Φυσικά energy drinks για να μην ξεμείνεις ποτέ από ενέργεια!




από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Για να μην ξεμένετε ποτέ από ενέργεια, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές, αλλά και φυσικά energy drinks!
Μασήστε τσίχλαΌπως κάθε άλλη ήπια άσκηση, έτσι και το να μασάμε τσίχλα αυξάνει ελαφρώς τους καρδιακούς παλμούς και την αρτηριακή πίεση, άρα και τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τις ικανότητές μας. Για αυτό το να μασήσετε μία τσίχλα βοηθά τον οργανισμό σας να πάρει τα «πάνω» του!
Σωτήρια διαλείμματαΑποτελέσματα μελετών έχουν δείξει ότι, κάνοντας διαλείμματα 30 δευτερολέπτων κάθε 15 λεπτά και ένα διάλειμμα 15 λεπτών κάθε 2 ώρες, μπορείτε να ανακτήσετε την ενέργειά σας εν ώρα εργασίας και να είστε πιο αποτελεσματικοί.
Φάτε σουσάμι!Μπορείτε να το καταναλώνετε με πολλούς τρόπους (π.χ. κουλούρι Θεσσαλονίκης, μαζί με μέλι πάνω σε ψωμί κ.άλ.) και σας προσφέρει σημαντικά οφέλη, όπως ενέργεια και αντοχή
Λύση στη στιγμήΓια να διώξετε την κούραση και να «ξυπνήσετε» πολύ γρήγορα, κρατήστε για όσα δευτερόλεπτα ή και λεπτά μπορείτε ένα παγάκι στο στόμα σας!
Σπιτικό μασάζΜετά από μια κουραστική μέρα, μπείτε στην ντουσιέρα και κάντε μερικές απλές κινήσεις μασάζ. Πρώτα, ζεστάνετε τον αυχένα και τα οσφυϊκά μέρη του σώματός σας, κάνοντας ήπιες μαλάξεις με σαπούνι για 30 δευτερόλεπτα. Οι συγκεκριμένες περιοχές αντιστοιχούν σε σημεία που βοηθούν να δώσετε ώθηση στην ενέργειά σας.
Φυσικά ποτά για ενέργειαΣας δίνουμε 3 συνταγές για smoothies που είναι ιδανικά κυρίως για πρωινό, καθώς δίνουν ενέργεια με φυσικό τρόπο και είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Είναι κατάλληλα και για κάθε φορά που θέλουμε κάτι δυναμωτικό, αλλά διαιτητικό ή ελαφρύ (π.χ. για πριν την καθημερινή γυμναστική). Και για τρία smoothies, αλέθουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πίνουμε αμέσως!
  • Πράσινο smoothie: 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα, 1 μάνγκο, 1 φλιτζάνι κομμένο μαϊντανό, 1-2 κουταλάκια μέλι
  • Καρότο και μήλο: 1 μήλο μέτριο, 2 καρότα, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι κομμένο σπανάκι
  • Φράουλα-γιαούρτι: 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, 1 μπανάνα, 1/2 φλιτζάνι πορτοκαλάδα, 6 φράουλες (ποσότητες για 2 ποτήρια)
Υγρά μαντηλάκια αναζωογόνησηςΠαίρνετε ανθεκτικό χαρτί κουζίνας, κόβετε μαντηλάκια, τα διπλώνετε στα 2 ή στα 4 και τα βάζετε σε στοίβα σε ένα μικρό τάπερ που να κλείνει καλά. Φτιάχνετε ένα διάλυμα με 1/2 φλιτζάνι βότκα, 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκερίνη, 1/2 φλιτζάνι νερό, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού (οι ποσότητες είναι για περίπου 100 μαντηλάκια). Ποτίζετε τα χαρτιά κουζίνας καλά και κλείνετε το δοχείο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για να φρεσκαριστείτε και να αναζωογονηθείτε μέσα στην ημέρα ή για να καθαρίζετε τα χέρια σας στον δρόμο ή σε κάποιο ταξίδι.
Μάσκα λίφτινγκ και λάμψηςΓια να τονώσετε και το πρόσωπό σας, φτιάξτε την εξής μάσκα: Χτυπάτε 1 ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύετε τον κρόκο με 1 κουταλάκι μέλι και 1/2 κουταλάκι μηλόξυδο και προσθέτετε αργά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο, αφήνετε για 20 λεπτά, ξεπλένετε με χλιαρό νερό και απλώνετε ενυδατική κρέμα.





Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω



love u...marina!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις