Εγκυμονούσα πιο όμορφη από ποτέ!











από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Είστε μέλλουσα μαμά; Τώρα πρέπει να φροντίζετε το σώμα και γενικά τον εαυτό σας όσο ποτέ άλλοτε!
-Χρησιμοποιείτε ήπια καλλυντικά, χωρίς άρωμα ή οξέα. Πολύτιμη φυσική βοήθεια προσφέρει το ανθόνερο από χαμομήλι, το τριαντάφυλλο, το μελισσόχορτο και το πορτοκάλι. Προτιμήστε προϊόντα με φυτικά εκχυλίσματα, που δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες και συνθετικά συντηρητικά.
-Αν βλέπετε ότι το δέρμα σας έχει γίνει πιο θαμπό και άτονο, φροντίστε να μειώσετε το αλάτι και να πίνετε πολύ νερό.
-Η κυτταρίτιδα ενδεχομένως να αυξηθεί αυτή την περίοδο. Μην πανικοβληθείτε! Χρησιμοποιήστε για την περιποίησή σας φυτικά εκχυλίσματα gingo biloba και ανανά, τα οποία επιβραδύνουν τη συσσώρευση λίπους.
-Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα έχει σίγουρα πλεονέκτημα έναντι ενός παραμελημένου, ωστόσο, για την εμφάνιση των γνωστών ραγάδων, πρωταρχικό ρόλο παίζει ο τύπος του δέρματος και η κληρονομικότητα κάθε γυναίκας, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιεί ειδικές κρέμες ή όχι. Πάντως, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες C, Ε και ψευδάργυρο βοηθούν, ενώ μία κρέμα του εμπορίου (ρωτήστε σχετικά τον γιατρό σας και αναζητήστε μία με οργανική σύνθεση) μπορεί να περιορίσει ή να κάνει λιγότερο εμφανή τα σημάδια.
-Αν και τα πρησμένα πόδια κατά την εγκυμοσύνη εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι γενικά να προσφέρετε στα κάτω άκρα σας τακτική περιποίηση, με scrub και τζελ για τα πόδια, που ανακουφίζουν και ενυδατώνουν. Επίσης, ένα ελαφρύ μασάζ από τον σύντροφό σας σε πέλματα και πόδια τονώνει την κυκλοφορία.
-Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα πρέπει να διατηρείτε σωστή στάση σώματος, με ίσια και τεντωμένη την πλάτη. Έτσι, το βάρος σας θα μοιράζεται σε όλο το σώμα και θα μένουν πιο ξεκούραστα τα πόδια, η μέση και οι γάμπες σας. Και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει, κάθε τόσο ένα ελαφρύ μασάζ σε ώμους, αυχένα και πλάτη.
-Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε συστηματικά και τα χέρια σας, επιμένοντας γύρω από τα νύχια.
-Τα νύχια συνήθως μεγαλώνουν με μεγάλη ταχύτητα αυτήν την εποχή λόγω των ορμονών. Προσπαθήστε να τα περιποιείστε, αποφεύγοντας όσο γίνεται το ασετόν. Αν καταφεύγετε σε επαγγελματίες για πεντικιούρ και μανικιούρ, να είστε πάντα σίγουρες ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα.
-Οι περισσότεροι γιατροί επιτρέπουν το βάψιμο των μαλλιών, εκτός αν συντρέχει κάποιος απαγορευτικός λόγος. Έχετε υπόψη σας ότι η εγκυμοσύνη επιδρά στην απόδοση μιας βαφής μαλλιών, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε κάπως διαφορετικό το ίδιο χρώμα που χρησιμοποιούσατε πριν την εγκυμοσύνη.
Βασικές συμβουλές
-Μείνετε πιστές σε μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, φτωχή σε αλάτι και πολλά σάκχαρα ή λιπαρά. Αυτό βοηθά τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας, την υγεία σας, αλλά και την εμφάνισή σας.
-Αποτρίχωση με laser απαγορεύεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, αν θέλετε να επισκεφθείτε κάποιον χώρο spa, ρωτήστε πρώτα ποιες θεραπείες μπορείτε να κάνετε και ποιες όχι (όπως σάουνα, jacuzzi) και μετά κλείστε ραντεβού.
- Στην εγκυμοσύνη η χρήση βοτάνων (π.χ. αιθέρια έλαια και καλλυντικές θεραπείες) πρέπει να γίνεται απαραιτήτως με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.
-Έχετε υπόψη ότι η κοιλιά σας δεν θα γίνει επίπεδη σε μία μέρα μετά τον τοκετό. Η μήτρα σας θα χρειαστεί περίπου 6 εβδομάδες για να αποκτήσει ξανά το αρχικό της σχήμα και μέγεθος. Τις πρώτες μέρες θα χάσετε αρκετό βάρος και η κοιλιά θα αρχίσει να «πέφτει», αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσετε κάποιο είδος άσκησης αμέσως μόλις το επιτρέψει ο γιατρός σας.
Εξάλλου, όσο περισσότερα κιλά πήρατε στην εγκυμοσύνη, τόσο περισσότερος χρόνος και κόπος χρειάζονται για να επανέλθετε. Μην αμελήσετε την ισορροπημένη διατροφή ούτε μετά τη γέννα, ιδίως αν θηλάζετε,  μια απόφαση που σας προτρέπουμε να πάρετε, διότι, εκτός όλων των άλλων πολύ σημαντικών καλών που προσφέρει στο μωρό, ο θηλασμός θα βοηθήσει σημαντικά να χάσετε και τα κιλά ευκολότερα!
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος το βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο «Μαγειρεύω Καλλυντικά». Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά.
Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω
prettyalchemy.blogspot.gr. 


FROM
http://www.dearmom.gr





LOVE U ...MARINA!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις