Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου: 6 μαγικές χρήσεις για υγεία και ομορφιά!




Το άρθρο μου στο:www.dearmom.gr
Από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Το δενδρολίβανο είναι ένα  αιθέριο έλαιο, με διακριτικό άρωμα ξυλώδες και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες με ποικίλα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά.

Τόσο ισχυρές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητές του, που λέγεται ότι ήταν ένα από τα αγαπημένα του γερμανο-ελβετού ιατρού και βοτανολόγου, ο Παράκελσου.

Ένας ένθερμος υποστηρικτής της βοτανικής ιατρικής του 16ου αιώνα, λέει ότι αποτελεί ένα εκλεκτό αιθέριο έλαιο, λόγω της ικανότητάς του να ενισχύει ολόκληρο το σώμα. Φαίνεται ότι είχε δίκιο καθώς είναι πράγματι ένα ευέλικτο λάδι με ισχυρές ιδιότητες.
Από την ψυχική και τη σωματική υγεία ως την περιποίηση του δέρματος , σας παραθέτουμε εδώ μερικά από τα απίστευτα οφέλη και τις χρήσεις του.
Ανακούφιση από το στρες

Απλά προσθέτοντας λίγο αιθέριο έλαιο σε ένα λύχνο μπορεί να είναι αγχολυτικό για πολλούς.

Το δεντρολίβανο μπορεί να ανακουφίσει από το στρές καθώς είναι απίστευτα ισχυρό!

Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι η μυρωδιά του αιθέριου ελαίου από δεντρολίβανο στην πραγματικότητα μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.
Θεραπεία πονοκέφαλου

Το δεντρολίβανο σαν  αιθέριο έλαιο όταν εφαρμόζεται στο δέρμα θεραπεύει τον πόνο και βελτιώνει την κυκλοφορία, που σημαίνει ότι μπορεί να ανακουφίσει  την ημικρανία ή τη σφύζουσα κεφαλαλγία.

Απλώστε μια σταγόνα τοπικά στους λοβούς σας ή τα πονεμένα μέρη του κεφαλιού σας.
Εξαφανίστε την Πιτυρίδα

Χάρη σε στις αντιμυκητιακές του ιδιότητες,  το δενδρολίβανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα απαλό και αποτελεσματικό μέσο για τη θεραπεία της πιτυρίδας.

Και δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη - ρίξτε λίγες σταγόνες από το λάδι στο σαμπουάν σας και κάντε καλό μασάζ.

Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε το έλαιο δενδρολίβανου αδιάλυτο στο τριχωτό της κεφαλής σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει επιπλέον απολέπιση
Πάντα βάζουμε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν ή σε λάδι φορέα όπως ελαιόλαδο -αμυγδαλέλαιο -ηλιέλαιο κ.α.
Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Επειδή  το δεντρολίβανο βελτιώνει την κυκλοφορία στο σώμα μας και βοηθάει να αποβάλουμε  τις τοξίνες, είναι ιδανικό έλαιο για να το χρησιμοποιήσετε για να εξορίσει την κυτταρίτιδα.

Προσθέστε δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου σε τρία κουταλάκια του γλυκού λάδι φορέα όπως το ελαιόλαδο, jojoba ή αμυγδαλέλαιο και κάντε λεμφικό μασάζ με αυτό καθημερινά στις προβληματικές περιοχές.

Εξασθενίστε τις Ραγάδες

Το Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου είναι ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την αφαίρεση των ραγάδων, ειδικά όταν αναμιγνύονται με λάδι καρύδας, που συμβαίνει να είναι ένα άλλο καταπληκτικό  λάδι για τις ραγάδες.
Εξαφανίστε την ακμή

Εάν πάσχετε από σπυράκια ή ακμή, τότε ίσως είναι απαραίτητη μια θεραπεία αντι-βακτηριακής δράσης για την περιποίηση της επιδερμίδας σας και το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου είναι εξαιρετικό και γι αυτή τη χρήση.
Φυσική συνταγή
Ανακατέψτε έλαιο δενδρολίβανου με καστορέλαιο, ή άλλο λάδι φορέα της επιλογής σας. Κάνετε μασάζ σε βάθος και ξεπλύνετε με ζεστή πετσέτα. Το δέρμα σας θα γίνει μαλακό και θα καθαρίσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888
love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις