3 θεραπείες για να καταπολεμήσεις φυσικά την ακμή!!!



my article from:www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Αν τρέχεις σε έναν γιατρό ή φαρμακείο μπορεί να φαίνεται εύκολο κάθε φορά που το δέρμα σου φουντώνει,  συχνά οι φυσικές, σπιτικές εναλλακτικές λύσεις  ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία ακμης  μακροπρόθεσμα. Φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά και αναλγητικά μπορεί να βοηθήσουν να ελαττωθούν τα συμπτώματα αμέσως, αλλά οι παρενέργειές τους είναι πολλές και με συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.
Με ένα πράσινο τρόπο για τη θεραπεία του προβλήματος του δέρματος, γιατί να μην δοκιμάσετε  DIY θεραπείες προσώπου; Το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.
Ατμόλουτρο προσώπου με βότανα
Αυτή είναι μια εύκολη, μη επεμβατική θεραπεία στο σπίτι, μπορείτε να τη δοκιμάσετε θα βοηθήσει να ελλατώσει το περιτό "λάδι"απο το πρόσωπο και τους ρύπους που φράζουν τους πόρους σας και οδηγούν σε ακμή.
Θα χρειαστείτε:
• 1 κατσαρόλα με βραστό νερό
• 1 πετσέτα
• Ένα μεγάλο μπολ
• Προαιρετικά: μια χούφτα  από φρέσκα βότανα: βασιλικό, μέντα λεβάντα ή 1 κ.σ. ξερά
Προετοιμασία
Προσεκτικά χύστε το βραστό νερό σε ένα θερμο-ασφαλές μπολ και προσθέσθε τα μυρωδικά. Αφήστε το νερό να κρυώσει λίγο, ενώ εσείς πλένετε κάθε κατάλοιπο ή μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, έτσι ώστε το δέρμα σας  να είναι καθαρό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε προσεκτικά το πρόσωπό σας περίπου 20 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού και βάλτε τη πετσέτα πάνω από το κεφάλι και το μπολ σας, ώστε να πιάνει τον ατμό. Καθίστε έτσι 5-10 λεπτά και φροντίστε να αναπνέετε βαθιά. Τα βότανα που έχετε προσθέσει στο νερό  είναι μια μορφή της αρωματοθεραπείας. Όταν τελειώσετε, στεγνώστε το πρόσωπό σας (προσέξτε να μην τρίβετε! Οι ίνες τις πετσέτας μπορεί να προκαλέσουν εκδορές  στο δέρμα σας). Για ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες δύο μάσκες αμέσως μετά στον ατμό του προσώπου.
Μέλι & Λεμόνι Toner
Θα χρειαστείτε:
• Μισό λεμόνι
• 2 κουταλιές της σούπας. μέλι
• μικρό μπολ

Προετοιμασία
Πιέστε το χυμό λεμονιού μέσα στο μπολ και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας . Με καθαρά χέρια, απλώστε προσεκτικά το μείγμα στο πρόσωπό σας, φροντίζοντας να κάντε απαλό μασάζ . Αφήστε το τόνερ να καθίσει στο πρόσωπό σας για πέντε λεπτά, στη συνέχεια  ξεπλυθείτε με ζεστό νερό και ένα πανάκι.
Μέλι, Γιαούρτι & Κανέλα Μάσκα
Τόσο το μέλι και η κανέλα έχει αντιβιοτικές ιδιότητες, ενώ το γιαούρτι μειώνει την ερυθρότητα και ερεθισμό.

Θα χρειαστείτε:
• 2 κουταλιές της σούπας. μέλι
• 1/4 φλιτζάνι απλό, γιαούρτι
• 1/2 κουτ. κανέλα
• μικρό μπολ
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε το μέλι, το γιαούρτι και την κανέλα μέχρι να συνδυαστούν σε μια λεπτή πάστα. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και να κρατήσει το για 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888


love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις