Πώς να αποκτήσεις τέλεια χείλη!









από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Τα χείλη απαιτούν κι αυτά ξεχωριστή φροντίδα. Ιδού τι πρέπει να κάνετε για να τα φροντίζετε όπως τους αξίζει!

Βασικές συμβουλές- Η άφθονη κατανάλωση νερού είναι η πρώτη απαραίτητη μέριμνα και ως προς την περιποίηση των χειλιών, αφού χρειάζονται καλή ενυδάτωση.
- Είναι λάθος να πιστεύετε ότι ενυδατώνετε τα χείλη γλείφοντάς τα –αντιθέτως, το σάλιο ενισχύει την ξηρότητα.
- Το κρύο εκτός σπιτιού και ο ξηρός αέρας λόγω θέρμανσης μέσα στο σπίτι βλάπτουν τα χείλη. Ένα βούτυρο κακάο ή lip balm από κερί μέλισσας σε καθημερινή και συχνή βάση μπορούν να προστατέψουν τα χείλη από σκασίματα. Αντίστοιχα, επιβλαβής είναι η έκθεση και στον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι, οπότε καλό είναι να εφοδιαστείτε με ένα ειδικό αντηλιακό για τα χείλη (είναι χρήσιμο τόσο στην παραλία, όσο κι όταν πηγαίνετε για σκι!).
- Εφαρμόζετε ένα ενυδατικό balm προτού βάλετε κραγιόν ή lip gloss. Εκτός από το ότι έτσι προστατεύετε τα χείλη από ερεθισμούς, επιπλέον τους χαρίζετε κρεμώδη όψη και βοηθάτε το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.- Προτιμήστε προϊόντα που έχουν το ph του δέρματός μας και περιέχουν έλαια ή άλλα συστατικά που αφήνουν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα.
- Είναι καλό να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας ανά τακτικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να γίνεται με μια οδοντόβουρτσα, κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις. Μετά χρειάζεται οπωσδήποτε ένα βούτυρο κακάο ή balm.
- Αν έχετε πολύ ξηρά και ευαίσθητα χείλη, καλό είναι να χρησιμοποιείτε κραγιόν πλούσια σε λιπαρά συστατικά (κερί, έλαια), χωρίς ουσίες που ιριδίζουν.

Βάζοντας κραγιόν- Tρίψτε τα χείλη σας ελαφρά με μια βρεγμένη μαλακή πετσέτα και μετά βάλτε το κραγιόν -θα εφαρμόζεται πιο εύκολα. Για μεγαλύτερη διάρκεια, μπορείτε να περάσετε πρώτα τα χείλη με τη βάση και την πούδρα που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας και μετά να βάλετε το κραγιόν.
- Για ομοιόμορφο και πλούσιο χρώμα, περάστε στα χείλη κραγιόν μια φορά, πιέστε με ένα χαρτομάντιλο και μετά ξαναπεράστε κραγιόν.
- Ματ αποτέλεσμα: Εφαρμόστε το κλασικό τρικ με το χαρτομάντιλο (πιέζουμε απαλά τα χείλη).- Λαμπερά: Βάλτε το κραγιόν και περάστε μία ή περισσότερες στρώσεις διάφανου gloss.
- Γεμάτα: Κάντε το περίγραμμα (ελάχιστα έξω από τα χείλη σας) με μολύβι χειλιών του ιδίου χρώματος με το κραγιόν και γεμίστε με κραγιόν ή πινελάκι.
- Διάφανα: Βάλτε πρώτα lip balm και μετά διαφανές κραγιόν.
- Μικρό και μεγάλο χείλος: Γεμίστε το μικρότερο χείλος με το μολύβι ελάχιστα πιο έξω από τη γραμμή του και το μεγαλύτερο ακριβώς πάνω στη γραμμή του, βάλτε το κραγιόν και στη μέση του μικρότερου χειλιού (ιδίως αν είναι το κάτω) ταμπονάρετε ελαφρά να φύγει λίγο το χρώμα και γεμίστε το σημείο με κραγιόν πιο ανοιχτής απόχρωσης, ιδανικά ιριδίζον.
- Μεγάλα χείλη: Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα και όχι πολύ glossy κραγιόν.
- Προσέχετε πώς αφαιρείτε το κραγιόν, χρησιμοποιώντας βαμβάκι και ειδικό προϊόν που σας επιτρέπει να μην τρίβετε τα χείλη.
|
ΣυμβουλήΑποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ και το κάπνισμα, διότι κάνουν κακό και στα χείλη, αφού τα αφυδατώνουν!

Φυσικό balm για ενυδάτωση

Αναμειγνύουμε σε μπολ 1 κουταλάκι λάδι καρύδας, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και 1/2 κουταλάκι τριμμένο κερί μέλισσας. Τα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν. Βγάζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1-2 σταγόνες άρωμα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, το βάζουμε σε μικρό βαζάκι και το εφαρμόζουμε με καθαρά χέρια.



Το αρθρο μου γιαυτη την εβδομαδα απο το http://www.dearmom.gr

Στο βιβλιο μου ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ απο τις εκδοσεις Παπαδοπουλος ,θα βρειτε 250 φυσικες συνταγες για χειροποιητα καλλυντικα !!!



LOVE U...MARINA!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις