Η φυσική καθημερινή σου περιποιήση κατευθείαν από ...την κουζίνα!





my article from :www.dearmom.gr
 Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Τα φυσικά συστατικά που ακολουθούν θα πρέπει να αποτελούν τη βάση της καθηερινής ρουτίνας που ακολουθείτε για την φροντίδα του δέρματός σας.Το πιθανότερο είναι ότι τα περισσότερα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας, αφού πρόκειται για φαγώσιμα υλικά!
Το καθένα από αυτά τα συστατικά είναι ιδιαίτερα ευεργετικό από μόνο του και για αυτό, μαθαίνοντας να τα συνδυάζετε σωστά, μπορείτε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Θαλασσινό αλάτι (ψιλό)Εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ακμής και ιδανικό για άμεσες θεραπείες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σώμα και πρόσωπο, καθαρίζει σε βάθος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ισορροπεί τα επίπεδα υγρασίας και ενυδάτωσης, τραβά τις τοξίνες έξω από τους πόρους και χαλαρώνει τους μυς. Ο απλούστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι είναι να βρέξετε την επιδερμίδα σας, να βάλετε λίγο αλάτι στη νωπό σας παλάμη (να κολλήσει) και να ταμπονάρετε απαλά το δέρμα. Μπορείτε να το αφήσετε για λίγα λεπτά ή να το ξεβγάλετε αμέσως. Προσέξτε μην το τρίβετε υπερβολικά πάνω σας, διότι το αλάτι είναι από μόνο του αρκετά απολεπιστικό.

Μηλόξυδο 
Το κορυφαίο φυσικό στυπτικό εξισορροπεί το pH του δέρματος, κάνοντάς το ταυτόχρονα λιγότερο λιπαρό και λιγότερο ξηρό. Επιπλέον, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και σκοτώνει βακτήρια και ιούς. Πάντα να αραιώνετε το μηλοξυδο με νερό. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο με δίσκους βαμβακιού ή ψεκάζοντάς το. Δεν είναι απαραίτητο να το ξεβγάλετε.

Λάδι καρύδας 
Ένα καταπληκτικό ενυδατικό που εισχωρεί και απορροφάται εύκολα από το δέρμα, αφήνοντάς το ενυδατωμένο για ώρες. Είναι αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην επούλωση ουλών, μολύνσεων, ακμής και εξανθημάτων. Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο υγιή λιπαρά και αντιοξειδωτικά, για αυτό και θρέφει εξαιρετικά το δέρμα. Η καλύτερη ώρα για να το απλώνετε στην επιδερμίδα σας είναι αμέσως μετά το ντους σας, όταν οι πόροι είναι καθαροί και ανοιχτοί.

Ελαιόλαδο 
Ένα ελαφρύ ενυδατικό έλαιο, ιδανικό για το πρόσωπο και οικονομικά προσιτό. Προστατεύει από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Και είναι τόσο αγνό, που ακόμα και οι πιο ευαίσθητες επιδερμίδες δεν εμφανίζουν κάποια αλλεργική αντίδραση σε αυτό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όπως το λάδι καρύδας, απλά πιο ελεύθερα στο πρόσωπο και τα μαλλιά.

Τριμμένη βρώμη ή αμύγδαλα 
Ήπια απολεπιστικά υλικά που αφήνουν το δέρμα εξαιρετικά απαλό. Και τα δύο είναι πολύ καταπραϋντικά και επουλωτικά για το δέρμα και μειώνουν τις φλεγμονές (πηγή πολλών προβλημάτων για την επιδερμίδα). Ο πιο απλός τρόπος να χρησιμοποιήσετε την βρώμη είναι να ρίξετε μια κούπα τριμμένη βρώμη σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, να μπείτε μέσα και να μουλιάσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μάσκα κατά των μαύρων στιγμάτων
Υλικά: 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλιά μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές νερό, μισό ώριμο ακτινίδιο πολτοποιημένο
Αναμειγνύετε τη ζάχαρη, τη σόδα, το νερό και τον πολτό του ακτινίδιου. Απλώνετε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, κάνοντας μασάζ. Αφήνετε για 15 λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. χρειάζεται, μπορείτε να εφαρμόσετε τη μάσκα και στο ντεκολτέ.
Μάσκα για ξηρά δέρματα
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 μπανάνα λιωμένη, 1 κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο)
Αναμειγνύετε τα υλικά, απλώνετε τη μάσκα, την αφήνετε για 15 λεπτά και ξεβγάζετε. Απλώνετε ενυδατική κρέμα. Είναι ειδικά φτιαγμένη για να προσφέρετε στο πρόσωπο τέλεια ενυδάτωση.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888


love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις