πριν τις γιορτές!!!


my article from:www.dearmom.gr

πό την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Η επιδερμίδα μας το χειμώνα έχει ειδικές απαιτήσεις περιποίησης και καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, είναι ευκαιρία να της προσφέρουμε λίγη περισσότερη φροντίδα ώστε να είμαστε όμορφες και λαμπερές τις γιορτινές μέρες.
Ετοιμάστε εύκολα τις παρακάτω φυσικές συνταγές που θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενυδάτωση, ενάντια στο κρύο που επικρατεί!
Lip balm με αλόη
Αναμειγνύουμε σε μπολ 1 κουταλάκι αλόη τζελ, ½ κουταλάκι λάδι καρύδας, 1 κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο. Τα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν.
Βγάζουμε, ανακατεύουμε και προαιρετικά προσθέτουμε 1-2 σταγόνες άρωμα βανίλια, πορτοκάλι ή φράουλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, το βάζουμε σε μικρό βαζάκι και το εφαρμόζουμε με καθαρά χέρια.
Body scrub με καστανή ζάχαρη
Αναμειγνύετε ελαφρώς 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι ή αφρόλουτρο, λίγο νερό και 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, προσέχοντας να μη λιώσει η ζάχαρη, και απλώνετε με απαλές κινήσεις στο σώμα. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Ενυδατική κρέμα χεριών με μέλι
Υλικά: 4 κουταλιές λεβαντόνερο, ροδόνερο ή ανθόνερο, 4 κουταλιές αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλάκι κερί μέλισσας τριμμένο, 1/2 κουταλάκι μέλι και 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Βάζετε σε μπεν μαρί το κερί, το μέλι και το αμυγδαλέλαιο, ώσπου να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνετε ελαφρώς το λεβαντόνερο, το προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε γρήγορα, να γίνει άσπρη κρέμα. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτετε το αιθέριο έλαιο.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888


love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις