Ό τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να έχεις όμορφο δέρμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης !!!




my article from;www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μία σειρά από αξιοσημείωτες αλλαγές συντελούνται στο σώμα μίας γυναίκας, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης παραγωγής των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Για να διατηρήσετε υγιές και όμορφο δέρμα, με ασφάλεια για εσάς και το μωρό σας, πιθανότατα θα πρέπει να αναθεωρήσετε κάποιες από τις συνήθειές σας σχετικά με την φροντίδα της επιδερμίδας. Μερικές βασικές συμβουλές και οδηγίες σας δείχνουν τον δρόμο!

Καθαρισμός προσώπου: Επιλέξτε ένα πολύ ήπιο καθαριστικό. Ειδικά αν το δέρμα σας είναι ξηρό, χρησιμοποιείτε ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς σαπούνι, το οποίο περιέχει μαλακτικά και ενυδατικά συστατικά. Γενικά, μην πλένετε και καθαρίζετε το πρόσωπό σας περισσότερες από 2 φορές την ημέρα, διότι αυτό προκαλεί ξηρότητα.

Ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία: Ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό (καλοκαίρι ή χειμώνας, ήλιος ή βροχή), είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική κρέμα που να έχει και δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15 (το καλοκαίρι πάνω από 30) και η οποία να καλύπτει και τις δύο κατηγορίες ακτινών (UVA & UVB). H διατάραξη των ορμονών κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει δυσχρωμίες και πανάδες. Φροντίστε να υπάρχει αντηλιακή προστασία ακόμα και στα κραγιόν που φοράτε!

Προλάβετε τις ραγάδες: Η χαρά για την κοιλίτσα που μεγαλώνει και το θαύμα που κρύβει μέσα της πολύ συχνά συνοδεύεται από σημάδια πάνω στο δέρμα που τεντώνεται, τις γνωστές ραγάδες. Ακόμα και μετά τον τοκετό, οι ορμόνες που εκκρίνει το σώμα μπορεί να αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα δημιουργίας τους. Ένας ασφαλής τρόπος για να τις αντιμετωπίσετε είναι να χρησιμοποιείτε βούτυρο κακάο, μία ακίνδυνη λοσιόν που βοηθά εξαιρετικά στο να σβήσετε αυτά τα ίχνη.

Αποφύγετε τα αποσμητικά: Το αλουμίνιο είναι ένα στοιχείο που συχνά συναντάμε στη σύνθεση αποσμητικών του εμπορίου. Αυτό απορροφάται από το δέρμα και μπορεί να είναι επιβλαβές για εσάς και το μωρό σας. Για αυτό, όταν αγοράζετε αποσμητικά προϊόντα προσέχετε να μην περιέχουν θειικά αλουμινίου –η προσεκτική ανάγνωση στις ετικέτες είναι απαραίτητο.

Αλλάξτε την φροντίδα των νυχιών: Φυσικά και δεν χρειάζεται να ξεχάσετε το μανικιούρ και το πεντικιούρ κατά την εγκυμοσύνη σας! Το βασικό είναι να επιλέγετε βερνίκια και αφαιρετικά βερνικιού που δεν περιέχουν σκληρά χημικά συστατικά, όπως η φορμαλδεΰδη, τα οποία είναι επιβλαβή όταν απορροφούνται στο δέρμα. Προσπαθήστε να τα περιποιείστε, αποφεύγοντας όσο γίνεται το ασετόν. Αν καταφεύγετε σε επαγγελματίες για πεντικιούρ και μανικιούρ, να είστε πάντα σίγουρες ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα.

Δεύτερη «εφηβεία»: Είναι συχνό το φαινόμενο να παρουσιάζεται ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τις περισσότερες φορές το δέρμα «καθαρίζει» μετά τον τοκετό, ωστόσο υπάρχουν και πιο σοβαρές ή επίμονες δερματικές περιπτώσεις (όπως η λεγόμενη «μάσκα της εγκυμοσύνης») και είναι απαραίτητο να συζητήσετε το πρόβλημα με τον γυναικολόγο ή/και τον δερματολόγο σας αν αντιμετωπίζετε κάτι τέτοιο.

Κατά της κυτταρίτιδας: Υπάρχει πιθανότητα αυτήν την περίοδο να παρατηρήσετε αύξηση της κυτταρίτιδας. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε για την περιποίησή σας φυτικά εκχυλίσματα gingo biloba και ανανά, τα οποία επιβραδύνουν τη συσσώρευση λίπους.

Πάμε φυσικά: Ιδίως αυτήν την ευαίσθητη περίοδο, είναι σημαντικό να αναζητάτε τους πιο φυσικούς τρόπους για την περιποίηση του σώματός σας –ακόμα και για το βάψιμο των μαλλιών ή την υγιεινή των δοντιών σας! Αναζητήστε με προσοχή προϊόντα χωρίς σκληρά χημικά συστατικά, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και, όποτε είναι εφικτό, φτιαγμένα ειδικά για εγκύους.

Φυσικές συνταγές

Αγνό body butter
30 ml λάδι jojoba, 30 γρ. τριμμένο βούτυρο κακάο, 1 κουταλάκι τριμμένο μελισσοκέρι, 2 σταγόνες άρωμα βανίλια (προαιρετικά).
Λιώνετε το μελισσοκέρι, το βούτυρο κακάο και το λάδι. Το βγάζετε, προσθέτετε το άρωμα και ανακατεύετε.

Λάδι κατά των ραγάδων για μετά τον τοκετό
10 ml αμυγδαλέλαιο, 2 ml σιτέλαιο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρίνι και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι σπρέι και κάνετε επαλείψεις.

Προσοχή: Μην το χρησιμοποιείτε στην περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά μετά τον τοκετό

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888




love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις