8 συμβουλές που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σου!!!



my article from:www.dearmom.gr
από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Το ότι πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε στο πρόσωπό μας είναι γνωστό και δεν θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε. Γι αυτό πάντα σας δίνω φυσικές συνταγές για να φτιάχνετε μόνες σας τα δικά καλλυντικά με σεβασμό και ποιότητα σε αυτό.
Τώρα θα δούμε κάποιες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να δούμε πραγματική διαφορά στην εικόνα μας.
Εδώ είναι μια λίστα με τις αγαπημένες και  πιο αποτελεσματικές συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματός σας.
1. Βγάλτε  το μακιγιάζ σας  κάθε βράδυ.
Χρειάζεται  πραγματικά να σας το υπενθυμίσω αυτό; Το υπ 'αριθμόν ένα πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και την ομορφιά του δέρματός σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας κάθε βράδυ. Μην κοιμάστε με το  μακιγιάζ σας. Μην ξεχνάτε να το πλένετε.
Αυτό θα κάνει  ζημιά  σε μακροπρόθεσμη βάση,  το δέρμα σας δεν θα είναι σε θέση να αναπνέει  ενώ κοιμάστε με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόωρη γήρανση στο δέρμα.
2.  Κάντε μασάζ στο πρόσωπο σας
Το μασάζ προσώπου μπορεί να απελευθερώσει την ένταση, να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τους μύες!
Με κινήσεις απαλές, γύρω από τα μάτια , από τη βάση του λαιμού προς τα επάνω, τα μάγουλα και το κούτελο.
3. Φάτε... για το δέρμα σας.
Τι βάζετε στο σώμα σας μέσα από τη διατροφή σας είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικό για την υγεία του δέρματός και της ομορφιάς σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τις τροφές που θα θρέψουν το δέρμα σας και θα το κάνουν να λάμπει. Αντίθετα, αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό και προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής  και θαμπάδα.
4. Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του ψυγείου σας.
Εάν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και σακούλες μπορείτε να τους μειώσετε κρατώντας τη  κρέμα ματιών σας και τις ενυδατικές μάσκες στο ψυγείο. Η θερμοκρασία του ψυγείου μπορεί να ενισχύσει τη δύναμή τους ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει και τη φλεγμονή.
5. Τα παγάκια μπορούν να κάνουν θαύματα
Μιλώντας για χαμηλότερες θερμοκρασίες, ένας κύβος πάγου μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας, αν θέλετε να καταπολεμήσετε ένα κόκκινο στίγμα ή σπυράκι. Ένα παγάκι  πάνω σε ένα σπυράκι μπορεί να μειώσει το πρήξιμο, να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής του, να σας απαλλάξει από την ερυθρότητα και να το καταστήσει λιγότερο επώδυνο. Απλά βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό και τυλίξτε το παγάκι σε ένα καθαρό, λεπτό πανάκι πριν από την εφαρμογή.
6.Νερό, νερό, και περισσότερο νερό.
Πιθανώς το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας είναι να πίνετε νερό. Βοηθάει το πεπτικό σύστημα, ξεπλένει τις τοξίνες και ενυδατώνει τον οργανισμό.
7.Φτιάξτε φυσικά τόνερς με βότανα
Έτσι θα έχετε σίγουρα καταπληκτικά αποτελέσματα στο πρόσωπό σας με τα βότανα της Ελληνικής γης όπως η λεβάντα, το χαμομήλι, η καλέντουλα, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, η μέντα, η αλόη, ο μαϊντανός.
8.Βάλτε το λάδι ελιάς στο πρόσωπό σας
Έχω πολλές φορές μιλήσει και γράψει γι’ αυτό το θαυματουργό λάδι που κάνει τόσο καλό όχι μόνο όταν το τρώμε αλλά και όταν το χρησιμοποιούμε για την ομορφιά μας.
Σας θυμίζω μερικές από τις εκπληκτικές του ιδιότητες: Διαθέτει τον υψηλότερο βιολογικό δείκτη, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και παρέχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Η Ελλάδα μάλιστα παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.
Βάλτε ελαιόλαδο  στο δέρμα και στα μαλλιά σας, θα τα ωφελήσετε, θα τα προστατέψετε κυρίως από ξηρότητα και θα βελτιώσετε την υφή τους. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση του και τη βιταμίνη E, προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση, αφού καταπολεμώνται οι καταστροφικές ελεύθερες ρίζες
Φυσικές συνταγές
Λοσιόν ντεμακιγιάζ
Αν σας τελείωσε η λοσιόν ντεμακιγιάζ ή θέλετε έναν απολύτως φυσικό τρόπο για να ξεβάφεστε, βάλτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε ένα βαμβάκι και τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας, ακόμα και τα μάτια. Μπορείτε, μάλιστα, να αναμείξετε αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο σε ίσες ποσότητες και να προσφέρετε, εκτός από ντεμακιγιάζ, θρέψη στις βλεφαρίδες σας
Ενυδατική λοσιόν αγγούρι-αλόη
Συστατικά
• 1 μικρό αγγούρι πολτοποιημένο και καλά στημένο (μόνο το ζουμί του)
• 1/3 φλιτζανιού χαμομήλι
• 1 κουτ.γλ. αλόη βέρα από φύλο αλόης
• 2 κουτ.γλ. βότκα
•  μπουκάλι σπρέι γυαλί
Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε στο μπουκάλι. Το φυλάμε μόνο στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε μια εβδομάδα το πολύ.
Λάδι για τα πετσάκια
1 κ.σ. Λάδι ελιάς
4 σταγ. αιθέριο έλαιο λεμόνι
1 σκουρόχρωμο μπουκάλι για αποθήκευση
Βάζετε μερικές σταγόνες από αυτό το λαδάκι και κάνετε μασάζ στα πετσάκια μετά το μανικιούρ.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888



love u...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις