Απλές συνήθειες που διώχνουν την κυτταρίτιδα !!!



Το αρθρο μου απο το http://www.dearmom.gr



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Βάλτε τέλος στον «εφιάλτη» της κυτταρίτιδας με απλές συμβουλές καθημερινής δράσης!
«Must» το νερό!
Πίνετε 1 ποτήρι νερό (όχι κρύο) με το που ξυπνάτε και σηκώνεστε το πρωί. Ιδανικά, προσθέτετε και 3-4 σταγόνες λεμόνι, ώστε να ενισχύσετε την αντιοξειδωτική δράση. Φροντίστε να έχετε ένα παγουράκι και να το γεμίζετε διαρκώς, ώστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
Μακριά από τα… λευκά
Μειώστε όσο μπορείτε το αλάτι, τη ζάχαρη και τα λευκά δημητριακά. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα fast-food, τις κονσέρβες και τα αναψυκτικά. Επίσης, προτιμάτε ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης.
Ναι στο πράσινο
Μιλάμε για το πράσινο τσάι, το οποίο, χάρη στις κατεχίνες που περιέχει, αποδεδειγμένα δρα άμεσα και εντοπισμένα στα σημεία όπου συνήθως δημιουργείται κυτταρίτιδα.
Κάντε μασάζ!Είτε σε ινστιτούτο είτε μόνες σας, κάνοντας ήπιο μασάζ τουλάχιστον μία φορά τον μήνα διαλύετε τα λιποκύτταρα και βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμώντας έτσι σημαντικά την κυτταρίτιδα. Ακόμα θα σας βοηθά να μειώσετε και το στρες, το οποίο επίσης προκαλεί κυτταρίτιδα.
Basic tip: Μην καπνίζετε και μειώστε το αλκοόλ!
Φυσικές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας
Λάδι κατά της κυτταρίτιδας
Αναμειγνύετε 100 ml αμυγδαλέλαιο, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο άγριο κυπαρίσσι.
Αποτοξινωτικό και αντικυτταριτιδικό σετ μπάνιουΛιώνετε μερικά κομμάτια από σαπούνι γλυκερίνης. Προσθέτετε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντα και θυμάρι και λίγα αποξηραμένα άνθη λεβάντας και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα σε φορμάκι σιλικόνης. Από φυσική λούφα, κόβετε μία ροδέλα και τοποθετείτε το κομμάτι πάνω στο φορμάκι, πιέζοντας απαλά, ώστε σιγά-σιγά η λούφα να μπει μέσα στη φόρμα κατά το ήμισυ. Αφήνετε μια μέρα να κρυώσει καλά, το ξεφορμάρετε και το σαπούνι-σφουγγάρι κατά της κυτταρίτιδας είναι έτοιμο!

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr.



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις