Λάμψη και ενέργεια σε πρόσωπο και σώμα πριν το καλοκαίρι !!!




Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr



από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Το καλοκαίρι είναι εδώ και για αυτό πρέπει να τονώσετε τον οργανισμό σας, να περιποιηθείτε το δέρμα σας και να βρείτε όλη σας τη ζωντάνια!
Λαμπερό πρόσωπο
1 Η ενυδάτωση είναι η καλύτερη πρόληψη για να ενδυναμώσετε την επιδερμίδα σας και να ενισχύσετε την ανθεκτικότητά της. Πίνετε αρκετό νερό και εφαρμόζετε καθημερινά μία ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.
2 Σβήστε την κούραση από την περιοχή των ματιών. Εφοδιαστείτε με μία τονωτική κρέμα ειδική για αυτήν την περιοχή και εφαρμόζετέ τη το λιγότερο 1 φορά την εβδομάδα.
3 Αφιερώστε 1 ώρα στο πρόσωπό σας. Προγραμματίστε μία απολέπιση προσώπου σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Ένα πίλινγκ με οξέα φρούτων και στη συνέχεια μία κρύα μάσκα με βιταμίνη C θα επαναφέρουν την φρεσκάδα στην όψη σας. Πάντως, με τα κατάλληλα προϊόντα και μερικές σωστές οδηγίες, μπορείτε να κάνετε και πίλινγκ στο σπίτι σας. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για 1 μέρα μετά την απολέπιση.
Ομορφιά και ενέργεια στο maximum
- Όσο πιο συχνά μπορείτε, βγαίνετε στον καθαρό αέρα (αν είστε κοντά στη θάλασσα, πηγαίνετε στην παραλία, διαφορετικά ξεκλέψτε χρόνο για να βρεθείτε σε ένα βουνό) και κάνετε μερικές ασκήσεις τόνωσης του κυκλοφορικού σας, αλλά και διατάσεις. Ανοίξτε διάπλατα τα χέρια, τεντώστε τον κορμό και βρείτε ισορροπία. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε αργά και βαθιά.
- Γενικά, πρέπει να κινείστε. Η άσκηση επιτρέπει στον οργανισμό να οξυγονώνεται, σας βοηθά να αποβάλλετε στρες και τοξίνες και τονώνει τους μυς. Εκμεταλλευτείτε κάθε αφορμή για κίνηση: περπατήστε, ξεχάστε το ασανσέρ και ανεβείτε τα σκαλιά, τρέξτε. Στα πρώτα 30 λεπτά κίνησης, «καίτε» τα σάκχαρα και μετά αρχίζετε να «καίτε» θερμίδες.
- Όταν απλώνετε κρέμες σύσφιγξης για το σώμα, πρέπει να κάνετε παράλληλα και ελαφρύ μασάζ, για να τονώνετε την κυκλοφορία και να διευκολύνετε την απορρόφηση από το δέρμα, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή τους. Φυσικά, για πραγματικά καλά αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τέτοιες κρέμες όλο τον χρόνο και όχι μόνο ενόψει καλοκαιριού.
- Σεβαστείτε τους βιολογικούς σας ρυθμούς και επιτρέπετε στις… μπαταρίες του οργανισμούς σας να επαναφορτίζονται, δηλαδή, όσο μπορείτε, μην στερείστε τον ύπνο. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνεται και η ανάπλαση των κυττάρων.
- Εφοδιαστείτε με βιταμίνες και μέταλλα! Αυτό γίνεται αν τρώτε εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φραγκοστάφυλα, φράουλες, αλλά και κόκκινο πιπέρι για βιταμίνη C, ψάρια, αβγά, γαλακτοκομικά και κόκκινο κρέας για βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σοκολάτα, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και φακές για μαγνήσιο.
- Μία φορά την εβδομάδα, προγραμματίστε ένα αρωματικό μπάνιο, με το νερό να είναι γύρω στους 37 βαθμούς, σε συνδυασμό με απολέπιση σώματος. Στο πλαίσιό του, προσφέρετε ένα μασάζ σε όλη την περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του σβέρκου, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα ακροδάχτυλα από το μέτωπο και προς τα πίσω μέχρι και τους ώμους.

Φυσικές συνταγές

Summer scrub (για το σώμα)

Αναμειγνύετε ελαφρώς 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζανιού λάδι καρύδας, 1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε και 3 φέτες φρέσκο ανανά πολτοποιημένο. Βάζετε το μείγμα σε καθαρό βαζάκι και με τα χέρια ή με σφουγγαράκι κάνετε απολέπιση στο σώμα. Είναι ιδανικό για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και να θρέψετε το δέρμα σας.

Tονωτικά smoothies

- Βάζετε στο μπλέντερ μία μεγάλη μπανάνα σε κομματάκια, 5 φράουλες, 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1-1,5 φλιτζάνι γάλα σόγιας, 2 φέτες ανανά, 1-2 κουταλιές λιναρόσπορο κομμένο και προαιρετικά 1/2 ροδάκινο ή μάνγκο. Αν θέλετε, προσθέτετε παγάκια και έπειτα χτυπάτε καλά.
- Βάζετε στο μπλέντερ 1 μπάλα παγωτό βανίλια light ή παγωμένο γάλα, 1 ακτινίδιο και 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε καλά.
- Αν θέλετε να φτιάξετε smoοthies, αλλά δεν έχετε παγάκια, μπορείτε να βάλετε φέτες μπανάνας και φράουλες ολόκληρες στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιήσετε απευθείας στο μπλέντερ, φτιάχνοντας τον χυμό.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω 









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις