8+1 τρόποι να πείτε αντίο στις ρυτίδες!!!



Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr/component/k2/item/1334-oktw-sun-ena-tropoi-na-peite-antio-stis-ritides


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Πέρα από τα καλλυντικά προϊόντα που καταπολεμούν τη γήρανση του δέρματος με σκληρές χημικές συνθέσεις, υπάρχουν καθημερινές συνήθειες εξίσου αποτελεσματικές, αλλά φυσικές, οικονομικές και 100% ασφαλείς για τον οργανισμό. Ποιες είναι αυτές:
Μακριά από το σαπούνιΑν σας αρέσει να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί, μάθετε να χρησιμοποιείτε μόνο χλιαρό νερό και όχι σαπούνι, το οποίο αφαιρεί από το δέρμα φυσικά έλαια απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας. Μόλις επιστρέφετε από τη δουλειά ή προτού πέσετε για ύπνο, καθαρίζετε το πρόσωπο με μία ενυδατική λοσιόν καθαρισμού. Μπορείτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ και τη βρωμιά από τους πόρους με έλαιο tea-tree ή απόσταγμα αμαμελίδας. Αν, ωστόσο, θέλετε οπωσδήποτε να πλένεστε με κάποιο σαπούνι, περιοριστείτε το πολύ 2 φορές την ημέρα και μην αμελείτε κάθε φορά μετά τον καθαρισμό να ενυδατώνετε καλά το δέρμα σας.

Η έξυπνη απολέπισηΣε μερικά από τα πιο κοινά φρούτα, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα σταφύλια, τα μήλα και τα αχλάδια, περιέχονται σημαντικοί «σύμμαχοι» για την απολέπιση του δέρματος. Πρόκειται για μία κατηγορία οξέων, τα οποία έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τους συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ νέων και γερασμένων κυττάρων, με αποτέλεσμα τα τελευταία να πέφτουν από το δέρμα. Έτσι, η επιδερμίδα του προσώπου εμφανίζεται με μειωμένες λεπτές γραμμές και γενικά πιο φρέσκια.
Υγιής ενυδάτωσηΕπιλέξτε για την ενυδάτωση του δέρματος τέτοια προϊόντα που να μην αφήνουν υπερβολική λιπαρότητα στο πρόσωπό σας. Ένα εξαιρετικό φυσικό ενυδατικό μείγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το λάδι καρύδας, το λάδι Αργκάν, με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και οξέα που προστατεύουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το λάδι αβοκάντο, ιδανικό και για μεικτά δέρματα.
Βελτιώστε τη διατροφή σαςΕίναι σχεδόν βέβαιο ότι για κάθε θαμπό δέρμα, που επουλώνεται πολύ αργά και αποκτά γρήγορα ρυτίδες ευθύνεται και η διατροφή. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας, οι οποίες βοηθούν το δέρμα να επανακτά γερά, υγιή κύτταρα. Τέτοια τρόφιμα είναι τα αβγά, το κοτόπουλο, ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες.
Αντίστοιχα, πρέπει να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με τροφές που παρέχουν ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης C, καθώς είναι αναγκαία για τη σύνθεση του κολλαγόνου στον οργανισμό. Χωρίς το κολλαγόνο το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται πρόσφορο για ρυτίδες, άρα οι φράουλες, τα ακτινίδια, το μπρόκολο και οι ντομάτες πρέπει να γεμίζουν πολύ συχνά το πιάτο σας.

Όχι στο τσιγάροΑποδεδειγμένα, το τσιγάρο καταστρέφει, μεταξύ άλλων, και το δέρμα. Ωστόσο, δεν είναι επιβλαβές μόνο για τον ίδιο τον καπνίζοντα, αλλά και για τους παθητικούς καπνιστές. Για αυτό, αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε το παθητικό κάπνισμα.

Βάλτε τα καπέλα σας
Δεν είναι μόνο θέμα στυλ, αλλά και προστασίας από τις ακτίνες UV που δρουν αρνητικά για το δέρμα. Μπορεί η έκθεση στον ήλιο να χρειάζεται για την παραγωγή της βιταμίνης D, που είναι αναγκαία για την επιδερμίδα, ωστόσο το να φοράτε διαρκώς ένα μεγάλο καπέλο είναι, για το πρόσωπό σας, προτιμότερο από το να απλώσετε πολύ αντηλιακό.

Ποτέ χωρίς γυαλιάΕίτε τα χρησιμοποιείτε για να βλέπετε είτε μόνο για προστασία των ματιών από τον ήλιο, τα γυαλιά (τόσο όρασης όσο και ηλίου) βοηθούν και στη διατήρηση της καλής εμφάνισης στο πρόσωπό σας. Οι κινήσεις που αναγκάζεστε να κάνετε όταν δεν τα φοράτε, για να αποφύγετε τον ήλιο ή να δείτε καλύτερα, οδηγούν σε υπερκινητικότητα των μυών του προσώπου και κατά σταδιακά σε ρυτίδες στην επιφάνειά του.

Η ιδανική στάση ύπνουΜελέτες δείχνουν ότι η καλύτερη στάση για τον ύπνο, ώστε να αποφεύγει κάποιος τις ρυτίδες, είναι ανάσκελα. Όσοι κοιμούνται στο πλάι, έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερες ρυτίδες σε μάγουλα, ζυγωματικά και πιγούνι, ενώ η στάση μπρούμυτα αφήνει περισσότερα σημάδια στην περιοχή των φρυδιών.

Μμμ… μαύρη σοκολάτα
Οι κατεχίνες, τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κακάο, είναι άκρως ευεργετικές για το δέρμα. Οπότε κάθε άλλο παρά βλάπτει κάθε τόσο ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας σαν σνακ, επιδόρπιο ή και σε ρόφημα
Ενυδατικό και αντιρυτιδικό serumΑναμειγνύετε καλά 1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο ή βερικοκέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι) και 1 κουταλάκι ροδόνερο. Αποθηκεύετε το μείγμα σε καθαρό βαζάκι. Ανακινείτε το βαζάκι πριν από κάθε χρήση και απλώνετε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο (ιδανικά το βράδυ).

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. 



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις