Φυσικές συνταγές περιποίησης με βάση το ευεργετικό χαμομήλι.!!!





Το άρθρο μου στο http://www.dearmom.gr


από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου


Το «ταπεινό» χαμομηλάκι είναι κάθε άλλο παρά ταπεινό όσον αφορά στις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία και το δέρμα μας! Ανακαλύψτε τις!

- Tο κοινό χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες.
- Επίσης έχει αντισπασμωδική και ηρεμιστική δράση, ενώ βοηθά σε περιπτώσεις αϋπνίας, φουσκώματος στο στομάχι, ρινικής καταρροής, ναυτίας και διάρροιας.
- Ως ρόφημα είναι το πλέον χαλαρωτικό, καταπολεμά παθήσεις του αναπνευστικού και χρησιμοποιείται συνήθως κατά του έλκους του στομάχου, αλλά και για την αντιμετώπιση της μαστίτιδας, της εμμηνόρροιας και παθήσεων των ποδιών.
- Επιπλέον, η καταπραϋντική του δράση βοηθάει στην ανακούφιση των μικρών παιδιών κατά την περίοδο της οδοντοφυΐας.
- Τα άνθη του χαμομηλιού θεωρούνται αντιπυρετικά, αντιαλλεργικά και σπασμολυτικά, ενώ σε μορφή κομπρέσας έχουν καταπραϋντική δράση για επιδερμίδες με ερεθισμούς ή έκζεμα.

Μερικές από τις θεραπευτικές του χρήσεις

- Για την αντιμετώπιση κρυολογήματος σε ενήλικες και μικρά παιδιά, αναμειγνύετε λίγο χαμομήλι με ελαιόλαδο και κάνετε ελαφρύ μασάζ σε όλο το σώμα (ιδίως στο στέρνο) πριν τον ύπνο.
- Για να αντιμετωπίσετε ακμή και σπυράκια, 2-3 φορές την εβδομάδα βράζετε λίγο χαμομήλι και το ταμπονάρετε χλιαρό πάνω σε καθαρό πρόσωπο. Το αφήνετε για περίπου 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε καλά την επιδερμίδα.
- Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ρίχνοντας έγχυμα χαμομηλιού μέσα σε γεμάτη μπανιέρα. Για το έγχυμα, αφήστε περίπου 300 γρ. αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού σε βραστό νερό για 15 λεπτά και έπειτα σουρώστε.
Φυσική συνταγή για χαλαρωτικό bath oil

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο.
Εκτέλεση
Ανακατεύετε καλά τα υλικά σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκαλάκι και το χρησιμοποιείτε πριν ή μετά το μπάνιο.

Φυσική συνταγή για παιδική κρέμα με χαμομήλι

Υλικα

4 κουταλιές έγχυμα χαμομηλιού, 2 κουταλιές τριμμένο μελισσοκέρι, 2 κουταλιές άνυδρη λανολίνη, 2 κουταλιές λάδι από αβοκάντο.
Εκτέλεση
Διατηρείτε ζεστό το έγχυμα. Βάζετε να λιώσουν το μελισσοκέρι, τη λανολίνη και το λάδι αβοκάντο και να ομογενοποιηθούν. Αναμειγνύετε τα μείγματα με το μίξερ και τα αποθηκεύετε σε καθαρό βαζάκι. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και για το άλλαγμα της πάνας.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία.



love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις