Ποια λάθη ομορφιάς πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα!!!




my article from:www.dearmom.gr.
από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
Το χειμώνα οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι διαφορετικές από ό,τι το καλοκαίρι, αλλά το ίδιο απαιτητικές. Σας δίνουμε μερικά από τα πιο συνήθη λάθη που γίνονται και πώς να τα αποφύγετε.
Ζεστά ντους: Όταν η θερμοκρασία έξω βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, είναι σίγουρα δελεαστικό το πρωινό σας ντους να είναι ζεστό. Ωστόσο, μετά από  10-15 λεπτά στον ατμό, όλη αυτή η ζέστη αρχίζει να επιδρά πάνω στο στρώμα λιπιδίων που υπάρχει στην επιδερμίδα και συγκρατεί την ενυδάτωση. Για να το αποφύγετε, κρατήστε τη θερμοκρασία του νερού όσο πιο χαμηλά αντέχετε ή μειώστε τον χρόνο που μένετε στο ντους.
Το σωστό προϊόν καθαρισμού: Τα προϊόντα με σαπούνι ξηραίνουν πολύ το δέρμα, για αυτό αποφύγετε τα καθαριστικά προσώπου με βάση το σαπούνι, αυτά που κάνουν αφρό.
Βάση μέικ-απ σε ξηρό δέρμα: Κανένα foundation, όσο καλό κι αν είναι, δεν δείχνει ωραίο πάνω σε πολύ ξηρό πρόσωπο –στην πραγματικότητα, θα τονίσει το πρόβλημα. Για να διατηρείτε απαλό το πρόσωπο, κάντε τακτικά απολέπιση με ένα μείγμα που περιέχει ήπιους παράγοντες και εναλλάσσετε ή προσθέτετε μετά μία πλούσια κρέμα νυχτός. Επιπλέον, προτιμήστε μία βάση μακιγιάζ με σατινέ υφή, όχι ματ και αποφύγετε οτιδήποτε σε μορφή πούδρας.
Το λάθος lip balm: Είναι γνωστό ότι τα χείλη σκάνε και ξεφλουδίζουν πολύ πιο συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν με παχύρρευστη, κολλώδη υφή, όχι πολύ «κέρινο», ώστε τα συστατικά να διεισδύουν εύκολα στα χείλη. Μείνετε μακριά από τη λανολίνη, ιδίως αν υποφέρετε από κάποιο έκζεμα ή έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, και αποφύγετε επίσης προϊόντα με πολύ έντονο άρωμα.
Χωρίς αντηλιακή προστασία: Οι ηλιακές ακτίνες υπάρχουν κανονικότατα και τον χειμώνα, το δέρμα τις απορροφά και σιγά-σιγά καταστρέφεται. Για αυτό, ακόμα κι αν μένετε μόνο για μισή ώρα στον ήλιο για 5 μέρες την εβδομάδα, σκεφτείτε ότι αυτό σημαίνει 7800 λεπτά ηλιακής ακτινοβολίας σε έναν χρόνο! Επιλέξτε ένα ενυδατικό προϊόν καθημερνής εφαρμογής που διαθέτει προστασία UVA & UVB 30 ή και παραπάνω.
Παραμελημένα χέρια: Ένας ακόμη λόγος για να φοράτε γάντια! Αν το ξεχνάτε, γρήγορα θα έχετε σκασμένα χέρια, που πονάνε, και νύχια που ξεφλουδίζουν. Αποφύγετε τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια χεριών, που συνήθως ξηραίνουν πολύ, και προτιμήστε ένα πιο κρεμώδες. Ξεβγάζετε τα χέρια σας καλά με λίγο χλιαρό νερό σε κάθε πλύσιμο και μετά απλώνετε κρέμα χεριών, κάθε φορά! Μία φορά την εβδομάδα απλώνετε λίγο λάδι πάνω στα πετσάκια και τα νύχια, για να τα κρατάτε ενυδατωμένα.
«Σκληρά» πόδια: Το να παραμελείτε τα πόδια σας κατά τον χειμώνα, σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο να τα έχετε σε εξαιρετική κατάσταση και την άνοιξη-καλοκαίρι. Για αυτό, μην αμελείτε να κάνετε ένα σπιτικό πεντικούρ κάθε 1,5 μήνα. Ακόμα καλύτερα ακολουθείτε την εξής ρουτίνα μία φορά την εβδομάδα: Μουλιάζετε τα πόδια σε ζεστό νερό με αφρό για 15 λεπτά, μετά τρίψτε τις φτέρνες με μία λίμα ποδιών, έπειτα απλώστε μία ενυδατική κρέμα και φορέστε βαμβακερές κάλτσες για όλο το βράδυ.
Με καπέλο ή χωρίς: Ακόμα και οι ειδικοί του στυλ παροτρύνουν να φοράμε καπέλα και τον χειμώνα! Για να μην χαλάνε τα μαλλιά σας, φροντίστε προτού το φορέσετε τα μαλλιά να είναι εντελώς στεγνά –διότι έστω και λίγο νωπά μαλλιά στεγνώνουν πατικωμένα! Μαζεύετε τα μακριά μαλλιά σε κότσο και βάζετέ τα μέσα στο καπέλο. Για να έχετε όγκο και σε μαλλιά μέχρι τον ώμο ή πιο μακριά μετά το καπέλο, προτού το φορέσετε, δώστε στα μαλλιά αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που τους δίνετε συνήθως και γυρίστε τα κανονικά αμέσως μόλις βγάλετε το καπέλο. Για κοντά μαλλιά, μόλις βγάλετε το καπέλο, βρέξτε ελαφρώς τα δάχτυλά σας με νερό ή με ένα προϊόν φορμαρίσματος και περάστε τα μέσα από τα μαλλιά και κάτω από τις ρίζες για να τα «σηκώσετε».
Όχι αδιάβροχο μακιγιάζ: Μπορεί τα προϊόντα μακιγιάζ που δεν φεύγουν με το νερό να φαίνονται κατάλληλα μόνο για το καλοκαίρι, ωστόσο σε μέρες που φυσάει πολύ ή έχει παγωνιά, το μακιγιάζ των ματιών μπορεί να αρχίσει να τρέχει στα μάγουλά μας, διότι εύκολα… δακρύζουμε! Επιλέξτε αδιάβροχη μάσκαρα και eyeliner για τέτοιες μέρες, καθώς και σκιές σε κρεμώδη μορφή πάνω στις οποίες θα ταμπονάρετε σκιά-πούρα στην ίδια απόχρωση.
Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136888.




love u ...marina!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις