4 εκπληκτικά αιθέρια έλαια και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα!!!



my article from:www.dearmom.gr
από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ ισχυρά, με ατμό-απεσταγμένα εκχυλίσματα φυτών. Αν και απολύτως φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.
Κατά κανόνα, κάθε αιθέριο έλαιο  πρέπει να αραιώνεται σε περίπου 1-3% για χρήση στην περιποίηση του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει το λάδι να αναμιγνύεται με ένα έλαιο φορέα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί απευθείας, ή χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές αναλογίες στις συνταγές και συνθέσεις.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αιθέρια έλαια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  με εξαιρετική προσοχή σε παιδιά και βρέφη. Τα παιδιά και τα βρέφη δεν μπορούν  να επεξεργαστούν τις ουσίες που περιέχουν τα αιθέρια έλαια, τόσο εύκολα όσο οι ενήλικες.  Συνιστούμε  να συμβουλευτείτε γιατρό ή αρωματοθεραπευτή πριν από τη χρήση αιθερίων ελαίων.
Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλο
Το απόλυτο λάδι για ώριμες επιδερμίδες. Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι πολύτιμο για την ικανότητά του να καταπραΰνει και να μαλακώνει την επιδερμίδα. Είναι ηρεμιστικό για όλους τους τύπους δέρματος και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε από τις συνταγές για το πρόσωπό σας.
Αιθέριο έλαιο γεράνι
Το Αιθέριο έλαιο γεράνι  καθιστά μια σπουδαία εναλλακτική λύση του αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλο και είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος και να  καταπολεμήσει τις λεπτές  γραμμές των ρυτίδων.
Αιθέριο έλαιο Νερολί
Το αιθέριο Έλαιο Νερολί είναι μια άλλη καλή επιλογή για την περιποίηση του προσώπου. Όπως  το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και γεράνι,  βοηθά και αυτστην εξισορρόπηση της υγρασίας του δέρματος. Ποιο θα επιλέξετε από τα τρία εξαρτάται κυρίως από τον προϋπολογισμό και τις προσωπικές προτιμήσεις.
Προσωπικά, λατρεύω τη μυρωδιά του αιθέριου ελαίου νερολί. Είναι κατασκευασμένο από άνθη πορτοκαλιάς, δίνοντας ένα απολαυστικά γλυκό και λουλουδάτο άρωμα.
Αιθέριο έλαιο Μέντας
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αιθέριο έλαιο μέντας σε όλα σχεδόν τα lip balms στις συνταγές μου. Η υποψία της ψύξης που φέρνει η μέντα θα κάνει τα χείλη σας πιο φουσκωτά. Η τονωτική της δράση μπορεί επίσης να ωφελήσει τους μύες στα πόδια, τα πέλματα και τα χέρια σας.
Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο μέντας σε τα μωρά ή μικρά παιδιά.
Φυσικές συνταγές
Για τον κνησμό
Απλώστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας τοπικά στο δέρμα
αδιάλυτη  να σταματήσει φαγούρα.

Σέρουμ για τις ρυτίδες
30 μλ λάδι νυχτολούλουδου
1 κάψουλα βιταμίνη Ε
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο Νερόλι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και βάζουμε το σέρουμ σε σκούρο μπουκαλάκι με δοσομετρητή.
Μερικές σταγόνες αρκούν να κάνουν τη διαφορά στο πρόσωπο μας.
Ειδικά όταν το βάζουμε πριν τον ύπνο.
Κολόνια με τριαντάφυλλο
70 μλ καθαρό οινόπνευμα
20 μλ αποσταγμένο νερό
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπουκάλι με σπρέι.
Εύκολη κρέμα προσώπου με γεράνι
Παίρνουμε μια άοσμη φυτική κρέμα 50μλ.
Ρίχνουμε μέσα 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη για χρήση.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888




love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις